شهدا روشنایی بخش و مهم‌ترین الگو برای هویت بخشی دینی و ملی هستند

شهدا روشنایی بخش و مهم‌ترین الگو برای هویت بخشی دینی و ملی هستند

  • 1402/11/7 شنبه

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه ۵۶۰۰ شهید دانش‌آموز شهر تهران برای صیانت و محافظت از این گنجینه و میراث گرانبها رهسپار جبهه‌های جنگ شدند، خطاب به دانش‌آموزان تاکید کرد از ایران عزیز همچون گنج مراقبت کنید.

 

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران ؛ یادواره ۵۶۰۰ شهید دانش‌آموز شهر تهران در‌ راستای کنگره ملی ۲۴ هزار شهید پایتخت، با رویکرد هویت ‌بخشی انقلابی به جامعه بویژه نوجوانان و جوانان، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان، با حضور علیرضا فخاری؛ استاندار تهران، سردار حسن حسن‌زاده؛ فرمانده لشگر همیشه پیروز حضرت محمد رسول الله (ص)، علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت، عباس جوهری؛ معاون سیاسی استاندار تهران، سردار مجتبی باستان؛ رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی کشور، سید‌احمد موسوی؛ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران و جمعی از خانواده معظم شهدای انقلاب در سالن‌ همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در این همایش ضمن گرامی‌ داشت یاد و خاطره شهدای دانش‌آموز و تبریک میلاد حضرت علی علیه السلام با بیان اینکه تبیین ابعاد شخصیتی شهدای دانش آموز یکی از اولویت‌های آمورش و پرورش است، گفت: امروز آموزش و پرورش شهر تهران مزین به رایحه جانبخش شهدای دانش آموز است؛ چرا که حضور خانواده شهدا، مایه خیر و برکت است. امروز همراه با دانش آموزان از شهیدانی که روزی در مدارس پایتخت جمهوری اسلامی ایران به عنوان دانش آموز حضور داشتند، در کسوت قهرمانی این کشور یاد و صفات آن ها را مرور می‌کنیم و از خداوند منان میخواهیم تا نام ما را در زمره خادمیان صادق نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.

وی ادامه داد: همه ما در زندگی خود دارای یک گنج با ارزش هستیم که آن‌ گنج چیزی جز کشور عزیزمان ایران نیست. حالا باید از این گنج بزرگ چگونه و با چه ابزاری مراقبت کنیم؟ شاید برای ما سوال باشد که وظیفه شما دانش‌آموزان به عنوان ایران‌سازان آینده ساز، در این‌خصوص چه خواهد بود؟ پاسخ آن بسیار ساده است و اکنون تنها وظیفه شما دانش‌آموزان برای حفظ، نگهداری و مراقبت از این گنجینه گرانبها و میراث با  ارزش، گوش‌سپاری به سخنان و فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی است.

کریمیان افزود: مقام معظم رهبری (مدظله العالی)،  خطاب به مردم تبریز فرموند که برای استمرار و تداوم انقلاب اسلامی، باید به سمت دانش، پژوهش و تحقیق حرکت کنیم. علاوه بر این ایشان خطاب به دانش‌‌آموز ان عنوان کردند که چشم و امید من برای آینده کشور شما دانش‌آموزان هستید. شما دانس‌آموزان باید در این مسیر   به تاکیدات ایشان مبنی بر تحصیل، تذهیب و ورزش نیز توجه داشته باشید.

کریمیان با اشاره به کارکردهای مهم آموزش و پرورش در انتقال ارزش ها به نسل جوان گفت :  انتقال ارزش‌ها و میراث فرهنگی به نسل جدید از کارکردهای نظام آموزشی است تا آنها را قادر به ساختن جامعه‌ای مطلوب تر کند. علاوه بر این از رسالت‌های اساسی نظام‌های آموزشی و تربیتی در جهان، توسعه مفاهیم عالی اخلاقی ارزش‌ها است، در این میان در تمام دنیا از مهم‌ترین اهداف مدارس تدوین برنامه درسی برای انتقال گنجینه فرهنگی است که در راستای پرورش باورها،

نگرش و رفتارهای ارزشی فرهنگی جوامع طراحی می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت با تاکید بر اینکه حماسه دوران دفاع مقدس و حضور هزاران شهید به ویژه معلمان و دانش آموزان برگ ‌های زرینی در تاریخ درخشان کشور ایران است، گفت: شهدا مزین به نور ایثار شجاعت و شهادت هستند و امروزه باید به عنوان ارزشمندترین میراث فرهنگی جامعه به آنان پرداخته شود. با افتخار به اینکه نظام آموزش و پرورش یکی از اصلی ‌ترین وارثان این میراث عزیز و ارزشمند است، امروز با شهدا و ایثارگران تجدید میثاق می‌کنیم که با تمام توان در حفظ این میراث گرانبها کوشا باشیم.

کریمیان ضمن اشاره بر تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر احیای خودباوری، غرور ملی و عزت نفس، با تکیه بر ارزش‌های ملي، فرهنگی، دینی و مذهبی گفت: «توجه به سازندگی جسمی، روحی و روانی، به تاسی از سنت سالار و سرور شهیدان، همچنین در نظر گرفتن شخصیت‌های بزرگ ملی؛ همچون سردار سلیمانی و سایر شهدای عالیقدر به عنوان سرمایه و ثروت‌های معنوی، ایجاد حس تعلق به وطن و ارزش های ملی باید در برنامه‌های درسی دوره‌های تحصیلی مورد توجه قرار گیرد. در این حوزه توجه به برنامه‌های درسی ، استفاده از زبان هنر، شعر، سرودهای حماسی، هنر‌های اصیل ایرانی؛ مانند خوشنویسی و نگارگری، روایت نگاری و روایتگری، همچنین شناسایی فرصت‌های یادگیری مناسب در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت موثر است.

وی ضمن اشاره بر برنامه های تدوینی آموزش و پرورش شهر تهران جهت انتقال ارزش های شهدا به دانش آموزان، افزود: در اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران، با تشکیل قرارگاه اجرایی سازی منویات مقام معظم رهبری، برنامه‌های فوق را در دستور کار قرار دادیم و برای احیای فرهنگ ایثار، شهادت و تقویت هویت ملی و مذهبی، با در نظر گرفتن اصول ثابت تعلیم و تربیت در سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، با استفاده از دستاوردهای علمی برنامه‌های ارزشمندی را تدوین کرده ایم که برگزاری کنگره شهدای پایتخت یکی از برنامه‌ها اصلی  بوده است .

وی با تاکید بر ایجاد فضای گفتگو با نوجوانان کشور اظهار کرد: امروزه در چرخش های تحولی آموزش و پرورش، باید ایجاد فضای گفتگو با نوجوانان و جوانان به منظور شناخت نقش و جایگاه آنها در پیشرفت کشور در عرصه‌های فرهنگی، علمی، اقتصادی و دفاعی صورت بگیرد. تا دانش آموزان افتخارآفرین امروز با شناسایی نقش شهدا در حفاظت از ارزش‌ها و خاک میهن، از حالت انفعالی خارج شوند و برای سازندگی و آبادانی کشور، این بار با علم و آگاهی قله‌های پیشرفت را یکی پس از دیگری فتح کنند و همچون شهدا از عزت ملی و غرور دینی جمهوری اسلامی دفاع کنند و پرچم مقدس کشور را بر قلل افتخار جهان با اقتدار به اهتزاز در آورند.

کریمیان افزود: این دستاوردها زمانی میسر می‌شود که توانمندی نوجوانان و جوانان کشور را بشناسیم و با پذیرش نقش آنها فرصت نقش آفرینی را برای دانش آموزان فراهم سازیم. بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری( مدظله العالی )  ما می توانیم با عزت نفس، تجهیز علمی و استفاده از فرصت‌ها بار دیگر شاهد حضور قهرمانان کشور باشیم. بی شک قهرمانان حکایت آبادانی و پیشرفت علمی کشور شما دانش آموزان عزیز خواهید بود که با اراده و همت و پشت کار ی قله‌های افتخار علمی کشور تلاش می کنید.

منبع