تخصیص148میلیاردتومان برای تجهیز حوزهای آزمون نهایی کشور در گام نخست
رئیس مرکزارزشیابی وتضمین کیفیت نظام وزارت آموزش وپرورش،ازتخصیص 148 میلیارد تومان برای تجهیز و ایمن سازی حوزه های آزمون نهایی پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم کشور خبر داد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی وروابط عمومی آموزش وپرورش خراسان جنوبی،محسن زارعی،صبح امروزپنجشنبه،سوم اسفند ماه،درنشست شورای معاونان اداره کل آموزش وپرورش بهارستان علم وادب،اظهارکرد:برای برگزاری موفق آزمون های امتحانات نهایی پایه های،دهم،یازدهم ودوازدهم،بیش از5هزارو500حوزه درسطح کشور،پیش بینی،تجهیزوایمن سازی شده است.
وی، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت آموزش و پرورش و کار معلمی در توسعه همه جانبه و تقویت زیر ساخت های کشور، گفت: دشمنان به خوبی به نقش تأثیر گذار فرایند تعلیم و تربیت در تمدن سازی نوین اسلامی و شتاب بخشی به تحقق اهداف انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی واقف هستند.
رئیس مرکزارزشیابی وتضمین کیفیت نظام وزارت آموزش و پرورش، با بیان این که دشمنان قسم خورده و مزدوران وابسته به آن ها برای به زانو در آوردن انقلاب اسلامی ملت ایران به دنبال تضعیف دو نهاد تربیتی، یعنی خانه و مدرسه هستند؛ عنوان کرد: هوشیاری مقام معظم رهبری، ایثارگری معلمان انقلاب اسلامی و بصیرت اولیا، مانع از تحقق توطئه های دشمن و بدخواهان ملت شده است.
این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش، بر تغییر نگرش ها در گفتمان تعلیم و تربیت مبتنی بر سند تحول بنیادین، تأکید کرد و با اشاره به معضل کمبود نیروی انسانی،ابراز داشت: برخی مواقع، تصمیمات غلط و بدون مطالعه خساراتی در پی دارد که جبرانش مستلزم پرداخت هزینه های کلان است.
وی،شیوع کرونا،غیر حضوری شدن مدارس،برنامه ریزی های کارشناسی نشده،عدم پیش بینی های لازم وعدم جانشین پروری، را ازدلایل به وجود آمدن معضل کمبودنیروی انسانی برشمردواضافه کرد: پیشکسوتان سرمایه های ارزشمند نیروی انسانی در بدنه نظام تعلیم و تربیت هستند و در استمرار آن ها باید تمیهداتی اندیشیده شود تا از لحاظ مالی و اجتماعی ضرر نکنند.
رئیس مرکزارزشیابی وتضمین کیفیت نظام وزارت آموزش وپرورش،ازتشکیل اتاق نیروی انسانی دروزارت خبردادواذعان کرد:برای مرتفع شدن چالش کمبود نیروی انسانی، در کنار استمرار خدمت پیشکسوتان،پرداخت حق التدریس و جذب ماده بیست و هشتی ها بایدبه اعلام به موقع نیازهاوجلوآوری یک ماهه تقویم زمانی،نیزتوجه داشت؛تابین حجم وکیفیت،ارتباط معناداری برقرار شود.
این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش، با بیان این که در میان نیروهای خریدخدمات،معلمان توانمندبسیاری حضور دارند، تنهاراه جذب این افردرا قبولی درآزمون استخدامی دانست وافزود:انعقادقراردادکارمعین،راهکار پیشنهادی دیگری برای آن دسته از نیروهای خرید خدمت دارای سابقه تدریسی است که در رقابت، موفق به کسب کف امتیازات آزمون استخدامی شده اند.
وی،ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی و ارتقاء منزلت معلم در کنار بهبود معیشت را از جمله اهداف اجرای طرح رتبه بندی برشمرد و ادامه داد: ارتقای کیفیت،مستلزم تغیر گفتمان آموزشی و تربیتی، کاهش خطاها،تعیین مسیر رشد معلمی با توانمندسازی معلمان و اجرای طرح های مکمل، نظیر اجرای دوره های ضمن خدمت عمومی و تخصصی است.
رئیس مرکزارزشیابی وتضمین کیفیت نظام وزارت آموزش وپرورش،تأثیرسابقه تحصیلی رامقدمه وهدف گذاری اولیه برای دستیابی به سنجش وارزشیابی6ساحتی،دانست ویادآورشد:تحقق کامل برنامه درسی،تعریف نمایه رشدی وتربیتی،باثبت عملکردهاوبررسی آثارتولیدی دانش آموزان وتعریف سنجش ملی،برای دوره های مختلف تحصیلی و اجرای آن درپایان هردوره،راهکارهای مؤثر در دستیابی به ارزشیابی6ساحتی، به شمار می ورند.
به گفته زارعی، منظور از آزمون تخصصی برای دانشگاه فرهنگیان، شناخت بن مایه و کشف مهارت های متقاضی برای هنر معلمی است.
منبع