جرقه اجرای تئاتر درسی در ذهن فرهنگی هرمزگانی

جرقه اجرای تئاتر درسی در ذهن فرهنگی هرمزگانی

  • 1402/12/20 یک‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان هرمزگان؛ مجید ره پرور پدر تئاتر درسی ایران گفت: قبل از سال ۸۴ که معلم بودم از روش نمایشی برای آموزش استفاده می کردم، مشاهده شور و نشاط و کیفیت یادگیری بچه ها مرا به این نتیجه رساند که آموزش مبتنی بر نمایش را  گسترش بدهم و امکانی ایجاد کنم تا سایر مدارس نیز بتوانند از این ابتکار استفاده کنند.

وی افزود: برنامه من برای همه‌گیر کردن این  ایده تبدیل کردن آن به یک جشنواره بود بر همین اساس آن را در قالب یک طرح به اداره آموزش و پرورش میناب ارسال کردم و خوشبختانه مورد موافقت و استقبال مسئولین آموزش و پرورش شهرستان قرار گرفت و در گام ابتدایی با هشت نمایش اولین جشنواره تئاتر درسی در شهرستان میناب برگزار شد.

این معلم خوش‌ذوقِ مینابی ادامه داد: در سال اول برگزاری جشنواره از آن جایی که هنوز شیوه‌نامه مشخصی برای جشنواره تدوین نشده بود خیلی استقبال خوبی از این طرح در سطح مدارس صورت نگرفت و با خواهشی که داشتیم برخی مدارس در جشنواره شرکت کردند اما از سال دوم شیوه نامه این جشنواره هم تدوین شد و به کل مدارس ابلاغ گردید از این رو مشارکت همکاران در جشنواره افزایش یافت.

وی ادامه داد: با گذشت سه سال از اجرای شهرستانی این  طرح  به این نتیجه  رسیدیم که می توانیم این جشنواره را با توجه به اینکه در آن الگو سازی در حوزه آموزش انجام می‌شد به صورت استانی نیز برگزار کنیم تا این شیوه  نوین آموزشی در  کلاس درس از طریق هنر فاخر تئاتر در اختیار همه معلمان قرار بگیرد که با نگاه بلند اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان و موافقت آن‌ها این طرح در دستور کار قرار گرفت.

ره پرور تصریح کرد: بعد از ۱۵ سال اجرای تئاتر درسی به صورت استانی شاهد حضور شگفت انگیز همکاران خلاق و توانمند در جشنواره‌ بودیم تا جایی که با گذشت زمان آوازه این جشنواره به کشور رسید و در سال ۱۴۰۰ که سال شیوع کرونا بود، ما اولین جشنواره ملی تئاتر درسی را به میزبانی هرمزگان در شهر میناب برگزار  کردیم و در سال ۱۴۰۱ جشنواره را به صورت حضوری با ۲۵ نمایش منتخب برگزار کردیم .

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ تقریبا ۶ هزار اثر نمایشی از سراسر کشور دریافت کردیم و جشنواره ای که با ۸ نمایش شروع شده بود به ۶ هزار اثر رسید و امروز خیلی  خوشحالم  که این را عرض می کنم که امسال نیز در این جشنواره ۱۳ هزار اثر برای بازبینی به دبیرخانه هرمزگان ارسال شده است.

پدر تئاتر درس ایران گفت: این روش در سراسر کشور مورد توجه  و اقبال همکاران، دانش آموزان  و حتی اولیا قرار گرفته و جالب است که حضور اولیا در میناب  حضور پررنگی بود این تنها جشنواره ای است که در آن حضور اولیا و همکاران در آن پررنگ است.

وی بیان داشت: تئاتر درسی حلقه اتصال بین آموزش و پرورش و اولیا است ما در استان هرمزگان که سرشار ازاستعدادهای هنری است و در میناب که امکانات آنقدر زیاد نیست یک جشنواره رویش پیدا کرد که  شاخ و برگ اش در سراسر کشور گسترده شده است.

این فرهنگی اهل میناب افزود: شکوفایی جشنواره ناشی از تاثیراتی است که معلمان ما احساس کردند، که یکی از مهمترین آنها  تعمیق آموزش است و دانش آموزش هیچ وقت مبحثی رو که از طریق هنر نمایشی یاد گرفته فراموش نمی کند و حتی  دانش آموزانی  که اختلال یادگیری و گفتاری دارند نیز در این روش به صورت کامل آموزش می بینند.

در پایان ره پرور افزود: به همکاران  توصیه میکنم از تدریس تک بعدی پرهیز کنند و با جذاب کردن کلاس درس به یادگیری دانش آموزان کمک کنند.

منبع