نیاز به بازنگری در برخی موارد ساختاری آموزش و پرورش جهت تحقق و اجرای کامل سند تحول بنیادین
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، علی محبی رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش وپرورش کشور در نشست تخصصی دو روزه معاونین پژوهش، برنامهریزی و توسعه منابع ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور که در اردوگاه استانی شهید منتظری شهریار درحال برگزاری است، با قدردانی از حضور و مشارکت شایسته مردم در انتخابات، حضور ایشان را حماسهسازی خواند.
وی در ادامه با قرائت دستور جلسه گفت: ایراد ساختاری در آموزش و پرورش، جدیترین مانع برای تحقق و اجرای سند تحول بنیادین است و این اشکال از حیث گستردگی، تمرکز و عدم تمرکز، فرایندی است که نیاز به بازنگری دارد.
محبی افزود: با بررسی تطبیقی آموزش وپرورش ۲۵ کشور و در مقام قیاس با آموزش و پرورش کشورمان، وزارتهای آموزش، تربیت، فرهنگ و جوانان در یک وزارتخانه ایجاد شده است و یکی از تفاوتهای ما با نظام آموزشی در کشورهای مورد بحث مانند روسیه، انگلستان، چین، فنلاند، ایتالیا، دانمارک و سایر کشورها در چابک بودن است، تفاوت دیگر جایگاه آموزش و پرورش است که در بالاترین سطح و در سطح معاون دولت و بالاترین وزیر قراردارد و هماهنگی بسیار خوبی میان آموزش و فرهنگ وجود دارد.
این مقام مسئول در ادامه با ارائه گزارش از تحقیقات تطبیقی خود در حوزه نظام تعلیم و تربیت ایران و کشورهای مختلف به بررسی نقاط ضعف و قوت آموزش و پرورش پرداخت و سپس با تشکیل گروههای چند نفره، بصورت تخصصی جلسه را اداره کرد.
همچنین در این جلسه ساختار آموزش و پرورش، کتابهای درسی و مسائل مربوط به سازمان پژوهش، موضوعات مالی و استفاده از ابزارهای مدرن مانند هوش مصنوعی و روشها و متدهای روز، از موضوعات مطروحه بود.