وحدت و انسجام درونی و تعاملات فعال و اثربخش بین بخشی و فرابخشی رمز موفقیت و پیشبرد امور است

وحدت و انسجام درونی و تعاملات فعال و اثربخش بین بخشی و فرابخشی رمز موفقیت و پیشبرد امور است

  • 1402/11/17 سه‌شنبه

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش ابتدایی، حمید طریفی حسینی در اولین جلسه با اعضای ستادی معاونت آموزش ابتدایی، ضمن تشکر و تجلیل از برنامه ها، فعالیت ها و اقدامات خانم دکتر نجفی و کارکنان ستادی معاونت آموزش ابتدایی در خدمت به دانش آموزان ابتدایی کشور، وحدت و انسجام درونی و تعاملات فعال و اثربخش بین بخشی و فرابخشی و تمرکز بر احیای هویت دوره ابتدایی به عنوان عنصر شکل دهنده به سیاست ها، برنامه ها، اقدامات و فعالیت های معاونت آموزشی را رمز موفقیت و پیشبرد امور در معاونت آموزش ابتدایی برشمرد.

طریفی حسینی با اشاره به ضرورت کیفیت بخشی آموزشی و تقویت مدارس دولتی، اذعان داشت: زبان آموزی برای دانش آموزان دوره ابتدایی و توانمندسازی نیروی انسانی دو مسئله ی مهم در معاونت ابتدایی است و گام های خوبی در این دو حوزه برداشته شده که باید تقویت شود.

و افزود: زبان آموزی اساس و زیربنای کسب مهارت های تفکر و استدلال کودکان است و تقویت بعد زبان آموزی و پرورش شناختی با تمرکز بر ظرفیت های ادراکی، شناختی، هیجانی و رفتاری و کارکردهای عالی شناختی و فراشناختی زیربنای یادگیری و آموزش در دوره کودکی و فراهم نمودن زمینه های بروز خلاقیت ها و استعدادهای متفاوت دانش آموزان از اولویت های مهم معاونت خواهد بود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح نمود: از گذشته تا به حال موضوع انسداد مبادی بیسوادی و جذب بازمانده های از تحصیل، توسعه عدالت تربیتی و نصیب برابر آموزشی با تاکید بر دانش آموزان روستایی و عشایری، مرزی و دوزبانه و چندپایه از موضوعات مهم و اولویت دار معاونت آموزش ابتدایی بوده اند که در دوره جدید راهبری امور در معاونت آموزش ابتدایی با رویکرد متفاوت و در قالب برنامه های جامع بین بخشی و فرابخشی باید مورد رسیدگی قرار گیرند.

طریفی حسینی با اشاره به ضرورت احیای هویت دوره ابتدایی و ویژگی های رشدی دانش آموزان در این دوره بر طرح ریزی تمامی برنامه ها و فعالیت های آموزشی و پرورشی در تناسب با این امر و همچنین انجام کارها  بصورت نظام مند، پیوسته و شبکه ای با همکاری سایر معاونت های آموزشی و تخصصی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش، از تنقیح سیاست ها، قوانین و مقررات مرتبط با حوزه آموزش ابتدایی در سطوح درون و بیرون از وزارت آموزش و پرورش به عنوان یکی دیگر از اولویت های این معاونت یاد کرد.

طریفی در بخشی از سخنان خود در خصوص اهمیت نظام مدیریت و اداره امور مدارس، تسلط مدیران مدارس بر آئین نامه اجرایی مدارس را ضروری دانست و گفت: مدیران و ارکان مدیریتی مدرسه باید نسبت به اختیارات و اموری که به آنها تفویض شده آگاه بوده و در مقابل، به آنچه برعهده ی آنهاست پاسخگو باشند.

معاون وزیر آموزش و پرورش نظارت جدی بر عملکرد تمامی مدارس ابتدایی را امری مهم تلقی کرد و در این راستا لزوم تدوین یک مدل نظارتی هوشمند برای رصد و پایش فعالیت ها و برنامه ها از سطح ستاد تا مدرسه با تاکید بر نظارت فرایندی و توجه به رضایت والدین و دانش آموزان را یادآور شد.

طریفی حسینی اضافه کرد: مهمترین عنصر در آئین نامه مسیر رشد معلمی که به منظور استقرار گام بعدی نظام رتبه بندی معلمان و در جهت رشد و تعالی و ارتقاء رتبه های معلمان در حال تنظیم است، عنصر توانمندسازی معلمان است که در این راستا باید به صورت تخصصی و منطبق با یک الگوی خودتوانمندسازی شرایط رشد و تعالی معلمان را با محوریت مدرسه فراهم نمود.

طریفی حسینی با تاکید بر بهره گیری از برنامه های جامع در حوزه آموزش ابتدایی، خاطرنشان کرد: در مسیر پیش رو بر انجام تغییرات و تحولات اساسی حوزه آموزش ابتدایی تمرکز خواهد شد و از تجاربی که در معاونت و در سایر بخش های وزارت و استان ها و در ادوار مختلف وجود دارد قطعا استفاده می شود و طرح هایی که نتایج مطلوبی به همراه داشته اند همچون طرح های معطوف به زبان آموزی، آموزش معلمان و انسداد مبادی بیسوادی و امثال آن تبدیل به فرایند جاری درون نظام آموزش ابتدایی شده و تا حد ممکن از اجرای طرح های پراکنده اجتناب خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد:  ضمن آنکه چند برنامه اساسی عمیق را در اولویت خود قرار داده و آن ها را تبدیل به فرایندهای جاری معاونت خواهیم کرد؛ در عین حال برای شادابی و نشاطی که به لحاظ آموزشی باید در مدارس ایجاد بشود با اجرای طرح ها و برنامه هایی در قالب انواع پویش ها  و یا طرح های مناسبتی و فصلی برنامه داریم.

این جلسه با معرفی افراد و بیان تقدیر از صداقت، تعهد، زحمات بی شائبه، روحیه ی خستگی‌ناپذیر و مدیریت دلسوزانه خانم دکتر نجفی پایان یافت.

منبع