باید منطبق بر اسناد بالادستی، سند تحول بنیادین و سیاستهای کلی نظام تعلیم و تربیت کشور حرکت کنیم
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش گلستان، با حضور محمود زاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش، سید رضا نظری مدیر کل آموزش و پرورش، اعضای شورای معاونین و مدیران مناطق چهارده گانه استان جلسه شورای معاونین در سالن جلسات کانون فرهنگی تربیتی طه گرگان برگزار شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ضمن خیر مقدم به معاون وزیر آموزش و پرورش و حضور ایشان در استان به مناسبت هفته گرامیداشت شوراهای آموزش و پرورش گفت: نگاه تربیتی ما به مدارس دولتی و غیردولتی تفاوت نمیکند چرا که این مدارس در حوزههای نیروی انسانی، فضای فیزیکی و تجهیزات یاریگر آموزش و پرورش هستند و هیچ فرقی بین مدارس دولتی و غیر دولتی نیست و همه برای آینده و سرمایه انسانی کشور که دانش آموزان هستند تلاش می کنند.
نظری افزود: اینطور نیست که مدارس غیر دولتی تنها به مسائل آموزشی بپردازند بلکه ما شاهد درخشش دانش آموزان این مدارس در مسابقات و برنامه های فرهنگی و تربیتی در سطح کشور هستیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش در این جلسه ضمن تاکید بر اسناد بالادستی، منویات مقام معظم رهبری و سند تحول بنیادین بیان داشت: طراحی تربیت نیروی انسانی و مهندسی آینده کشوراز کف مدرسه تا سطح وزارت خانه در حال تحقق است و میتوان آینده کشور را از حال و هوای امروز مدارس دریافت، هرچه وضعیت مدارس بهتر باشد، میتوان آینده بهتری را انتظار داشت.
وی افزود: آنگونه که در بیانیه گام دوم انقلاب آمده، در واقع آینده مملکت را همین دانش آموزان امروزی می سازند که خروجی همین طراحی ها هستند. موضوعات خودسازی، تربیت ومسئولیت پذیری جوانان، توسعه علم، پژوهش و عامل تمدن سازی و تحقق این منویات، به طور اساسی به عهده ساختارهای تربیتی کشور به ویژه آموزش و پرورش است و بنابراین اهمیت موضوع بسیار بالاست.
محمود زاده ادامه داد: اهتمام ما در دولت سیزدهم بر آن است که تحقق این موارد به عهده آموزش و پرورش است و اگر تا کنون غفلتی شده، در ادامه مسیر باید به گونه ای عمل شود که تمام این موارد در قالب منویات مقام معظم رهبری، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اسناد بالادستی تحقق یابد.
رئیس سازمان مدارس غیر دولتی و مشارکت های مردمی وزارت اظهار داشت: در آموزش و پرورش در حال انجام یک جراحی بزرگ و اثر بخش هستیم که یکی از مهمترین آن ها، موضوع حذف کنکور و تاثیر سوابق تحصیلی دانش آموزان در ورود به دانشگاه است در واقع تمام موضوعات ی که دانش آموزان در طول دوران تحصیل می خوانند باید در سوابق تحصیلی او تأثیر داشته باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: انتظار جامعه و شخص رییس جمهور بر آن است که با وجود اعمال رتبه بندی، شاهد بهبود وضعیت آموزش باشیم و بیش از کلان گویی و کلی گویی به سمت بهبود و ارتقای وضعیت آموزشی باشیم.
این مقام مسئول ادامه داد: برگشت به معلم، مدرسه و کتاب اهمیت بسیاری دارد و رفع این مشکل، به عهده مدیران مناطق و معاونین آموزشی ادارات کل است و باید با تجزیه و تحلیل داده های حاصل از نمرات دانش آموزان، فارغ از نوع مدرسه و میزان محرومیت یا برخورداری آن بپردازند.
وی افزود: امکان مداخله آموزشی در مدارس بررسی شود و برای ارتقای سطح علمی مدارس به هر اقدام فنی و تخصصی ممکن از جمله تقویت معلم یا دانش آموزان، اقدام نمایند.
محمود زاده تاکید کرد: مرجعیت علمی معلم با تست و آموزشگاه محوری و مقایسه آن انجام نمیشود بلکه با شاخص آموزشی و پرورشی در مدرسه باید مدرسه، منطقه و استان سنجیده می شود.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش ادامه داد: رویکردهای تربیتی و فرهنگی در مدارس و آموزش و پرورش حسب منویات مقام معظم رهبری باید اینگونه باشد که خود را در کف میدان و مدرسه نشان دهد ودانش آموزان باید به طور پیوسته و مداوم با موضوعات ملی و مذهبی در کشور و جامعه اش آشنا باشد.
محمود زاده خاطر نشان کرد: در مدارس غیر دولتی به ویژه ، باید رویکرد های پرورشی و فرهنگی به بیرون نمود پیدا کند و ندای انقلاب و اسلام باید از مدرسه غیر دولتی بیرون بیاید.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: توسعه در مدارس غیر دولتی هم در حوزه آموزشی و هم در حوزه پرورشی با رویکردی که متناسب با جنبه های اسلامی و انقلابی باشد، بدون تاکید بر تعداد مدارس باید صورت بگیرد.
منبع