محور و پایه قرارگاه اجرایی سازی سند تحول بنیادین پژوهش است
محمد تقی فخریان مشاور مدیر کل و دبیر قرارگاه اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پروش خراسان رضوی در حاشیه تجلیل از برگزیدگان کشوری و استانی پژوهش و فناوری، رساله و پایان نامه برتر و برنامه معلم پژوهنده بیست و ششمین دوره اقدام پژوهی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری گفت: محور و پایه کار در قرارگاه اجرایی سازی سند تحول بنیادین پژوهش است، اگر غیر از این باشد ما موفق نخواهیم بود.
فخریان افزود: مجددا از سال گذشته رویکرد جدیدی در سند تحول مشاهده کرده ایم ، در جمع های مختلف نگاه مدیران مدارس و دانش آموزان را نسبت به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش جمع آوری کرده ایم، چرا که باید اول بستر کار را متوجه شویم که افراد ما، معلمان و مترقیان چه نگاهی به سند تحول دارند و بعد برنامه ریزی را انجام بدهیم
وی بیان کرد: نگاه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به تعلیم و تربیت پژوهش محور است، به همین دلیل معلم را مربی و مولف تعریف می کنند.
فخریان در پایان گفت: همچنین در سند تحول بنیادین درحوزه دانش آموزی، دانش آموز را کنشگر تعریف می کنند.
دانش آموزان پژوهشگر ما سند افتخار آموزش و پرورش هستند
مرتضی مهدویان رییس گروه تحقیق و پژوهش خراسان رضوی در آیین تجلیل از برگزیدگان کشوری و استانی پژوهش و فناوری، رساله و پایان نامه برتر و برنامه معلم پژوهنده بیست و ششمین دوره اقدام پژوهی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری بیان داشت: در بحث پژوهش در مواجه با هر پدیدهای باید به علت های آن پدیده برسیم، باید متغیر های اثرگذار با پرسش های بنیادی رصد شود و به ارتباط بین آنها پی برد.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی مهدویان افزود: بعضا پژوهشهای صورت گرفته دارای اثرات کاربردی در نظام تعلیم و تربیت نیست و باید با تمام تلاش در جهت اشاعه و کاربست یافته های پژوهشی حرکت کنیم.
وی گفت: ما با انجام فعالیتهای پژوهشی میتوانم به روش های آموزش بهتر مهارتها به دانش آموزان در کلاسهای درس بپردازیم. مدل های اثر گذار و پژوهش نگاری تربیتی از جمله مسائلی است که در فعالیت های پژوهشگران ما در استان مورد توجه بوده و باعث تاثیرات مثبت فراوان بوده است.
وی افزود: رصد پژوهشی و تحلیلی در کلاس و مدرسه موجب رسیدن به مدل های اثر بخش در راستای افزایش کیفیتها و شاخصهای نظام تعلیم و تربیت خواهد شد.
وی بیان کرد: قصد ما این است دانش آموز پرسشگر تربیت کنیم، دانش آموزی که میتواند به همه چیزهایی که در عالم وجود دارد نگاه کند و آن ها را در مسیر پژوهشی قرار دهد.
رییس گروه تحقیق و پژوهش خراسان رضوی در پایان گفت: ما پروژه یا طرح های پژوهشی را جدا از جریان آموزش دانش آموزان نمیدانیم، طرح جابر که در ابتدایی اجرا میشود و طرح های جوان و نوجوان خوارزمی نشان میدهد که دانش آموزان باید اهمیت پژوهش را درک کنند.
منبع