سرپرستان شبانه روزی در شاداب سازی محیط خوابگاهها وتربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان رسالت خطیری دارند
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: سرپرستان شبانه روزی در شاداب سازی و آرامش بخشی به محیط خوابگاهها وتربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان نقش اساسی و رسالت خطیری بر عهده دارند.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد؛ محمد جمالی آرند در آیین آغاز کارگاه توانمند سازی سرپرستان خوابگاههای شبانه روزی شهرستانها و مناطق بویراحمد ،دنا،،مارگون ،لوداب و عشایر گفت: دانش آموزان مدارس شبانه روزی از والدین خود دور هستند و در بیشتر موارد احتیاج به مشاوره و راهنمایی دارند که در همین زمینه شناخت تفاوت های فردی عامل مهمی در شناسایی رفتار و نحوه برخورد با دانش آموزان است.
وی احترام متقابل، توجه به تفاوت های فردی دانش آموزان، اعتماد به آنان، استفاده از پتانسیل ها و مشارکت آنان در برنامه ها را مهم دانست و بیان کرد: سرپرستان خوابگاههای شبانه روزی برای تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان به عنوان مدیران و آینده سازان ایران اسلامی رسالت خطیری برعهده دارند.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد، از جمله ماموریت های مهم و اساسی سرپرستان شبانه روزی را گسترش فرهنگ تعاون، همکاری، تفکر انتقادی، تصمیم گیری خلاق، گسترش عدل و انصاف، تقویت ایمان و مهارت افزایی در محیط خوابگاهها برشمرد و بیان کرد: سرپرستان شبانه روزی سعی نمایند با مهارتهای ارتباطی، تمرین کار گروهی ، رعایت قوانین و مقرارت و آموزشهای لازم در زمینه های مختلف مورد نیاز را به دانش آموزان به خوبی انتقال دهند.
وی رعایت اخلاق اسلامی در منش، رفتار و حسن خلق در برخورد با دانش آموزان را مهم دانست و تصریح کرد: سرپرستان مدارس شبانه روزی باید با مهارت های ارتباطی ، راهکارهای متناسب با مسائل به وجود آمده در خوابگاه را داشته باشند.
جمالی آرند با بیان اینکه نقش سرپرستان شبانه روزی به اندازه مدیران دارای اهمیت است افزود: مدیران شبانه روزی باید شناختی دقیق از دانش آموزان و مشکلات و تعارضات آنان داشته باشند و برای همه اوقات دانش آموزان در محیط خوابگاه برنامه های متنوع فرهنگی و ورزشی داشته باشند.
وی، حضور و نظارت در آشپزخانه ها ، سلف سرویس ها و یاداشت کردن کمبودها را یکی دیگر از مسئولیت های سرپرستان دانست و افزود: توجه به این موارد نشان دهنده اهمیت و نگاه ژرفانه سرپرستان به مرتفع سازی مسائل و ارائه راهکار می باشد.
معاون آموزش متوسطه آموزش وپرورش استان در ادامه با بیان اینکه سرپرستان مدارس شبانه روزی باید هم اقتدار داشته باشد و هم ارتباط صمیمانه ای با دانش آموزان برقرار کنند تصریح کرد: سرپرستان باید از بیان جملاتی که از قضاوت های کوبنده، تهدید، سخنان غیر ضروری و سرزنش نشات می گیرد، پرهیز نماید.
وی با بیان اینکه یادگیری بر اثر تعامل افراد با یکدیگر و مشاهده رفتار به وجود می آید تاکید کرد: سرپرستان باید الگوی مناسبی برای دانش آموزان باشند.
کارشناس مدارس شبانه روزی اداره کل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: در این کارگاه توانمند سازی تعداد 60 نفر سرپرست خوابگاه شبانه روزی مدارس شهرستانها و مناطق بویراحمد ،دنا،،مارگون ،لوداب و عشایر شرکت داشتند.
آفتاب غلامی افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه که با حضور روانشناسان و مشاوران تخصصی برگزار شد سرپرستان مدارس شبانه روزی با نحوه فعالیت موثر در محیط های خوابگاهی آشنا شدند.
وی گفت: مشابه این کارگاه آموزشی به شکل قطبی در شهرستانهای گرمسیری استان نیز برگزار شد.
بیش از هفت هزار دانش آموز در بیش از 50آموزشگاه شبانه روزی در استان کهگیلویه و بویراحمد مشغول به تحصیل هستند.