هنرستان های جوار تلفیق آموزش با محیط کار
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان گیلان، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان در حاشیه این نشست، با برشمردن برخی مزایای تشکیل هنرستان های جوار گفت: استفاده از فضای واقعی کارخانه برای آموزش و قرار دادن فرآیند یادگیری و یاد دهی در محیط واقعی کار و درگیر کردن یادگیرندگان با مسائل واقعی صنعت از اهداف تأسیس هنرستان های جوار است. حسین نظری با بیان برخی ویژگی های این نوع مدارس گفت: به هنرجویان مدرک تحصیلی دیپلم هنرستان اعطا می شود و در صورت دادن تعهد پس از فارغ التحصیلی در واحد تولیدی مشغول به کار می شوند. وی با اشاره به پیشینه آموزش جوار کارخانه در ایران گفت: هنرستان های جوار کارخانه در ایران ابتدا از سال 1302 در مراکز آموزشی شرکت نفت، نیروی زمینی و نیروی هوایی شکل گرفت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با اجرای « طرح کاد » در دبیرستان ها و توسعه آن در فواصل سال های 1360 تا 1367 ، هشت هنرستان جوار در کشور تأسیس شد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان گیلان با اشاره به گروه هدف در آموزش کارخانه ای اظهار داشت: هنرجویان آموزش فنی و حرفه ای، دانشجویان در اولین گروه و مدیران، کارگران کارگاه و کارخانه ها و تکنسین ها دومین گروه جامعه هدف این برنامه را تشکیل می دهند. نظری افزود: تربیت کارگر ماهر متناسب با رفتار سازمانی، تأمین نیروهای متخصص و بهره مندی از ظرفیت های بی بدیل شرکت های مولد مانند: شرکت فولاد، صنایع چوبی و سلولزی از اهداف اجرای ایجاد هنرستان های جوار است.
در پایان این نشست مقرر شد، نشست های مشترک با مدیران عامل شرکت های بزرگ صنعتی و تولیدی است در جهت تسریع در تأسیس هنرستان های جوار تشکیل شود.
منبع