۱۰ هزار هنرستان در ایران در حال تربیت دانش آموزان برای آینده هستند

۱۰ هزار هنرستان در ایران در حال تربیت دانش آموزان برای آینده هستند

  • 1402/11/2 دوشنبه

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی، در دیدار با معلمان عضو سندیکای کشور سوریه، ضمن گرامیداشت یاد شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار کرد: حاج قاسم سلیمانی، فصل مشترک و بهانه ای ویژه برای نزدیکی دو ملت ایران و سوریه است.

اکنون ۱۰ هزار هنرستان در ایران در حال تربیت دانش آموزان برای آینده هستند و برای تبادل تجربه هنرستان‌ها با سوریه به‌ویژه پس از جنگ آمادگی کامل داریم.

وی در ادامه افزود: به رسمیت شناختن انقلاب اسلامی در همان ابتدا و همراهی در هشت سال دفاع مقدس توسطه دولت و ملت سوریه، مواردی است که از سوی ملت شریف ایران فراموش نخواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به پیام انقلاب اسلامی به دولت ها و ملت ها، تصریح کرد: پیام انقلاب اسلامی برای دولت ها و ملت های منطقه و جهان این بود که ظلم نمی کنم و البته ظلم نمی پذیرم و این در در دو واژه استقلال و آزدی خلاصه می شود.

وی ادامه داد: تحقق هویت، استقلال و آزادی برای حاکمیت و ملت یک کشور وابسته به مدرسه قوی و مختصات این مدرسه نیز در تحقق معلم مستقل و باهویت است.

رضامراد صحرایی در این نشست پیرامون سند تحول بنیادین، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ، سند تحول بنیادین را به منظور تحقق تربیت دانش آموزان به صورت چند ساحتی و بر اساس تعلیم و تربیت اسلامی تدوین و تصویب کرده است که بنده نسخه عربی آن را تقدیم شما مهمانان عزیز مینمایم.

وی با اشاره به رویکرد مهارت آموزی به ویژه در دوره دوم متوسطه، اظهار داشت: سیاستی مهم و راهبردی با اهمیت در جمهوری اسلامی مبنی بر هدایت 50 درصد از دانش آموزان دوره دوم متوسطه به سوی هنرستان های فنی و حرفه ای وجود دارد که در وزارت آموزش و پرورش به صورت جدی دنبال میشود.

عضو کابینه دولت مردمی با تاکید بر آموزش های مهارتی در هنرستان ها، افزود: معقتدیم که دبیرستان ها باید دالانی برای آموزش مهارت و ورود به بازار کار باشند نه صرفا مسیری برای ورود به دانشگاه ها.

وی در ادامه، تصریح کرد: تاسیس هنرستان های جوار کارخانه در همین راستا به منظور تحقق آموزش در محیط واقعی کار و آموزش همراه با تولید دنبال می شود.

صحرایی با اشاره به فعالیت قریب به 10 هزار هنرستان در سطح کشور، گفت: برنامه ملی مهارت به منظور آموزش یک مهارت در هر مقطع نیز به صورت ویژه برنامه ریزی و در دست اقدام است.

وی با اشاره به زمینه های همکاری، افزود: برای تبادل تجربه به ویژه در زمینه آموزش های مهارتی و هنرستان ها که مورد درخواست شما نیز بود، آمادگی کامل داریم تا این مهم در کشور دوست و برادر یعنی سوریه نیز محقق گردد.

وزیر آموزش و پرورش در ارتباط با تحول در برنامه درسی، اظهار داشت: بومی سازی متناسب با نیاز آینده، به روزی آوری دانش و مهارتی کردن دروس از جمله مهم ترین مولفه های تحول در برنامه درسی است.

وی در پایان، تاکید کرد: اگر مدرسه ها در هر کشوری قوی شوند، آینده آن کشور تضمین شده است و مهم ترین عامل این اقتدار، معلم است که باید به صورت ویژه برای تربیت، توانمندسازی و بالندگی او، برنامه ریزی و اقدام کرد.

منبع