مصوبه جدید بهره‌مندی دانش‌آموزان از «تک ماده» برای ۴ درس «نهایی»

مصوبه جدید بهره‌مندی دانش‌آموزان از «تک ماده» برای ۴ درس «نهایی»

  • 1403/4/30 شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان گیلان، بنابر اعلام معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش، با توجه به مصوبه جدید شورای عالی آموزش و پرورش، از این پس برای فارغ التحصیلی دانش‌آموزان، چنانچه آخرین نمره دانش‌آموزی در ۴ عنوان درس «نهایی» (از مجموع دروس دوره دوم متوسطه) حداقل ۷ و معدل کل آن نیز بیش از ۱۰ باشد (حدنصاب قبولی را در ۴ عنوان درسی نهایی کسب نکرده باشد) می‌تواند با استفاده از تبصره و یا همان «تک ماده» فارغ‌التحصیل شود.

وی در ادامه افزود: بر اساس آیین نامه آموزشی گذشته، در صورتی که دانش‌آموزی دو عنوان درس «نهایی» و دو درس «غیرنهایی» را نمره زیر ۱۰ و بالای ۷ (بین ۷ تا ۱۰) کسب می‌کرد، با شرط داشتن معدل بالای ۱۰ می‌توانست با استفاده از تبصره، فارغ‌التحصیل شود.

 

حالا شرایط تک ماده کردن کتاب های درسی برای رشته های نظری:

رشته انسانی : ۳ تخصصی ۱ عمومی

رشته های تجربی و ریاضی: ۲ تخصصی ۲ عمومی

شرط قبولی و شرط تبصره برای متوسطه دوم: 

شرط قبولی چیست ؟ شرط قبولی در یک درس کسب نمره سالانه ۱۰ و بالاتر از ۱۰ و  اخذ نمره ۷ و بالاتر از ۷ در امتحانات کتبی نهایی است.

مثال : یک دانش آموز در درس فارسی پایه دهم مستمر نوبت اول ۱۶، در پایانی نوبت اول ۱۲، در مستمر نوبت دوم ۱۵ و در امتحان خرداد ۶ گرفته است.

با توجه به اینکه ضریب مستمرها ۱ و ضریب پایانی نوبت اول ۲ و ضریب پایانی نوبت دوم ۴ می باشد.(در پایان تقسیم بر مجموع ضریب‌ها که ۸ هست)

نمره سالانه را محاسبه می‌کنیم.

79 = ( 6 ) 4 + 15 + ( 12 ) 2 + 16

87 / 9 = 8 ÷ 79

نمره سالانه چون بیشتر از ۹.۷۵ شد به ۱۰ تبدیل می شود.

بنابراین این دانش‌آموز یکی از شروط که نمره سالانه ۱۰ و بالاتر باشد را دارد اما چون نمره کتبی نهایی کمتر از ۷ بوده است با وجود درج نمره ۱۰ در نمره سالانه فاقد شرط قبولی است. 

شرط تبصره : تنها یک شرط دارد و آن هم نمره سالانه ۷ و بالاتر از ۷ است‌.

در مثال بالا چون نمره سالانه ۱۰ بوده و بزرگتر از ۷ است شرط تبصره را دارد.

در دوره دوم متوسطه (هر سه سال) می‌توانید جمعاً ۴ عنوان درسی را به عنوان تبصره انتخاب کنید.  

 

عکس تزیینی است. 

 

 

منبع