معلمان مناطق کم برخوردار باید تمام ساحتی باشند

معلمان مناطق کم برخوردار باید تمام ساحتی باشند

  • 1402/9/20 دوشنبه

به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان‌رضوی علی تیرگیر در دوره توانمندسازی آموزگاران عشایر خراسان رضوی با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین به عنوان یک سند بالادستی برای نظام تعلیم و تربیت محسوب می‌شود ادامه داد : تربیت تمام ساحتی بر اساس سند تحول بنیادین دارای سه کلید اصلی است.
وی ادامه داد: نخستین و کلیدی‌ترین مولفه تحقق تربیت دانش آموز تمام ساحتی وجود معلم توانمند و تمام ساحتی می‌باشد.
این مقام مسئول اظهار کرد :آموزگاران و معلمان در این قالب باید فراتر از وظایف سازمانی تعریف شده عمل کنند.
وی گفت: به همین منظور معتقدیم که معلمان در مناطق کم برخوردار بیش از هر چیز باید توانمند و خود به عنوان فرد آموزش دهنده دارای توانایی‌های تمام ساحتی باشند.
وی ادامه داد:یک معلم نه تنها با زبان بلکه با ذهن، فکر و رفتارش باید تربیت کند و یک معلم در مناطق عشایری هم در تمام ساعات شبانه روز در جایگاه تربیتی برای دانش آموزان قرار دارد.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی عشایر وزارت آموزش و پرورش، مولفه تعلیم و تربیت تمام ساحتی را وجود محتوای آموزشی تمام ساحتی عنوان کرد و افزود: این محتوا شامل کتاب برنامه درسی و بسته آموزشی می‌شود که طبق سند تحول بنیادین برنامه درسی در مهم‌ترین جایگاه و اهمیت قرار دارد.
وی تاکید کرد: اگر معلم محور تحول باشد مدیر مدرسه علمدار و ستون تحول است زیرا در تعریف برنامه تمام ساحتی تمامی ابعاد آموزش لحاظ می‌شود.
وی گفت : مدیر تمام ساحتی نیز به عنوان سومین مولفه تحقق تربیت دانش آموز تمام ساحتی میتواند مورد توجه قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بر اساس اساسنامه مدارس عشایری در سال ۱۳۹۳ باید سرانه دانش آموزان عشایری حداقل به صورت سه برابر پرداخت شود، گفت: با تلاش‌های دولت در اسفند ماه سال گذشته پس از ۹ سال از تصویب این اساسنامه برای اولین بار در کشور سرانه سه برابری دانش آموزان عشایر پرداخت شد.
وی بیان کرد :طی هفته آینده نیز دومین مرحله واریز سرانه دانش آموزان عشایری در کشور به صورت سه برابری به حساب مدارس عشایری واریز خواهد شد.
سبک زندگی مستقل عشایری موجب شده است این قشر ولایت مدار و وفادار به نظام جمهوری اسلامی کمتر مطالبه‌گر باشند بیان کرد: همین امر عامل اصلی است که عشایر از سطح کمتری از خدمات دولتی و حکومتی برخوردار باشند .
وی افزود : برای گذر از این وضعیت همت مضاعف و کار جهادی لازم است تا جامعه عشایری از شاخص‌های برخورداری و آموزشی بالاتری بهره مند شوند و تشکیل دفتر توسعه عدالت آموزشی عشایر در وزارت آموزش و پرورش نیز در همین راستا انجام شده است. 

منبع