مراکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی و تربیتی نقش موثری در تغییر سیستم آموزشی و تنظیم گری آموزش دوره ابتدایی دارند
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان محمد مصطفوی معاون پیشگیری، تشخیص، توانبخشی و برنامه ریزی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در این آیین از تعامل، همدلی، همکاری و صداقت مسئولان آموزش و پرورش استان کرمان در زمینه آموزش دانش آموزان استثنایی تقدیر و تشکر کرد.
وی با بیان اینکه مراکز جامع تغییر در سیستم آموزشی هستند و تنظیم گری آموزش ابتدایی را رقم می زنند بیان کرد: پیشگیری در سه حیطه پیش از تولد، حین تولد و پس از تولد باید در نظر گرفته شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهزیستی از جمله شرکای اصلی ما در اجرای برنامههای پیشگیری و تشخیص هستند.
مصطفوی تصریح کرد: یکی از برنامه های راهبردی مجموعه تعلیم و تربیت در حوزه آموزش و پرورش استثنایی توسعه کمی و کیفی مراکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی تربیتی است و البته مهمترین هدف این اقدام متمرکز کردن خدمات ارائه شده توسط آموزش و پرورش استثنایی به شهروندان است.
معاون پیشگیری، تشخیص و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور آموزش معلمان دوره ابتدایی، تهیه پرونده رشدی تربیتی دانش آموزان، مداخله بهنگام را از مهمترین اهداف راه اندازی این مراکز دانست و افزود: از یکم آذر ماه کلاس های توانمند سازی معلمان دوره ابتدایی در مراکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی تربیتی برگزار می شود.
محمد مصطفوی از تشکیل کمیته جایدهی در این مراکز نیز خبر داد و گفت: نوآموزان بر اساس تصمیم این کمیته که متشکل از اولیا دانش آموز، مربی و پزشک متخصص در مدارس جایدهی می شوند.
وی با تاکید بر انجام به موقع سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی دانش آموزان در استان کرمان گفت: طرح تشکیل پرونده رشدی ویژه نوآموزان در استان کرمان به صورت پایلوت کشوری اجرا می شود.
بر پایه این گزارش: ۳۹ مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی، و مداخله بهنگام رشدی تربیتی با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان و معاونان پیشگیری، تشخیص و توانبخشی و برنامه ریزی و توسعه منابع سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور به صورت همزمان به بهره برداری رسید.
مراسم نمادین افتتاح این مراکز در منطقه کشکوئیه برگزار شد.
منبع