پایگاه تابستانی بهترین فرصت برای کشف استعدادهای درخشان دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است

پایگاه تابستانی بهترین فرصت برای کشف استعدادهای درخشان دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است

  • 1403/4/16 شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران؛ آئین افتتاحیه فعالیت‌های تابستانی اوقات فراغت دانش‌‌آموزان با نیازهای ویژه، صبح امروز چهارشنبه 13 تیرماه 1403 با حضور احمد قیومی؛ مشاوراستاندار و فرماندار تهران،  حجت اله الماسی؛  رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی،  علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، اعضای شورای معاونین شهر تهران، محسن مطلبی؛ مدیر آموزش و پرورش منطقه ۵، مسئولین و مدیران  استانی و جمعی از دانش آموزان و اولیاء برگزار شد.

علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام خدمت؛ به‌ویژه شهید آیت‌الله «رئیسی»، رئیس جمهور فقید کشور و آرزوی توافقات روزافزون برای رهبر عظیم‌‌الشان انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، با ابراز خرسندی از توفیق حضور در برنامه بسیار قوی و غنی اوقات فراغت، گفت: ‌اوقات فراغت یک پدیده اجتماعی با تاریخچه‌ای بسیار طولانی است که یک شاخه از جامعه‌شناسی معاصر نیز محسوب می‌شود. پژوهشگران حوزه اوقات فراغت در این مورد به دو نظریه معتقد هستند؛ عده‌ای از آنان اوقات فراغت را محصول انقلاب صنعتی و رشد صنعت می‌دانند که به عبارتی نتیجه جامعه مصرفی است، اما عده‌ای دیگر براین باورند که اوقات فراغت در سراسر تاریخ زندگی بشر وجود داشته و مختص به زمان خاصی نبوده است. با این وجود ما فارغ از درستی کدام دو نظریه‌، به موضوع اوقات فراغت بعنوان یک موضوع مهم و اساسی، می‌ پردازیم.

وی با اذعان بر عوامل موثر در اوقات فراغت، افزود: چگونگی گذران اوقات فراغت به سه عامل؛ بینش، دانش و مهارت وابسته است. در حقیقت اوقات فراغت زمینه‌ساز اتفاقات فراوانی در عرصه فردی و اجتماعی است که احصاء و بیان آن زمان زیادی را می‌طلبد. یکی از دستاوردهای اوقات فراغت که می‌تواند زمینه‌ساز اتفاقات مهمی باشد، موضوع اجتماعی شدن دانش‌آموزان است، در حقیقت ما با اوقات فراغت و غنی‌سازی آن، زمینه تقویت مهارت اجتماعی را در نوجوانان و جوانان فراهم می‌کنیم. علاوه براین ارتقای سطح زندگی اجتماعی افراد در جامعه نیز می‌تواند به نوعی دستاورد و نتیجه استفاده بهینه از اوقات فراغت باشد، حتی وجود بهبود روابط بین گروهی و بین نسلی نیز  می‌تواند به عنوان سومین عامل دستاورد اوقات فراغت در طول تابستان شناخته شود.

کریمیان ادامه داد: «ترغیب و تشویق همه افراد جامعه به‌ویژه نوجوانان و جوانان به فعالیت‌های داوطلبانه اوقات فراغت می‌تواند یکی دیگر از عوامل اهمیت برنامه‌های اوقات فراغت باشد؛ چراکه برای انجام یک فعالیت داوطلبانه، معمولاً افرادی که از مهارت اجتماعی بالایی برخوردار هستند، آن فعالیت را به خوبی به سرانجام می‌رسانند و اغلب این‌گونه افراد، این مهارت را در پایگاه‌های فراغت اوقات فراغت کسب کردند. دستاورد بعدی فعالیت‌های اوقات فراغت، غنی‌سازی‌ زندگی فرهنگی جامعه و همچنین رشد ابعاد مختلف فردی؛ اعم از بعد فرهنگی، بعدجسمانی، بعد روحانی و..... است. علاوه‌ براین پایگاه‌های اوقات‌ فراغت می‌تواند موجبات ارتقای سلامت و امنیت اجتماعی جامعه را نیز فراهم کند.

این مقام مسئول با تأکید براینکه میزان اهمیت متولیان امر به موضوع اوقات فراغت موجب توجه بیشتر نوجوانان و جوانان به موضوع اوقات فراغت می‌شود، گفت: کارشناسان براین باورند که اوقات فراغت به ویژه در حوزه نوجوان و جوان همچون یک شمشیر دولبه عمل می‌کند؛ چراکه توجه به آن می‌تواند دستاوردهای زیادی را برای متولیان آموزش و پرورش دربر داشته باشد و بلعکس در صورت عدم توجه می‌تواند بسیار خطرناک باشد. اگر ما از اوقات فراغت با پیش‌بینی یک برنامه دقیق، عمیق و قوی به خوبی استفاده کنیم، می‌تواند زمینه رشد استعداد دانش‌آموزان را فراهم کند. اما اگر احیانا برنامه برنامه‌ای برای اوقات فراغت نداشته باشیم، بسیاری از استعدادها و توانایی‌های دانش‌آموزان شناسایی نمی گردد.

وی با تأکید براینکه اوقات فراغت از دو منظر برای دانش‌آموزان دارای اهمیت است، بیان کرد:  دوره نوجوانانی و جوانی، دوره شکل‌گیری شخصیت دانش‌آموزان است و باتوجه به این مهم، موضوع اوقات فراغت میتواند بسیار بسیار مهم باشد. همچنین کارشناسان فن معتقدند که دانش‌آموزان در این برهه زمانی، به شدت تحت تاثیر گروه‌های همسال خود هستند؛ به عبارت دیگر همه ما تحت تاثیر همسالان خود قرار داریم اما وابستگی و تحت تاثیر بودن، در سن نوجوانی و جوانی بسیار بیشتر مشاهده می‌شود که اهمیت برنامه اوقات فراغت در این زمان بسیار مهم‌تر می‌شود.

کریمیان با اذعان بر اهمیت موضوع اوقات فراغت در تربیت دانش‌آموزان گفت: بحث غنی‌سازی اوقات فراغت، ابزاری اساسی برا فراهم‌کردن شرایط خودآموزی برای دانش‌آموزان و همچنین زمینه‌ساز رشد مهارت‌های اجتماعی و فردی برای نوجوانان است. از سویی دیگر؛ اوقات فراغت برای ما مربیان زمینه‌ساز ابداع سیستم‌های نظارتی و استاندارد برای طراحی بهتر ودقیق‌تر بحث تربیت است.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران یا اشاره بر فعالیت‌های تابستانی شهر تهران، بیان کرد: امروز شهر تهران فعالیت‌های تابستانی خود را برای دانش آموزان با نیازهای ویژه در 16 پایگاه تابستانی آغاز ‌کرده است به لطف پروردگار تمهید مقدمات برای استفاده از خدمات درون و برون مدرسه‌ای فراهم شده‌است، تا انشالله زمینه‌ساز استفاده بهتر و بیشتر دانش‌آموزان از اوقات‌ فراغت باشیم. امیدواریم با رهبری‌ و راهبری مسئولین ستادی، بتوانیم امسال بیشتر منشأ خیر و برکت باشیم.

منبع