روح بزرگ شهید
گاهی کسی به ثروت خود ارزش می دهد و به جای آن که ثروتش در بانک ها ذخیره باشد و یا سرمایه گذاری های دیگر، در کار خیرِ عام المنفعه صرف می کند. دیگری به فکر خودش ارزش می دهد و یک کتاب مفید و اثر علمی می آفریند. دیگری به ذوق فنی خود ارزش می دهد و صنعتی را در اختیار بشر قرار می دهد.
و اما... کسی هم به خون خودش ارزش می دهد و در راه بشریت خود را فدا می کند. شهید با خون خود، راه را به روی دیگران می گشاید و آزادی و عدالت را به بشریت هدیه می دهد.
راز مانایی قیام کربلا در ادوار تاریخ در جهانشمول بودن آن است. این قیام به خاطر یک قوم و ملت بخصوصی نیست. برای انسانیت است. برای خداست. در راه توحید است. در راه مبارزه با بشرپرستی و استیفای حقوق مسلم ستمدیگان چون عدل و آزادی است. از این نظر یک حماسه الهی است. یک حماسه جهانی بدون مرز و یک حماسه انسانی . با هدف اصلاح پیرایه هایی که بر دین آخرین پیام آور آسمانی بسته شده بود. امر به معروف و نهی از منکر.
و اکنون حسین ( ع ) پس از طی قرون و اعصار حضورش را در همه جهادها و صحنه های زمین و زمان اعلام کرده است. در کربلا شهید شده تا در همه نسل ها بعثت کند.
و « تو و من » باید بر مصیبت خویش بگرییم که حضور نداریم.
هر قیامی دو چهره دارد: خون و پیام .
رسالت نخستین را حسین و یارانش در صحرای کربلا گزاردند.
و رسالت دوم رساندن پیام شهادت است.
پیام رسانی بدون حشو و جرح و تعدیل.
منطق شهید یعنی منطق کسی که برای جامعه خودش پیامی دارد و این پیام جز با خون با چیز دیگری نمی خواهد بنویسد.
امام حسین ( ع ) پیام خونین خودش را روی صفحه لرزان طبیعت ثبت کرد، ولی چون توأم با خون بود در دل ها حک شد که البته دیگر محو شدنی نیست.
هر کسی و هر انسان مسئولی باید بداند که در نبرد همیشه تاریخ و همیشه زمان و همه جای زمین باید انتخاب کند: یا خون را ، یا پیام را ، یا حسین بودن را یا زینب بودن را، یا آن چنان مردن را یا این چنین ماندن را.
و این رسالت آزادگان است:
آن ها که رفتند، کاری حسینی کردند.
و آن ها که ماندند، باید کاری زینبی کنند،
وگرنه یزیدی اند!
با الهام از:
کتاب حماسه حسینی، اثر استاد مرتضی مطهری
کتاب حسین وارث آدم ، اثر دکتر علی شریعتی
اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان گیلان
منبع