استفاده از ظرفیت گروههای جهادی ، برای حل مسئله مدارس
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش؛ خان محمدی معاون عمرانی وزیر و مسئول قرارگاه جهادی عدالت تربیتی کشور بعد از ظهر دیروز 21 آذر ماه 1402 در نشست صمیمی با دبیران استانی قرارگاه مزبور که در سالن جلسات شهید جهادگر اسماعیل احمدی سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس برگزار شد، با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س)، گفت: هرچه داریم از برکت و سفره ایشان است و این قرارگاه نیز با استمداد از ایشان راه اندازی شده و پیش میرود و امیدواریم به سرمنزل مقصود برسد.
وی به اهمیت پیشبرد فعالیت های جهادی اشاره کرد و افزود: فرمایش حضرت آقا در مورد قرارگاه، مسئولیت ما را سنگینتر کرد.
ایشان فرمودند: ایجاد قرارگاه، کار آسانی است، چه قرارگاههای نظامی، چه قرارگاههای بقیّهی موضوعات، [اعمّ از] اقتصادی، فرهنگی و غیره، لکن ادامه کار این قرارگاهها و خروجی این قرارگاهها خیلی مهم است. بروید دنبال عمل جدّی و مجاهدانه تا انشاءالله آن کاری که شما میخواهید، آن چیزی را که میخواهید دنبال کنید تا انشاءالله عمل بشود. باید در مورد واژه عمل جدی و مجاهدانه دقت و تامل بیشتری داشته باشیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش ضمن قدردانی از فعالیتهای انجام شده در قرارگاههای استانی، گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی اینگونه صریح میفرمایند یعنی درباره رویکرد و کارکرد قرارگاههای جهادی شناخت و البته دغدغه دارند. الحمدلله تاکنون کار خوب پیش رفته است.
وی با بیان اینکه وظایف حساس و مهمی برعهده وزارت آموزش و پرورش است، گفت: تربیت و پرورش قشر جوان در واقع تربیت نیروی انسانی کشور است و ما با اجرای طرحها و برنامههای جهادی در کنار فعالیت عمرانی به دنبال کار تربیتی هستیم. این شعار که میسازیم تا ساخته شویم محور کار جهادی را نشان میدهد.
مسئول قرارگاه جهادی عدالت تربیتی کشور با اشاره به طرح با برکت شهید سید اله عجمیان گفت: بیش از ۱۵ هزار گروه جهادی از اقشار مختلف معلمان و دانش آموزان تا خیرین پای کار آمدند که تاکنون ۶۸ هزار کلاس درس بهسازی و شادابسازی گردیده است .
وی با تاکید بر اینکه قرارگاه باید تنظیمگری و تسهیلگری، توازنها و مساواتها را رصد کند، تصریح کرد: جنس کار قرارگاه نهضتی است نه دولتی. رویکرد تربیتی قرارگاه به هویت فکری، رفتاری، ذهنی و عملکردی خودش است، نه ساختار و تشکیلات و عده و... قرارگاه باید تا حصول نتیجه پیگیر باشد.
خان محمدی با اشاره به مردمی شدن مدیریت کنترل و مهار بیماری کرونا بیان کرد: هرجا مردم و گروههای جهادی وارد عمل شدند، مشکلات و مسائل مربوطه حل شد. ما در قرارگاه به دنبال استفاده از ظرفیت گروههای جهادی، برای حل مسئله در مدرسه هستیم .
معاون وزیر و مسئول قرارگاه جهادی عدالت تربیتی، موضوع طرح ۲۰۲۰ محله را که مورد توجه مقام معظم رهبری می باشد مسأله تربیتی هویت بخشی دانست و اظهار کرد: انتشار انگیزه و ارتباطات گسترده در گروههای جهادی، اقدام پسندیدهای است. شهید ابراهیم هادی با رویکرد مساله یابی و آتش به اختیار، تیمهای در خدمت به مردم تشکیل میداد. ما هم مسأله محور عمل کنیم، هویت جهادی را گسترش دهیم و منبع انتشار کار جهادی باشیم.
خان محمدی با اشاره به اهمیت موضوعات تربیتی به ویژه در بخش دختران، اظهار کرد: این کار حجت بر ماست و مردمی سازی و هدایتگری جزو وظایف اصلی است که نباید از آن غافل شد تا هویت جهادی را گسترش دهیم و انشاالله توطئه های دشمنان را نقش برآب کنیم.
در ابتدای نشست، روستایی جانشین قرارگاه جهادی طرحها و برنامههای قرارگاه را تشریح و دبیران کارگروههای تخصصی وظایف و عملکرد کارگروههای خود را بیان کردند.
شایان ذکر است طرحهای شهید سید روح اله عجمیان ( نهضت ملی بهسازی و شاداب سازی مدارس مناطق کم برخوردار)، شهید عرب (نهضت ملی تعمیر و استانداردسازی سیستم سرمایشی-گرمایشی و تجهیز مدارس)، شهید حسین پور جعفری(حمایت و منزلت از دانش آموزان بیبضاعت مدارس مناطق کم برخوردار)، شهیدمصطفی صدرزاده (کیفیت بخشی آموزشی و حمایت درسی از دانش آموزان مناطق کم برخوردار) به محوریت قرارگاه جهادی و با وظیفه سپاری به معاونتها و سازمانهای درون آموزشوپرورش در چهارچوب شرح وظایف و بسیج امکانات و ظرفیتهای سازمانها و نهادهای مردمی، دولتی و خیریهها و انجام میشود.
در این نشست که از صبح روز ۲۱ آذر ماه شروع و تا اذان مغرب ادامه داشت، 12 نفر از دبیران استانی نیز به بیان عملکرد قرارگاه های جهادی استان پرداختند.
منبع