برگزاری همایش سرگروه مدیران و معاونین آموزشی مدارس متوسطه دوم استان همدان

برگزاری همایش سرگروه مدیران و معاونین آموزشی مدارس متوسطه دوم استان همدان

  • 1402/9/18 شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان، احمد آقامحمدی معاون آموزش متوسطه استان همدان در جلسه‌ همایش سرگروه مدیران و معاونین آموزشی مدارس متوسطه دوم ضمن تقدیر از حضور، همراهی و همدلی سرگروه مدیران و معاونین آموزشی مدارس متوسطه دوم در این جلسه‌ اظهار کرد: کیفیت آموزشی در ارتباط مستقیم با مدیر مدرسه است، لذا افزایش کیفیت آموزش در گرو تلاش های مستمر سرگروه مدیران استان درجهت راهبری مطلوب مدیران مدارس است.

آقامحمدی در مورد الزامات و برنامه ریزی های مورد نیاز مدیران نکاتی را ارائه کرد و افزود: ارتقای مدیریت آموزشگاهی و تعالی مدیریت، با هم اندیشی تمامی مدیران مدارس و به اشتراک گذاشتن تجارب مدیران آموزشگاه ها، امکان پذیر است و این مهم، برعهده سرگروه مدیران استان است.

وی اضافه کرد: باتوجه به شکل جدید برگزاری سوالات امتحانات نهایی و مفهومی شدن این امتحانات، میانگین نمرات امتحانات نهایی حدود ۲ درصد در کل کشور افت داشته است اما افت استان حدود ی1.2 درصد بوده است. این نشان دهنده تلاش‌های جدی در جهت افت تحصیلی در استان بوده است. اینکه مدیر آموزشگاه، بعد از ارزشیابی نوبت اول متوجه مسائل و مشکلات شود،این خود یک آسیب بزرگ است. باید قبل از پایان نوبت اول، مشکلات شناسایی شود وگرنه یک ترم را از دست خواهیم داد. در بسیاری از این مدارس افت آموزشی در دو ماهه اول شروع سال تحصیلی مشهود است. مدیر مدرسه باید قبل از پایان ترم مشکلات و مسائل دانش آموزان و معلمان به ویژه در  پایه دهم و یازدهم را رصد و شناسایی کرده باشد.

معاون آموزش متوسطه استان همدان بیان داشت: آموزش مدیران جدید الانتصاب از اولویت‌ها سرگروه مدیران باشد. قرارگیری سرگروه مدیران در گروه‌های درسی بسیار مفید خواهد بود. سازماندهی مناسب، جابجایی مدیران ناکارآمد، جابجایی یا توانمندسازی دبیران غیر مرتبط و آموزش دبیران جدید الورود موجب ارتقاء کیفیت آموزشی می شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نهایی بودن امتحانات، یکی از آسیب‌ها، تدریس دروس تخصصی توسط دبیران غیر مرتبط (بدلیل سازماندهی نامطلوب در برخی از مناطق، شهرستان‌ها و نواحی) است که مدیر باید با گروه‌های آموزشی در میان بگذارد. اگر قرار است مداخله‌ای انجام شود باید این مداخله به موقع و به هنگام باشد. مدیران، نظارت‌های بالینی مستمر و جدی بر کلاس‌های درسی را شکل دهند؛ دبیر محترم را با نحوه طراحی سوالات آشنا کنند و بانک سوال در اختیار آنها قرارداده شود. سرگروه های آموزشی استان نیز باید مدیران مدارس را در این جهت راهبری نمایند.

آقامحمدی گفت: باتوجه به تاثیر مثبت معدل در کنکور، دانش آموز باید حدالامکان نمره قبولی را در خرداد به دست آورد. از مشکلات دانش آموزان، عدم آشنایی دانش آموزان با نوع سوالات امتحانات نهایی، شیوه برگزاری امتحانات نهایی و تخلفات امتحانات است؛ شکل کنکوری برگزاری امتحان، موجب استرس در سر جلسه امتحان برای دانش آموز خواهد شد.

گفتنی است: در راستای ارتقای مدیریت آموزشگاهی و تعالی مدیریت، همایش یک روزه با حضور سرگروه مدیران و معاونین دوره دوم متوسطه استان برگزار گردید.

منبع