استاندار تهران: مرکز ثقل همه تحولات آتی کشور آموزش و پرورش است

استاندار تهران: مرکز ثقل همه تحولات آتی کشور آموزش و پرورش است

  • 1402/11/1 یک‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران همایش استانی هفته بزرگداشت شوراهای آموزش و پرورش در اردوگاه شهید منتظری برگزار شد.

در این همایش علیرضا فخاری استاندار تهران با تبریک کسب عنوان شورای برتر آموزش و پرورش کشور که حاصل زحمات همه دست‌اندرکاران این حوزه بوده است، به این موضوع اشاره‌ داشت که اگر جایگاه شوراهای آموزش و پرورش از شوراهای تامین بیشتر نباشد کمتر هم نیست و گفت: علی‌رغم برتر بودن در ساحت‌های مورد سنجش جهت کسب این عنوان باید تلاش خود را جهت ارتقاء هرچه بهتر و بیشتر این ساحت‌ها به کار ببندیم.

فخاری گفت: مدیریت جهادی برای تربیت بهترین‌ها از طریق معلمان اهل فن عامل و آمر بدست می‌آید. چراکه اگر استادی توانمند نباشد، شاگردی تربیت نمی‌شود. در طول تاریخ نقش تربیت خود استاد توسط اساتید، نشان می‌دهد که این سلسله جنبان هدایت بشری را به دست اساتید و معلمینی داده که خود استاد تربیت اخلاق هدایت و پرورش بوده و راهبر و رهرو این مسیر هستند.

وی در ادامه با اشاره به موضوع جاماندگان از تحصیل بیان داشت: تغییر فرایند در چگونگی شناسایی و هدف‌گذاری برای پیشرفت این قشر از جامعه که به هر دلیل از جمله مشکلات اقتصادی از تحصیل بازمانده‌اند، نیاز است. لذا باید همانند نهضت سوادآموزی که همه نقاط محروم کشور را تحت پوشش قرار داد در امر جاماندگان از تحصیل نیز نهضتی ایجاد شود که همه محرومان از تحصیل استان را تحت پوشش قرار دهد.

استاندار تهران عنوان کرد: در حوزه مهارت‌آموزی که مورد تاکید مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) نیز است، متاسفانه خط و مشی آموزشی کشور بر خلاف اهداف نظام به سمت مدرک‌گرایی در حال پیشرفت بوده که این امر بسیار ناپسند می‌باشد لذا این مسیر باید از طریق مهارت‌آموزی اصلاح و جبران شود. تلاش ما باید به گونه‌ای باشد که فرد همزمان با فارغ التحصیل شدن، مهارت لازم جهت اشتغال در زمینه شغلی را نیز دارا باشد نه صرف دریافت یک مدرک، انتظار فرصت شغلی مناسبی را هم داشته باشد.  

فخاری گفت: در حوزه قرآن و عترت جایگاه خوبی داریم، مسائل تربیتی باید با محوریت قرآن باشد. ما باید کارهای سخت آینده را به دست کسانی بدهیم که دل در گروی قرآن و مسائل دینی دارند و به آینده به صورت هدفمند می‌نگرند.

این مقام مسئول ادامه داد: موضوع مهم دیگری که که در حوزه آموزش و پرورش سطح‌بندی می‌شود، بحث معدل است. معدل محصول فعالیت آموزشی یک فرد است که نباید از کنار آن به سادگی عبور کنیم. اگر در کنار درس‌های تخصصی، دروسی قرار دارد که ممکن است موجب بالا رفتن معدل فرد شود، باید بدانیم که پایه علمی فرد با درس‌های اختصاصی و اساسی سنجیده می‌شود، پس باید با برنامه‌ریزی سطح سرانه‌های آموزشی را که موجب افزایش سطح آموزش علمی و تربیتی دانش‌آموزان می‌شود بالا ببریم تا بتوانیم در سطح منطقه جایگاه خود را حفظ و ارتقا بدهیم.

وی افزود: اگر می‌خواهیم کشوری پیشرفته داشته باشیم باید آموزش و پرورشی توانمند و قوی داشته باشیم. مرکز ثقل همه تغییرات و تحولات برای آینده کشور آموزش و پرورش است، برای دستیابی به آموزش و پرورش قوی باید نگاه خود را تغییر دهیم و از چهارچوب‌های منفعل خارج شده و با نگاه منتقدانه، سنجش و اندازه‌گیری درست در حوزه آموزش و پرورش و بهره‌مندی از نقطه نظرات جدید، تحلیل درست، برنامه‌ریزی علمی و عملی، تلاش کرده محدودیت روندها و فرایندها در آموزش و پرورش را با تغییرات تحول‌گرایانه منجر به بهبود وضعیت موجود کنیم. تلاش ما باید به گونه‌ای باشد که آموزش از یکنواختی روند منظمی که به آن عادت کرده خارج شود تا نظام تصمیم‌گیری‌ها کوتاه شود و سرعت کار چند برابر شود.

استاندار تهران افزود: باید فراتر از وضع موجود فکر کنیم. به جای نگاه منطقه‌ای و استانی دید ملی و فراملی داشته باشیم تا بتوانیم با ارتقاء سطح علمی کشور شرایط مشارکت همه افراد جامعه در همه سطوح را فراهم کنیم.

فخاری ضمن حمایت از معلمانی که در ذیل طرح‌های گوناگون در آموزش و پرورش مشغول خدمت هستند، عنوان کرد: ما ابتدای سال از آن.ها خواستیم که به ما کمک کنند، حالا ما باید از آنها حمایت کرده و حقوقشان را پرداخت نماییم و در عمل نیز اثبات کنیم که برای معلمان ارزش احترام و جایگاه والایی قائل هستیم.

وی در پایان با اشاره به پیش‌رو بودن انتخابات، مشارکت حداکثری همه اقشار جامعه به خصوص فرهنگیان در انتخابات را جهت رقم زدن برگ زرین دیگری در دفتر تاریخ این انقلاب مورد تاکید قرار داد.

منبع