نیروی انسانی، با ارزش‌ترین سرمایه ‌سودمند هر کشوراست

نیروی انسانی، با ارزش‌ترین سرمایه ‌سودمند هر کشوراست

  • 1402/11/10 سه‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران؛ اختتامیه چهارمین جشنواره علمی_پژوهشی پژوهش سراهای دانش آموزی شهر تهران(آیین تقدیر و تکریم از دانش آموزان برگزیده پژوهش سراهای دانش آموزی)  با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر پژوهش برای رسیدن به اوج قله علم و حل مسائل جاری کشور و در راستای عمل به ساحت های سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با هدف گسترش فرهنگ تحقیق، پژوهش و شکوفایی استعدادهای دانش آموزی کشور و حمایت از دانش آموزان پژوهنده با حضور علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت، اعضای شورای معاونین و روسای مناطق ۱۹ گانه شهر تهران، مدیران و دانش آموزان مدارس در سالن همایش نور الرضا برگزاری شد .

علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه سرمایه انسانی بزرگترین مزیت رقابتی کشورهای جهان است؛ گفت: نیروی انسانی، با ارزش‌ترین سرمایه ‌سودمند هر کشوری محسوب می‌شود که بهره‌وری موثر از این سرمایه، بزرگترین هدف کشور‌های توسعه یافته است. کشور‌هایی که برای نیرو و تفکر انسانی؛ ارزش و احترام بالاتری قائل هستند، می‌توانند جامعه را به سوی بهره‌مندی و بهره‌برداری بهتر از منابع طبیعی، دانش فنی و سرمایه مالی هدایت کنند و کشور را به بهترین وجه در مسیر پیشرفت و توسعه قرار دهند.

کریمیان در ادامه گفت: اگر امروزه ما در حوزه های مختلف؛ علم و فناوری شاهد جایگاه و رتبه بالایی هستیم؛ همگی این پیشرفت ها مرهون تلاش های سرمایه انسانی است که اخیرا با بهروری از توانایی های نیروی انسانی، شاهد نتایج قابل قبولی در عرصه های مختلف بودیم.

این مقام مسئول در خصوص توجه به نسل جوان به مثابه ارزشمند ترین سرمایه انسانی، تصریح کرد: کشور ما با اتکا به سرمایه انسانی توانمند در مسیر ترقی و پیشرفت در حال حرکت است که ناب ترین و بهترین سرمایه انسانی موجود به لحاظ سن، قدرت یادگیری و خلاقیت در آموزش و پرورش و مدارس کشور مشاهده می شود. نوجوانان و جوانان کشور به عنوان اصلی ترین سرمایه انسانی می توانند جامعه را به کانون ثروت و پیشرفت تبدیل کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت ضمن تقدیر از فراهم سازی همایش ارزشمند و شکوهمند تقدیر از پژوهشگران اظهار کرد: امروز پیشرفت و تعالی همه جوامع بشری از اهداف اصلی حکمرانان است و همه آن ها مسیری را طراحی می کنند تا به نقطه مطلوب هدف برسند؛ بر این اساس محور و شاخص تشخیص جایگاه دولت ها، دانایی است که سطح جوامع را مشخص می کند.

وی موضوع دانایی را دارای دو محور اصلی «سطح دانایی» و «گستره دانایی» دانست و تصریح کرد: سطح دانایی میزان تولید و مصرف اطلاعات در یک جامعه است اما گستره دانایی وابسته به میزان سرعت و آسانی دسترسی به دامنه اطلاعاتی و منابع قابل وثوق  در یک جامعه است، لذا هرچه گستره دانایی وسیع باشد تبادل اطلاعات و هم افزایی بیشتر خواهد بود و سطح دانایی جوامع ارتقاء می یابد.

کریمیان با تاکید بر اینکه پژوهش کمک می کند تا مسیر پیشرفت و تعالی را ترسیم کنیم افزود: عزیزان من، ما در گام دوم انقلاب هستیم و دهه های آینده متعلق به نسل نوجوان و جوان ماست، آینده کشور و رشد و تعالی ایران قوی با دستان هنرمند و پر قدرت شما دانش آموزان ساخته خواهد شد.

وی در ادامه افزود: مدرسه به عنوان محیط پایه و اصلی در نظام تعلیم و تربیت کشور و محل کسب تجربیات و یادگیری است و علم و پژوهش از مولفه های قدرت در هر کشوری است که می تواند کشورها را در عرصه های بین المللی مطرح کند. اما آن علم و پژوهشی اثربخش خواهد بود که همراه با اخلاق و معنویت باشد تا با تلاش شما دانش آموزان عزیز و توکل به خداوند متعال بتوانیم در زمینه های علمی به قله برسیم و پژوهش سراهای دانش آموزی در زمینه شناسایی و جذب استعدادها نقش موثری دارند.

 مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران افزود: اهمیت دادن به پژوهش مهم است و اگر آموزش و پرورش پژوهش محور شود آینده کشور را متحول کرده، زیرا دانش آموز امروز پژوهشگر فرداست که می تواند آینده پژوهشی کشور را در تمام زمینه ها تضمین کند.

وی نقش پژوهش سراهای دانش آموزی را به عنوان عنصر موثر ترویج و تقویت تفکر خلاقانه در میان دانش آموزان، مهم برشمرد که می توانند ذهن پژوهشگر را در دانش آموزان ایجاد کنند.

کریمیان در بخش دوم سخنان خود از حضور رای اولی ها و نقش موثر  آنها در شور و نشاط انتخاباتی در جامعه مطالبی بیان نمود .

 

منبع