هویت بخشی به دانش آموزان شهرستانهای استان تهران در امتداد برنامه فراگیر پرورشی و فرهنگی و در سایه طرح های خلاقانه تربیتی
هویت بخشی به دانش آموزان بر محور برنامه فراگیر پرورشی و فرهنگی با طرح های خلاقانه تربیتی
هویت بخشی، از رویدادها و تغییر و تحولات در جامعه، تأثیر فراوانی می¬پذیرد. هر چقدر در ایجاد آگاهی و تعمیق آموزه¬های " دینی _ ملی" مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی گام برداریم، در مسیر تربیت مطلوب مورد تأکید سند تحول بنیادین آموزش و پرورش حرکت نموده¬ایم. سبک زندگی همواره ملازم هویت بوده است. هویت مد نظر نظام تعلیم و تربیت می بایست در سایه سبکی متناسب با ارزش¬های مطلوب در دانش آموزان نهادینه شود.
تقویت هویت ملی که همان احساس پایبندی، دلبستگی و تعهد به اجتماع ملی و جزئی از هویت فرد است، می¬تواند بر سبک زندگی دانش آموزان تأثیرگذار باشد. در اداره کل آموزش و پرورش شهرستان¬های استان تهران، پس از وقفه¬ای که در بحث آموزش¬های حضوری در ایام کرونا اتفاق افتاد، فراهم کردن فضایی مناسب و ارائه راهکارهای تربیتی برای پر کردن خلأهای پیش آمده، از دغدغه¬های اصلی برنامه¬ریزان فرهنگی بود تا دانش آموزان را پس از فضای دوزیستی"مجازی و واقعی" به مهارت¬های آگاهی بخش و فرصت¬های خلاقانه پیوند زنیم و محیط¬های یادگیری جذاب با انگاره¬هایی برگرفته از رنگ و بوی تربیت، تغییر و تحول آشنا سازیم.
باید از مسیری نو عبور می¬کردیم تا به چشم اندازی وسیع و گسترده از پویایی و بالندگی برسیم. مسیری که از ساحت¬های اعتقادی، اجتماعی، زیستی و بدنی، هنری، علمی، اقتصادی و حرفه¬ای بگذرد تا بتواند جلوه¬ای از مراتب حیات طیبه باشد.
با برگزاری رویداد های دانش آموز محور آغاز نمودیم تا از باورهای سنتی که می¬تواند به شکل فردی پیگیری شود، به برنامه¬های مشارکتی روی آوریم. اساساً شعار فعالیت¬های تربیتی استان، چرخش از برنامه¬های تجویزی و الزامی به سمت فعالیت¬های مشارکتی با رویکرد مسأله محور می¬باشد. این رویداد ها همچون استاپ موشن فرصتی برای دانش آموزان بود تا در برنامه ای متفاوت، هم زمان با آموزش، ضمن کسب مهارتهای عملی به تولید محتوای تربیتی بپردازند.
سفرهای تربیتی مانند " قرار" و "راهیان نور و پیشرفت "، طرح شهید نیری، هفت سنگ و ... با رویکرد تلفیق ساحت¬های شش¬گانه در راستای هویت بخشی به دانش آموزان و مهارت آموزی، تربیت آنها را از منظری دیگر مورد توجه قرار داد.
در راستای تقویت باور دانش آموزان به توانمندیهای ایران اسلامی"اردوی راهیان پیشرفت" از دیگر برنامه هایی است که این روزها نگاه ها را به خویش متوجه نموده است. مراکز علمی و پژوهشی هر روزه میزبان متربیانی است که در یک اردوی تربیتی از منظری دیگر هویت¬یابی را معنا می¬کنند. این اردوها، ویژه دانش آموزانی است که در ایام پساکرونا نیازمند رشد مهارت¬های فکری و افزایش روحیه امید و نشاط و تبیین دستاوردهای علمی کشور عزیزمان، ایران هستند.
برگزاری پویش ها و مسابقات کتابخوانی با هدف تقویت مطالعه و کنشگری نوجوانان در برابر سرگذشت جهان و در راستای لبیک به توصیه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) برگزار شد.
هویت اسلامی_ایرانی
محور فعالیت های دانش آموزی