همه ظرفیت‌های خود را برای به ثمر رسیدن استعدادهای دانش آموزان به کار می بندیم.

همه ظرفیت‌های خود را برای به ثمر رسیدن استعدادهای دانش آموزان به کار می بندیم.

  • 1402/9/28 سه‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان، علی اسماعیلی مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان امروز (سه‌شنبه، ۲۸ آذر ماه) در مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان نهمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی و چهارمین جشنواره علمی - پژوهشی پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی، گفت: در حالت کلی رابطه دانش‌آموز با مدرسه یک رابطه سیستماتیک و تعریف‌شده است که با حضور در مدرسه و خواندن کتب در ساعت درسی تعیین‌شده محقق می‌شود.

مدیر کل آموزش و پرورش در ادامه افزود: این امر، نوعی تشویق دانش‌آموزان به داشتن یک چارچوب مشخص وظیفه‌مندی و ایجاد تعهد است که در بحث علمی و بحث جامعه‌پذیری و مسئولیت‌پذیری می‌تواند به نفع دانش‌آموزان باشد.

این مقام مسئول با اشاره به نقش جشنواره‌هایی مانند جشنواره خوارزمی در ایجاد انگیزه بین دانش‌آموزان، اظهار کرد: هر برنامه علمی ویژه‌ای که بر پایه اطلاعات و مبانی علمی که در مدرسه به‌صورت کلاسیک برای دانش‌آموزان مطرح می‌شود، می‌تواند انگیزه و شرایط بسیار عالی را برای افراد فراهم کند که دنبال علایق و سلیقه‌های خود بروند و پیگیر این موضوع‌ها باشند.

اسماعیلی با یادآوری اینکه اساس توسعه علم این است که خارج از کتب درسی نیز برنامه‌های علمی مختلف برای دانش‌آموزان داشته باشیم، گفت: حضور دانش‌آموزان در برنامه‌های علمی، یک فضای پیشرفت مضاعف را برای آنها فراهم می‌کند.

مدیرکل آموزش‌ و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه افرادی که نگاه خاصی به علایق و سلیقه‌های خود دارند، سرعت بیشتری نسبت به سایر افراد دارند، افزود: باید بسترهای لازم برای برگزاری چنین برنامه‌هایی در مدارس فراهم شود که این زمینه‌ها در آموزش و پرورش فراهم است.

وی همچنین با تاکید براینکه به توانمندی دانش‌آموزانی که در جشنواره‌های مختلف علمی شرکت می‌کنند ایمان داریم، توضیح داد: این دانش‌آموزان علاوه بر اینکه علم‌آموزی خود را نشان می‌دهند، خود را بیشتر در معرض دیده شدن قرار داده‌اند.

مدیرکل آموزش‌ و پرورش استان زنجان با پرداختن به این موضوع که دانش‌آموزان باید خود را باور داشته باشند، بیان کرد: در بسیاری از موارد، داشته‌های خود را باور نداریم و این در حالی است که باور به توانمندی‌ها منشأ بسیاری از اثرهای مثبت در زندگی انسان‌هاست.

وی با اشاره به اینکه یقین داریم دانش‌آموزان بسیار توانمندی در کشور وجود دارند که می‌توانند فضاهای بهتری را برای کشور به‌وجود آورند، افزود: داشتن آینده بهتر در سایه تلاش علمی و فکری دانش‌آموزان محقق می‌شود.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه دانش‌آموزان برای موفقیت در برهه‌های مختلف علمی باید تلاش کنند و به‌دنبال توانمندی‌ها و استعدادهای خود بروند، گفت: اگر روی توانمندی‌های خود وقت بگذاریم و روی آنها کار کنیم قطعاً نتیجه آن را در آینده خود و کشور خواهیم دید و پله‌های ترقی را سریع‌تر و بهتر طی خواهیم کرد.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه وظیفه آموزش‌ و پرورش فراهم کردن زمینه‌های لازم برای بروز و ظهور استعدادهای دانش‌آموزان است، اضافه کرد: همه تلاش‌ها در راستای تحقق این امر مهم است.

منبع