ترویج فرهنگ مطالعه از وظایف متولیان تعلیم و تربیت بویژه پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی است

ترویج فرهنگ مطالعه از وظایف متولیان تعلیم و تربیت بویژه پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی است

  • 1402/12/13 یک‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران، معاون آموزش متوسطه شهرستان‌های استان تهران از برپایی نمایشگاه کتاب ویژه دانش‌آموزان در ناحیه یک بهارستان خبر داد. این نمایشگاه که با همت  پژوهش‌سرای دانش‌آموزی شهید احمدی روشن و همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار گردید به مدت یک هفته از ساعت 8 الی 17 پذیرای بازدیدکنندگان با رده‌های سنی مختلف در شهرستان بهارستان بود.

مرتضی تاجیک هدف از برگزاری این نمایشگاه را ترغیب و تشویق دانش‌آموزان به مطالعه و کتاب‌خوانی عنوان و خاطرنشان کرد: کتاب‌خوانی‌ باعث‌ پیشرفت‌ تحصیلی‌ کودکان‌ و نوجوانان‌ شده و همچنین‌ مطالعه‌ غیردرسی سبب بالا رفتن‌ سطح‌ فکر، فعال‌‌شدن‌ ذهن‌، افزایش‌ گنجینه‌ لغات‌ و افزایش‌ علم‌ و آگاهی خواهد شد. 

وی افزود: عوامل مختلفی در بهبود فرهنگ مطالعه مردم دخیل است و یکی از  تاثیرگذارترین نهادهایی که می‌تواند در جهت تشویق دانش‌آموزان به مطالعه و تحقیق فعالیت نماید، پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی هستند. کتاب‌خوانی حتی در روزگار پیشرفت‌های چشمگیر بشر در عرصه‌های دانش، تمدن و فرهنگ، نه‌تنها اهمیت خود را از دست نداده، بلکه جنبه‌های گسترده‌تر، تازه‌تر و جلوه‌های پایدارتری یافته است.

این مقام مسئول ادامه داد: باتوجه به اینکه حدود دوسال از روند یادگیری دانش‌آموزان ما در شرایط مجازی گذشته است، برخی از این کودکان و نوجوانان از کتاب فاصله گرفته‌اند و برپایی نمایشگاه فرصت مغتنمی ایجاد می‌کند تا از نزدیک کتاب‌ها را با موضوعات مختلف مشاهده و تورق کنند و این امر زمینه شناخت و خرید بهتر کتاب‌ها را مهیا می‌کند و آشتی بیشتری با فرهنگ کتابخوانی را به همراه دارد.

وی گفت: شهرستان بهارستان با جمعیت بیش از ۷۵۰ هزار نفر و ۲ بخش بوستان و گلستان در جنوب غربی استان تهران یکی از شهرستان‌های پر تراکم به لحاظ جمعیتی با کمترین وسعت جغرافیایی در کشور می‌باشد و این امر باید باعث شود افراد صاحب‌نظر مبادرت به برنامه‌ریزی مدونی برای پیاده‌سازی فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در تمام اقشار جامعه بویژه بهبود الگوی مطالعه برای کودکان ورزند.

 معاون آموزش متوسطه استان ضمن استقبال از برگزاری این رویداد فرهنگی در پژوهش‌سرای شهید احدی روشن بعنوان قطب استانی آموزش سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، یادآور شد: مدارس و پژوهش‌سراها ظرفیت‌های خوبی برای مداخله در فرهنگ‌سازی جامعه در راستای افزایش سرانه مطالعه دارند و می‌توانند از این ظرفیت استفاده نمایند تا این امر را در اقشار مختلف جامعه درونی‌سازی کنند که باوجود تمام مشکلات اقتصادی، اگر برنامه‌ریزی درست داشته باشیم به‌راحتی می‌توانیم هم کتاب تهیه کنیم و هم وقت مطالعه آن را ایجاد کنیم.

منبع