ماموریت محوری آموزش و پرورش آماده کردن فرد برای یک زندگی شایسته است
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، حجتالاسلام و المسلمین علی لطیفی در دومین همایش چیستی و تحول در علوم انسانی با محوریت اندیشه های حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در دانشگاه شیراز با تشریح بخشی از سند تحول بنیادین اظهار کرد: طراحی و تدوین و بازنگری در برنامه درسی و حاکمیت رویکرد فرهنگی تربیتی در محتواهای درسی از مواردی است که در سند تحول آمده است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: آماده کردن فرد برای یک زندگی شایسته، ماموریت محوری آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: در حوزه پژوهشی، مطالعاتی در جامعه و همچنین در سایر کشورها در خصوص تحول انجام شده است، بنابراین برای تدوین شایستگیهای پایه مطالعاتی انجام و مکاتباتی با وزارتخانهها و نهادهای مختلف صورت گرفت تا نیازهای واقعی جامعه را احصا و تحول بر اساس آن صورت گیرد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی خاطرنشان کرد: با مطالعه اندیشههای رهبر معظم انقلاب در خصوص تحول در تربیت، شایستگیهای پایه را تدوین میکنیم.
وی ادامه داد: تعیین سیاستهای کلی نظام از سوی رهبر معظم انقلاب که برخی به مسائل تربیتی مرتبط است و از طرفی یکی از مراکز ثقل بازتاب اجرای طرح و برنامه ها ایشان هستند. نقش رهبری مانند نقش یک افق ساز در مسایل تربیتی است لذا پیامی را به ما مخابره میکنند که لزوما باید به آن توجه کنیم.
لطیفی گفت: مسئله تحول در آموزش و پرورش امری پیچیده و کاری دشوار است هر چه بیشتر در خصوص تحول در آموزش و پرورش آگاهی بخشی صورت گیرد تحول بهتر محقق میشود. یکی از مهمترین ابعاد تحول، تحول در اندیشهها و بینشهاست لذا این همایش میتواند با نقشی که ایفا میکنند زمینه ارایه نظریه اندیشمندان را فراهم تا مسیر تحول تسهیل شود.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اذعان کرد: تا در نگرشها تغییر ایجاد نشود تحولی صورت نمیگیرد لذا این نوع همایشها می تواند به تغییر بینشها و تسریع در تحول کمک کند. منظور از تحول تنها تغییر در محتواهای آموزشی نیست بلکه منظور تحول در همه بخشهای آموزش و پرورش از جمله تربیت معلم ها نیز هست.
منبع