رشد ۵۸ درصدی سواد از بدو تاسیس نهضت سوادآموزی تا کنون در استان هرمزگان
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان اظهار داشت: دهه فجر، پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ باعث تغییرات اساسی در ساختار اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایران شد و این انقلاب جوامع و فرهنگ اسلامی را ارتقاء داد.
احمد جعفری در خصوص عملکرد 44ساله نهضت سوادآموزی گفت: میزان باسوادی استان هرمزگان در رده سنی 6سال به بالا در سال 1355، 83/32 درصد بود و اکنون بر اساس برآورد مرکز آمار سال 1401، 9/90درصد می باشد و این نشان از 07/58 درصد رشد باسوادی از گذشته تا کنون می باشد.
وی در راستای عملکرد نهضت سوادآموزی در میزان باسوادی کشور ادامه داد : جایگاه سواد استان هرمزگان در سال 1355 ، 15درصد کمتر از میانگین کشور بود و به همت انقلابیون و جهادگران نهضت سوادآموزی جایگاه سواد استان به 5/0 درصد بالاتر از میانگین کشوری رسید.
احمد جعفری بیان کرد: طی 44 سال از مجموع 919هزار و 825 نفر سوادآموز تعداد 420 هزار و 955 نفر بی سواد مطلق و تعداد 498 هزار و 870 نفر کم سواد در دوره های مقدماتی، تکمیلی، پایانی و پنجم ، سوادآموزی، تحکیم، انتقال، گروه های پیگیر، طرح خدمات مکاتبه ای و رسانه ای و غیره شرکت نموده و از خدمات رایگان نهضت سوادآموزی در استان هرمزگان بهره مند شده اند.
وی در ادامه بیان کرد: در روند کلاس گذاری سوادآموزان، قریب به 500 نفر آموزش دهنده و آموزگار جهت آموزش و برگزاری کلاس ها همکاری نمودند.
جعفری ضمن بیان نقش نهضت سوادآموزی، در پیروزی انقلاب اسلامی ابراز کرد : یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی بود که به وسیلهی آن از ایجاد یک جامعه متمرکز بر فرهنگ اسلامی توسط رژیم پهلوی جلوگیری شده بود و نهضت سوادآموزی با داشتن ظرفیت زیادی از جوامع و افزایش سطح سواد آنان یکی از راهکارهای اصلی این انقلاب فرهنگی بود.
منبع