نیرو های کارآمد ، متخصص در پژوهش سرا ها می توانند پژوهش سراها را به قلب تپنده پژوهش و خلاقیت تبدیل کنند
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، جلسه هم اندیشی مدیران پژوهش سراهای شهر تهران با حضور علیرضا کریمیان مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، علیجانی معاون آموزش متوسطه شهر تهران و خزایی مدیرآموزش و پرورش منطقه 12 و مدیران پژوهش سراهای دانش آموزی شهر تهران برگزار شد.
علیرضا کریمیان مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران؛ پژوهش سراها را ماوایی برای رشد و پرورش خلاقیت های علمی و پژوهشی دانش آموزان برشمرد و افزود : هر جامعه ای برای دستیابی به توسعه پایدار و پیشرفت در عرصه های مختلف نیاز به توجه و سرمایه گذاری در امر تحقیق و پژوهش دارد و پرورش دانش آموزان پژوهنده و خلاق از مهمترین اهداف سند تحول بنیادین است.
وی پژوهش را موتور محرک پیشرفت و توسعه پایدار در هرکشور دانست و گفت: با تکیه بر علم و پژوهش می توانیم به دنبال کسب الگوی استقلال علمی و پیشرفت در حوزه های مختلف صنعتی، کشاورزی، علمی و سایر بخش ها باشیم.
کریمیان به نقش مهم مدیران مدارس، معلمان و مدیران پژوهش سراها در ترویج و ترغیب دانش آموزان به سمت و سوی پژوهش و تحقیق اشاره کرد و افزود: آنها میتوانند علاوه بر فعالیتهای تحقیقاتی روح و انگیزه تحقیق و روشهای درست پژوهش را در بین دانش آموزان نهادینه کنند.
وی پژوهش و تحقیق را شریان حیاتی و پویایی نظام تعلیم و تربیت برشمرد و گفت: نهادینه کردن این مهم در برنامه آموزشی دانش آموزان از همان سال های اولیه تحصیل، زمینه برای رشد ، شکوفایی و بروز خلاقیت ، نوآوری آنها فراهم می شود و در این زمینه نیازمند نیروهای کارآمد و متخصص می باشیم .
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در بخش دیگری از بیانات خود با تشریح مولفه های تمدن نوین اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و الزامات تحقق این مولفه ها افزود: شاخصههای تمدن نوین اسلامی شامل شهامت، ابتکار، خودباوری، ایمان، علم، پیشرفت، عزت، عدالت، قدرت مقابله با هرگونه تهاجم، اخلاق و مجاهدت است که مدارس میتوانند در تحقق تمدن نوین اسلامی نقش مهم و بی بدیلی را داشته باشند و جوانان و نوجوانانی را در تراز این تمدن تربیت کنند، جوانانی که پایه و اساس تمدن نوین اسلامی هستند و با دوراندیشی و جدیت میتوانند در این مسیر به بهترین شکل گام بردارند و ایران اسلامی را به سر منزل مقصود و تعالی برسانند.
سپس علیجانی با بیان اینکه هر مدرسه تبدیل به یک پژوهش سرا گردد، معلمان را منبع اصلی تولید دانش در جامعه و نخستین مشعل داران پیشرفت فکری دانش آموزان برشمرد و گفت: معلم در فرهنگ جامعه مترادف با تحقیق و پژوهش و مطالعه است و این فرهنگ باید در بین معلمان عملیاتی گردد.
سپس به تجربه گردانی از سوی مدیران تاکید نمود و ایده ها ، تجارب موفق مدیران مدارس را مهم و نشر و انعکاس آن به سایر مدیران را موجب هم افزایی و ارتقاء عملکرد مدیران و مدارس دانست.
علیجانی برای ایجاد تحول در بین مدیران به 4 هدف اساسی شامل تغییر نگرش ، توانمند سازی نیروی انسانی ، استفاده از ابزارهای انگیزشی و خلاقیت ، نوآوری اشاره نمود.
سپس در این مراسم خزایی ضمن ارائه گزارش جامع از نحوه عملکرد فعالیت های آموزشی و پرورشی منطقه، از دانش آموزان پژوهشگر جوان در رویداد زیست فناوری زیمان و مدیران فعال پژوهش سراها با اهداء لوح سپاس و بسته روباتیک تقدیر بعمل آورد.
منبع