دو ماموریت اصلی آموزش و پرورش تامین دسترسی آموزشی و تامین عدالت آموزشی است
محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در اجلاس مشترک معاونین آموزش متوسطه ادارات استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان گفت: در بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، برخی مولفه های مدیریت جهادی اینگونه بیان می شود؛ توکل به خدا، توسل به ائمه اطهار، خودباوری و اعتماد به نفس، کارآمدی و مردمی سازی.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی کاظمی در این جلسه گفت: برنامه ریزی مبتنی بر علم و آگاهی، محقق کننده کارآمدی است. دو ماموریت اصلی آموزش و پرورش، تامین دسترسی آموزشی و تامین عدالت آموزشی می باشد.
وی بیان کرد: ما متولی پیاده سازی اهداف برنامه درسی در آموزش و پرورش هستیم. در راهکار ۵-۵ سند تحول تاکید شده می بایست بستری فراهم شود تا بتوان تا سقف ۲۰ درصد از برنامه درسی به واحد آموزشی واگذار شود.
وی افزود: گام اول ایجاد تحول در مدرسه، ارتقاء کیفیت مدیریت مدرسه است. بخش مهمی از ظرفیت ها، توجهات، تمرکز و برنامه ها را می بایست به سمت مدارس دولتی و تقویت این مدارس منتقل نماییم.
کاظمی گفت: دهه مبارک فجر ، فرصت بسیار مناسبی جهت ایجاد نشاط سالم برای دانش آموزان و نیز برپایی نمایشگاه های متنوع با محوریت روایت گری در حوزه پیشرفت های مختلف است.
وی تاکید کرد: اجرای کامل برنامه درسی ملی و تحقق کامل آموزش و ارزشیابی کتب درسی در طی ۳۷ هفته آموزشی یک اصل مهم، مورد تاکید و غیرقابل کاهش میباشد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در دوره اول متوسطه دو هدف اصلی هویت یابی و شناسایی و پرورش استعداد دانش آموزان پیگیری می شود.
وی گفت: اجرای کیفی درس کار و فناوری و فرهنگ هنر در دوره اول متوسطه، مصداق واقعی فراهم آوری بستر مهارت آموزی دانش آموزان می باشد.
کاظمی بیان کرد: در حال حاضر ، موضوع هدایت تحصیلی به واسطه نهایی شدن تمام دروس و پایه ها در دوره دوم متوسطه نظری ، برای دانش آموز و ولی پایه نهم بسیار حائز اهمیت تر از گذشته شده است .
وی بیان کرد: ارتقاء کیفیت مدرسه از مسیر توجه به رشد حرفه ای مدیر مدرسه و وجود برنامه عملیاتی مقتضی می گذرد. بدون وجود برنامه ای مدون و اجرایی و هدف گذاری مقتضی و مطلوب ، پیشرفت و نتیجه ای حاصل نخواهد شد.
وی یادآور شد: در تحلیل نتایج و نمرات امتحاناتی می بایست به سمت تحلیل سوال به سوال حرکت نماییم.
کاظمی انجام نظارت بالینی، ارتقاء و توانمندسازی معلمان را از مهمترین ماموریت های اداره تکنولوژی، گروه های آموزشی و بررسی محتوا دانشت و گفت: می بایست نسبت به تحقق کیفی آن، با نگاه ویژه به نومعلمان اهتمام بیشتری ورزید.
وی تاکید کرد: ارزشیابی، ارزیابی و نظارت چه از فرآیند آموزش در سطوح مختلف و چه از فرآیند مدیریت مدارس، امری مهم و ضروری میباشد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پایان پژوهش سراهای دانش آموزی را یک فرصت مهم برای ایجاد روحیه و زمینه پژوهشگری در دانش آموزان عنوان کرد و گفت: می بایست در مسیر زمینه سازی توسعه فعالیت های کار آفرینانه محکم و موثر گام بردارد. پژوهش سراهای دانش آموزی اهمیت دارند، مورد تاکید هستند و باید مورد حمایت قرار بگیرند، اما در این مسیر، می بایست ضمن پرهیز از روزمرگی، با حرکت در مسیر درست، ارتقاء کیفیت مدیریتی پژوهش سرا مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
منبع