همزمان با هفتم دیماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی، مسئولان آموزش و پرورش و دست اندرکاران سواد آموزی استان با نماینده ولی فقیه در کردستان دیدار کردند.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، چهار شنبه هفتم دیماه ۱۴۰۱ ، مدیر کل آموزش و پرورش استان به همراه مسئولان و دست اندرکاران سواد آموزی با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان ، با حجت الاسلام و المسلمین پور ذهبی دیدار کردند.
نماینده ولی فقیه در کردستان در این دیدار با تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت نهم دیماه، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت و سالروز شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، به تبیین شاخص های برگزیدگی و افراد برگزیده ، صفات و تفاوت آنان با سایر افراد پرداخت و علم، امانتداری، ادب و عفت و پاکدامنی را از مهم ترین این ویژگی ها بر شمرد.
وی در ادامه به جایگاه و اهمیت علم پرداخت و با بیان اینکه رسالت دست اندرکاران سواد آموزی و آموزش دهندگان، آموزش و بالا بردن آگاهی سواد آموزان است که نباید دست کم گرفته شود، گفت: این اقدام مهمی است و باید از زمان در اختیار برای برگزاری کلاس ها بهره گیری کرد.
حجت الاسلام پور ذهبی دانش آموزان، مدرسه، سواد آموزان و مجموعه امکانات را امانت هایی در دست مسئولان امر دانست و گفت : امانتداری دومین شاخصه برگزیدگی است.
وی ادب را سومین شاخص برگزیدگی عنوان کرد و با تاکید بر مواظبت در این خصوص، عفت و پاکدامنی را چهارمین شاخص برگزیدگی بر شمرد و گفت : انسان باید در حفظ چشم، نفسانیات و ارتباطات خود دقت داشته باشد و این ویژگی ها انسان را به درجه بالا ارتقاء می دهد.
در ابتدای این نشست هاشم ناظمی جلال مدیر کل آموزش و پرورش کردستان با گرامیداشت هفتم دیماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام ( ره ) ، گفت: سواد آموزی مجموعه ارزشمندی است که با دلسوزی و عشق که سختی های زیادی دارد کارهای این حوزه پیگیری می کند .
وی با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال ۱۳۵۵ تنها حدود ۳۰ درصد جمعیت استان با سواد بودند، گفت: با تلاش دست اندرکاران سواد آموزی، سواد جمعیت شش سال به بالای استان در حال حاضر به ۸۵.۲ درصد و در جامعه هدف به ۹۶.۱۲ درصد افزایش یافته است.
ناظمی جلال با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۱۲۰۰ نفر آموزش دهنده در سطح استان فعالیت دارد، گفت : در سال جاری ۱۲۸۰۰ نفر حجم برای پوشش دوره های سواد آموزی به استان ابلاغ شده است که در دست پیگیری است.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان، هم چنین با اشاره به سختی های کار این حوزه و مجموعه اقدامات صورت گرفته در سال های گذشته، شناسایی، جذب و آموزش و نگهداشت سواد آموزان را از مهم ترین اولویت های کاری عنوان کرد و گفت: برای ریشه کنی بی سوادی نیاز به عزم ملی و همکاری عوامل درون سازمانی و برون سازمانی می باشد.
هم چنین در این نشست غلامعلی کرمی نیاز سرپرست معاونت سواد آموزی نیز گزارشی از اقدامات این حوزه ارائه کرد و با بیان اینکه انسداد مبادی ورودی بی سوادی، فرصت تعلیم و تربیت برای دانش آموزان لازم التعلیم، تارک و بازمانده است، عملکرد استان در پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی را مطلوب دانست و گفت: کردستان با پوشش ۹۸.۸ درصد دانش آموزان دوره ابتدایی، جزو استانهای پیشتاز در کشور است و علیرغم محدودیت و مشکلات پوشش استان کامل است.
وی افزود : فرصت دوباره یادگیری برای بازماندگان از تحصیل بزرگسال و جامعه هدف فراهم است.
کرمی نیاز کاهش اختلاف میزان سواد جمعیت شهری و روستایی و زنان و مردان را از اهم اقدمات حوزه سواد آموزی بر شمرد.
منبع