دانشآموزان را در عصر جهانداری و جهانپذیری، عصر توسعه و عقلانیت کلامی با انگارههای اسلامی، تربیت کنیم.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزش و پرورش استان سمنان، اجلاس شورای معاونان ادارهکل و رؤسای ادارات شهرستانها و مناطق ۱۱گانه پیرامون موضوع آموزش و پرورش در مسیر تحول با حضور سیدجمال وزیری مدیرکل آموزش و پرورش استان، پنجشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۲ در سالن جلسات اداره آموزش و پرورش منطقه امیرآباد، برگزار شد.
مدیرکل آموزش و پرورش سمنان ضمن قدردانی از معاونان و رؤسای ادارات شهرستانها و مناطق ۱۱ گانه بابت تمام مجاهدتها، همراهیها، یاد و خاطره امام(ره)، شهدای دفاع مقدس، شهدای دانشآموز و فرهنگی استان، شهدای حادثه ترور کرمان بهویژه سههزار شهید استان را گرامی داشت و پیروزی سبزپوشان سپاه و انهدام لانه عنکبوتی موساد را تبریک گفت.
وزیری در ادامه با اشاره به اثرگذاری کتاب بر هر فرد و غیر قابل قیاس بودن آن با هیچچیز دیگری به معرفی کتاب هفت عادت مردمان مؤثر و کتاب احکام تربیت فرزند که بر مبنای شاکلههای اسلامی و سنتهای ایرانی نوشته شده، پرداخت.
وی خانه را مکانی برای تربیت جسمی و روحی و روانی دانست و از پدر و مادر بهعنوان چراع دل انسان و بزرگترین ثروت زندگی هر فرد، نام برد و گفت: در بین تمام خانهها یک خانه که به یادگار در ذهن مانده، خانه پدر و مادر است؛ چون بویی از خانه خدا دارد و بدون دعوت میتوانیم در آنجا قدم زنیم، خانهای که یادآور آرامش کودکانه بهعنوان بهترین دوران زندگی هر فرد است.
وزیری یادآور شد: امروز، عصر تجربهگرایی و رشد شکوفایی هیجانی و انرژیزایی و خرد جمعی، عصر جهانداری و جهانپذیری، عصر توسعه و عقلانیت کلامی است و باید در این عصر، بچهها را با انگارههای اسلامی خود تربیت کنیم تا به منویات مقام معظم رهبري برسیم.
وی تصریح کرد: برای ایجاد تحول در آموزش و پرورش باید شناختی از عصر خود داشته باشیم و هدف آموزش و پرورش نیز تربیت انسان توانمند و کامل است.
پیشرفت، تابع بلوغ شخصیتی و توسعه، تابع بلوغ علمی است
وزیری با بیان اینکه آموزش و پرورش، محور توسعه پایدار است بر برقراری و ایجاد ارتباط تنگاتنگ و مستقیم بین صنعت و مدرسه، تأکید کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان یادآور شد: پیشرفت تابع بلوغ شخصیتی و توسعه تابع بلوغ علمی است.
وی با بیان اینکه معلم در کلاس درس، مسئول تربیت تمامساحتی دانشآموزان است، اظهار داشت: تنبیه در آموزش و پرورش معنایی ندارد و معلم تنها از طریق گفتمانسازی، با آنها ارتباط برقرار کند.
توجه به زنجیره و پیوند سه محور دانش، هیجان و عملکرد برای تغییر کنشها
وزیری تأکید کرد: زنجیره و پیوند سه محور دانش، هیجان و عملکرد، کنشهای ما را تعییر می دهد و بیشک جامعهای موفق است که همه با هم به قله برسند و محصول آموزش و پرورش نیز باید همین خروجی باشد.
وی مشکل دیگر آموزش و پرورش را دچار چرایی بودن آنها دانست و تصریح کرد: باید خود را به چگونه و چهطور بودن برسانیم، برای اینکه چرا به گذشته ربط دارد و چگونه به حال و آینده و به دانشآموز فرصت داده میشود تا برای آینده خود فکر کند.
وزیری راهکار این چالشها را ایجاد نظام آموزشی فرازنشین دانست تا منابع انسانی را توسعه داده و افراد برای آینده بهتر، تربیت شوند و بر مبنای انگارههای ایرانیاسلامی، رشد یابند.
گفتنی است، در این نشست از سوی معاونان و رؤسای ادارات شهرستانها و مناطق استان پیرامون بررسی اتاق وضعیت و چگونگی پایش نیروی انسانی برای سال تحصیلی آینده و تدوین سند جامع نیروی انسانی، اجرای طرح برادرخواندگی و خواهرخواندگی در مدارس همجوار با هدف بهرهمندی از امکانات و راهاندازی عصرهای فعال برای استفاده از سالنهای ورزشی، پرورشی و آموزشی در مدارس، گفتوگو شد.
منبع