تربیت را گفتمان اول جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام می کنیم

تربیت را گفتمان اول جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام می کنیم

  • 1402/12/16 چهارشنبه

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی در آیین کشوری تمنا ویژه هفته امور تربیتی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهیدان رجایی و باهنر گفت: جا دارد امروز در این مراسم یاد و خاطره شهیده فائزه رحیمی را گرامی بداریم او ثابت کرد مسیر تربیت اسلامی مسیری زنده، نویدبخش و روشن است سلام بر فائزه که ثابت کرد انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ زنده تر از سال ۱۳۵۷ است سلام بر کسی که ثابت کرد آرمان های امام و شهدا زنده است و به ما مسئولان ثابت کرد قله، مسیر و هدف بزرگ، نزدیک است.

وی افزود: امروز که در خدمت شما هستیم در ایام هفته تربیت بعد از میلاد امام زمان (عج) تلاش کنیم تربیت به عنوان گفتمان اول جمهوری اسلامی و گفتمان جهان اسلام شکل بگیرد.

پورثانی اضافه کرد: در سراسر سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش و تعلیم وجود ندارد در مبانی سند یک کلمه تربیت وجود دارد.

معاون وزیر با طرح این سوال که تربیت چیست و چه باید کنیم گفت: یکی از اولویت های معاونت پرورشی و فرهنگی که نه، معاونت تربیتی وزارت آموزش و پرورش در دوره جدید مدرسه محوری است یعنی تمام هم و غم ما باید برای تبدیل شدن مدرسه به قله کار تربیتی صرف شود مدرسه یکی از مهم ترین واحدهای سازمانی در آموزش و پرورش است مدرسه محوری یعنی هرچه داریم باید به سمت مدرسه برود.

وی با اشاره به اولویت دانش آموز محوری گفت: مکتب شریف اسلام به عنوان عالی ترین و شریف ترین مکتب انسانی است توجه به مفتضیات دانش آموز مهم است باید از جایی که دانش آموز دوست دارد فضای تربیتی را شروع کنیم دانش محوری یعنی در سال ۱۴۰۲ در عصر متاورس و هوش مصنوعی برنامه ریزی متناسب با توجه به اقتضائات داشته باشیم.

پورثانی اضافه کرد: امروز دانش آموز دچار آسیب های زیادی است برنامه ریزی ما باید متناسب با اقتضائات او باشد.

معاون پرورشی و فرهنگی تصریح کرد در برنامه تربیتی بالا بردن شور و نشاط مهم است این امر باید به عنوان یکی از کلیدی ترین محور فعالیت های جدید مدنظر باشد امروز دانش آموزان محیطی برای تخلیه هیجان ندارند دادن نقش هویتی به دانش آموز نیز از جمله موضوعات دیگر است دانش آموز باید خود را میزبان تعلیم و تربیت بداند او باید در مدرسه حس میزبانی داشته باشد.

وی ادامه داد: یکی از اهداف برنامه پویش مهر دادن نقش هویتی به دانش آموز در مدرسه است او باید کنش گر شود و به جای متاثر بودن و مصرف کننده محض به کنش گر و عنصر اثرگذار تبدیل شود.

پورثانی استفاده از ظرفیت مردمی و نقش مردم در تربیت را از دیگر موارد مهم دانست و گفت: برای اثرگذاری و رشد دانش آموز دیوارهای مدرسه را برداریم تا او با نهادهای دیگر ارتباط برقرار کند. شعار دولت سیزدهم مردمی سازی است مردمی سازی حیاتی ترین نسخه برای کمک به دانش آموز است.

وی عنوان کرد: نگاه ما در اجرای برنامه ها باید حاوی تربیت باشد باید به مسائل نگاه تربیتی داشته باشیم.

وی در پایان گفت: نتیجه گرایی، کمی گرایی و آفت تربیت را کنار بگذاریم تا تربیت محقق شود و برای گفتمان سازی تربیت به عنوان اولویت اول نظام اسلامی تلاش کنیم.

منبع