باسوادترین معلمها جذب آموزش و پرورش استان شدهاند
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش گلستان، سیدرضا نظری شامگاه چهارشنبه 29 آذر در جلسه شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش و مدیران روسای آموزش و پرورش مناطق چهارده گانه گلستان که با حضور قاسم احمدی لاشکی، معاون وزیر و هیات همراه برگزار شد اظهارکرد: استان گلستان رنگین کمان اقوام بوده و ایران کوچک است و قومیتهای مختلف با صفا و صمیمیت کنار هم زندگی می کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان افزود: اینجا سرزمین مفاخر و مشاهیر بزرگی همچون میرداماد، فخرالدین اسعدگرگانی و مختومقلی فراغی است و دانش آموزان گلستانی به پشتوانه این بزرگان تلاش میکنند، جزو بهترین ها باشند.
وی بیان کرد: ۴۱۷ هزار دانش آموز در گلستان تحصیل کرده که ۲۴ هزار همکار فرهنگی امر آموزش آنها را به عهده دارند.
نظری تأکید کرد که مدیریت ها در آموزش و پرورش تیمی و گروهی بوده و قائل به شخص و فرد نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان بیان کرد: به لطف زحمات همکاران امسال موفقیت های بزرگی را کسب کردیم و جزو ۱۱ برتر کشور در رتبههای زیر سه هزار کنکور هستیم.
وی عنوان کرد: گلستان با ۱۰۰ نمره اختلاف نسبت به سایر استانها در جذب ماده ۲۸ موفق بود و باسوادترین معلمها را جذب کرده است.
نظری گفت: ۸۰ پروژه ورزشی درون مدرسهای در دولت سیزدهم اتفاق افتاد که بینظیر است.
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تجهیزات خریداری شده و در کسب رتبههای برتر ورزشی هم موفق بودهایم به گونهای که رتبه اول رباتیک جهان را یک دانش آموز گلستانی به خود اختصاص داده است.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان افزود: تلاش کردیم سه توصیه رهبری مبنی بر تحصیل، تهذیب و ورزش را مد نظر قرار داده و موفقیتهای به دست آمده نشان دهنده برنامهریزی در این زمینه است.
وی ادامه داد: گلستان از کمبود معلم رنج میبرد و امسال از ظرفیت ۴۷ درصدی بازنشستگان برای این خلا بهره گرفتیم تا کلاسی بدون معلم نباشد.
نظری ادامه داد: استان نیاز به نیروی پرورشی و خدماتی دارد و با توجه به این که اینها ابزار تربیت دانش آموزان هستند لذا باید نگاه ویژهای به گلستان داشت.
در این جلسه سرپرست دانشگاه فرهنگیان استان گفت: گلستان نیاز به فضای خوابگاهی دارد، در سال ۹۹ تعداد ۳۰ کلاس درس کم داشتیم و به تعداد ۵۰۰ نفر کمبود خوابگاه هم نیاز بود که با عنایت استاندار گلستان پنج فضا در گرگان، گنبدکاووس و علی آباد کتول در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفت.
موسی کیخا افزود: فضای دانشگاه ۳۷ هزار متر بود که ۲۳ هزار متر به آن اضافه و هم اکنون مجوز خوابگاه به طرفیت ۵۰۰ نفر گرفته شده است و سه رشته جدید و رشته کارشناسی ارشد علوم تربیتی به دانشگاه اضافه خواهد شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هم در این جلسه با اشاره به آسیبهای اجتماعی در استان، خواست که نگاه ویژهای اعتباری به این نهاد شود زیرا بسیاری از ساختمانهای کانون فرسوده است.
الهه غیناقی افزود: ۱۸ مرکز ثابت فرهنگی، ۶ کتابخانه سیار و سه کتابخانه ثابت در گلستان فعال است و کودکان استان از آن استقبال میکنند.
محمد پیری، معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش گلستان هم گفت: حدود نیمی از جمعیت استان در روستاها ساکن بوده و ۴۴ درصد دانش آموزان را هم روستانشینان تشکیل میدهند.
وی با اشاره به پایین بودن میانگین درآمدی مردم استان، بیان کرد: گلستان تنوع قومیتی، انسجام اجتماعی، تعامل بین دستگاهی و نهادی و محیط معنوی دارد و با این ظرفیتها را پشت سر گذاشته است.
پیری با بیان این که عدم اقناع از وضعیت موجود و بهبود مستمر شعار ما است، گفت: سال آینده پنج هزار و ۴۵۰ نیرو نیاز داریم که ۴۷۰ نفر ورودی دانشگاه فرهنگیان خواهد بود؛ لذا باید ظرفیت ماده ۲۸ گلستان در سال آینده به دو هزار نفر برسد.
محسن دماوندی کمالی، به عنوان نماینده مدیران آموزش و پرورش غرب گلستان هم گفت: در گلستان مدارس دهه شصتی سقف چوبی و مدارس کانکسی داریم و با توجه به کشاورزی بودن استان، هنرستان مستقل کشاورزی و یا هنرستان شیلات در شهرهای ساحلی نداریم.
وی ادامه داد: با توجه به مهلت استاندار گلستان مبنی بر مقاوم سازی مدارس غیردولتی، اگر این مهلت به پایان برسد ۶۰ مدرسه در گلستان با ۱۵ هزار دانش آموز تعطیل خواهد شد.
همچنین محمدرضا حاجی لی دوجی نماینده مدیران آموزش و پرورش شرق گلستان هم به کمبود فضای آموزشی، تجهیزات و نیروی انسانی اشاره کرد و خواستار توجه ویژه دولت به گلستان شد.