نظام دوری دانشگاهی است که در پایان آن معلمانی بالنده و توانمند تربیت خواهند شد
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش ابتدایی نجفی در این جلسه در زمینه فوائد و اهمیت اجرایی شدن نظام دوری و تاثیر به سزای این طرح در آموزش دانش آموزان توضیحاتی ارائه داد.
وی گفت: نظام دوری طرح ملی آزمایشی می باشد و در ۶۴۰ کلاس درس در کل کشور اجرا می شود که سهم مدارس شهرستان های استان تهران در اجرای این طرح ۳۸ کلاس و آموزگار می باشد. این طرح با پایه اول آغاز و در سال بعد آموزگار و دانش آموز با هم به پایه دوم و در نهایت پایه سوم و با اتمام دوره اول جابه جا خواهند شد.
نجفی در تبیین دلایل اجرا شدن نظام دوری ابتدا به نتایج پژوهش ها و تجارب بین المللی اشاره کرد و گفت: نتایج حاصله بیانگر ارتقاء این کودکان در هردو حوزه ی آموزش و پرورش نسبت به سایر کودکان است. وی افزود: اگر کل فرایند تربیت را در این بچه ها رصد کنیم خواهیم دید که هم به لحاظ مهارت های ریاضی و و هم خواندن قوی تر هستند.
در وجه پرورش هم این بچه ها اضطراب کمتر و علاقه ی بیشتری نسبت به درس از خود نشان داده اند و این تعادل روانی موجب می شود فضای آموزشی غنی تری داشته باشند. وجه دیگری که بسیار مهم است مشارکت والدین این دانش آموزان در امر تعلیم و تربیت است که در این روش بسیار پررنگ تر دیده شده است.
وی در ادامه به مطالبه ی به حق مقام معظم رهبری مدظله العالی در عملیاتی شدن سند تحول بنیادین اشاره کرد و اذعان داشت: در راهکار 8-21 سند تحول صریحا به اجرای نظام دوری برای دوره اول ابتدایی تاکید می کند.
معاون وزیر در جایی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: کلاس های در اختیار نظام دوری باید مجهز به انواع امکانات آموزشی بشود و هر سه رکن آموزش که شامل معلم، مدیر و والدین است باید آموزش ببینند و نسبت به موضوع آگاهی کامل داشته باشند.
نجفی گفت:یکی از شروط انتخاب آموزگار مجری این طرح ، سابقه تدریس آموزگار در پایه اول می باشد.
وی افزود: به منظور پشتیبانی از طرح ، ارائه بسته های زبان آموزی پایه اول به صورت رایگان در اختیار آموزگار مربوطه قرار گرفته است.
در پایان این نشست معلمان با معاون وزیر در فضایی صمیمانه به گفتگو پیرامون مسائل، ابهامات و نقطه نظرات خود پرداختند.
منبع