تعامل شهرداری و آموزش‌ و پرورش  تهران برای ساخت ۲۰ مسجد در کنار مدارس‌

تعامل شهرداری و آموزش‌ و پرورش تهران برای ساخت ۲۰ مسجد در کنار مدارس‌

  • 1402/9/25 شنبه

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه مدرسه نقش به‌سزایی را در سرنوشت جامعه برعهده دارد، از تعامل اداره‌کل آموزش و پرورش و شهرداری شهر تهران در ساخت ۲۰ مسجد در کنار مدارس خبر داد.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و  پرورش شهر تهران؛  علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با تاکید بر اینکه تعامل بین مسجد و مدرسه، امری الزامی برای اسلامی شدن جامعه است، اظهار کرد: مدرسه و مسجد به عنوان دو رکن اصلی آموزش و تربیت فرزندان جامعه ایرانی اسلامی، نقش بسزایی را در سرنوشت جامعه برعهده دارند. تحقق تربیت دینی، اسلامی و ارزشی مسئله ای است که تنها با آموزش صرف در نهادهای آموزشی اتفاق نمی افتد؛  بلکه نیازمند برخورداری فرزند و دانش‌آموزان از روح و فرهنگ اصیل دینی است و این مهم جز با پیوند مسجد و مدرسه حاصل نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مساجد نقش تسهیل کننده امر تربیت در مدرسه و خانواده را بر عهده دارند، خاطر‌نشان کرد: اگر به دنبال فضای غالب بر محور معنویت و تربیت دینی هستیم، نزدیک ترین فضا به این جریان «مسجد» است. مسجد جایی است که بر خلاف مدرسه منوط به گذراندن سال تحصیلی در سه یا چهار سال نیست؛ بلکه مسجد می‌تواند فضایی باشد که یک فرد از کودکی تا میانسالی و حتی پیری در آنجا تربیت شود و سهمی را در آنجا داشته باشد. یکی از دلایل عدم علاقه‌مندی دانش‌آموزان به نماز احتساب مسجد به عنوان خانه دوم است، در صورتیکه خداوند در قرآن می فرمایند که ما مسجد الحرام را خانه اول مردم قرار دادیم..

کریمیان ضمن اشاره بر تعامل اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران با شهرداری در ساخت ۲۰ مسجد، گفت: اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران در ‌راستای جذب حداکثری دانش‌آموزان به مسجد، با تعامل و همکاری شهرداری شهر تهران در صدد ساخت ۲۰ مسجد در کنار مدارس در شهر تهران است، به گونه ای که این مساجد دارای دو درب باشد، یک درب به سمت مدرسه و در دیگری به سمت محله که افراد ساکن محله نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

وی ادامه داد: ما دو رکن اساسی برای جذب دانش آموزان به سوی نماز داریم، اول اینکه در دهه ۷۰ جهادی در مدارس شکل گرفت که مدارس ما به سمت تاسیس نمازخانه حرکت کردند که باید این حرکت باری دیگر رونق بگیرد، با آن که ساخت ۲۰ مسجد نمونه‌ای از بازگشت به سمت این حرکت است، اما اگر ما بتوانیم به دستور ستاد اقامه نماز از سازمان های دیگر کمک‌های مالی دریافت کنیم، قطعا اقدامات جذابی را برای لذت دانش آموزان از ساعت نماز به کار خواهیم گرفت.

کریمیان افزود: بدون تردید تأسیس نمازخانه در مدرسه که برای ترغیب دانش‌آموزان به نماز اول وقت است، بخشی از فعالیت‌های لازم در انتقال ارزش‌های مقدس و انسان‌ساز مسجد است، اما کافی نیست؛ چراکه باید مدرسه علاقه حقیقی و باطنی را در دانش‌آموزان با حضور مستمر در درون مساجد دنبال کند و تلاش همه اولیای خانه و مدرسه باید این باشد که پیوند حقیقی را بین مسجد و مدرسه برقرار کنند. بدین‌وسیله وقتی خانه و مدرسه با حلقه مسجد به هم پیوست و مستحکم شد، هم خانه از فضای اسلام و ارزش‌های معنوی آکنده می‌شود و هم مدرسه از نتیجه الگویابی سالم و سازنده و هدایت‌گر برخوردار و فضای معنوی و ارزشی بر جامعه حاکم می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در ادامه  با تاکید بر نقش موثر نیروی انسانی در جذب دانش‌آموزان به سوی نماز گفت: ازآنجاکه نیروی انسانی به ویژه نیروی انسانی ماهر و توانمند می‌تواند دانش آموزان را به سمت نماز و نمازخوانی هدایت کند. ما در شهر تهران برای توانمندسازی نیروی انسانی، دوره های توانمندسازی نماز را برای همکاران فرهنگی برگزار کردیم تا با این ارتقای مهارت پیوند میان مدرسه و مسجد محکم تر شود.

منبع