
تقدیرآیت الله اعرافی ازتوجه رئیس جمهوربه آموزش و پرورش
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه در دیدار رئیس سازمان ملی استعداهای درخشان در قم بر اهمیت تعلیم و تعلم و تربیت تاکید کرد و توجه به این موضوع را در بین مسئولین نظام ضروری دانست و گفت: هر چه قدر دولتمردان به امر به تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش اهمیت و آن را در اولویت برنامه ها قرار دهند، بهتر می توان مشکلات جامعه را حل و فصل و مدیریت کرد.
وی افزود: لازم می دانم از رئیس دولت هم تشکر کنم که موضوع آموزش و پرورش را در اولویت برنامه ها قرار داده اند. باید به جایی برسیم که آموزش و پرورش از اولویت های برنامه ها و فعالیت ها باشد تا در پی آن شاهد اتفاقات بهتر برای جامعه و جوانان و خانواده باشیم.
مدیر حوزه های علمیه، معرفت افزایی نسبت به آراء و نظریه های امامین انقلاب در حوزه های مختلف و ایجاد تصویرسازی از فضای انقلاب اسلامی و نظریه های ارائه شده از این دو شخصیت عظیم انقلاب را مهم برشمرد و ادامه داد: از رسالت های این سازمان ایجاد معرفت افزایی است. جوان نخبه نسبت به اسلام و اندیشه ها و مبانی دینی لازم است شناخت داشته باشد. نداشتن معرفت می تواند آسیب به اندیشه نخبگانی او وارد کرده و مسیر اندیشه ی او را تغییر دهد. این موارد نیازمند راهبری فکری است.
آیت الله اعرافی، نظام آموزشی مدیرمحور را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: مدرسه و مدیر از ارکان اصلی تربیت هستند، برای تربیت مدیران با صلابت و مقتدر و با ایمان تلاش و هزینه کنیم. مدرسه خوب نیازمند مدیر سازنده است. جوان زمانی می تواند در جامعه خوب بدرخشد که مدیر شایسته و براساس تراز انقلاب آن را مدیریت و اداره کند. مدیر بایسته و لایق و ارزشی می تواند دانش آموز انقلابی و دینی و ارزشی تربیت کند و جامعه را بسازد و شکوفا کند واز آسیب ها نجات دهد.
وی حمایت از جامعه نخبگانی و استعداهای درخشان و رفع معایب موجود در دو عرصه نظام آموزشی را ضروری عنوان کرد و در ادامه بر راه اندازی مرکز مطالعاتی دائم برای موضوعات پیرامونی تاکید کرد و بیان داشت: این نوع مراکز می توانند اقدام های مؤثری در ارتباط با فضای پیرامونی جامع نخبگانی انجام دهند و گام های موثری برای حراست و رفع موانع و آسیب ها بردارند.
کشوربیش ازهرجای دیگربه استعدادهای برتر نیاز دارد.
آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم کار آموزش و پروش را کاری کلیدی و بنیادی توصیف کرد و گفت: علاوه بر ارائه آموزش به همه دانش آموزان در مقاطع تحصیلی، باید روی استعدادهای برتر سرمایه گذاری کنیم تا این استعدادها به خودباوری برسند و در آینده مغزهای متفکر ما باشند و زمینه تمدن سازی اسلامی را فراهم کنند.
امام جمعه قم با تقدیر از ایرانیانی که پس از تحصیل در خارج از کشور جهت خدمت رسانی به کشور باز میگردند، تصریح کرد: اگر ما استعدادهای برتر را جذب نکنیم، زمینه برای مهاجرت آنها فراهم است؛ البته مخالف مهاجرت علمی نیستیم. افراد مستعد میتوانند بروند و از دانش بشری استفاده کنند، اما اینجا سرزمین آنهاست و این کشور بیش از هر جای دیگر به وجود آنها نیاز دارد.
وی با اشاره به لزوم توجه به مسائل معنوی در کنار مسائل علمی بیان داشت: بُعد علمی به تنهایی اگرچه ارزشمند است، لکن ما نظامی داریم به نام نظام اسلامی و این نظام اسلامی رسالتی بر عهده دارد که باید به انجام برسد و گرنه علم و دانش در کشورهای دیگر نیز وجود دارد.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: با رسالت سترگی که بر عهده انقلاب اسلامی قرار دارد، صرف مسائل علمی به تنهایی کافی نیست و ما به دو بال علم و دانش و احساس مسئولیت دینی نیاز داریم.
وی با اشاره به برگزاری کنگره قرآنی مدارس سمپاد اظهار داشت: اگر به دانش آموزان به صرف اینکه دارای استعداد هستند بگوییم برای حل مسائل خود به قرآن مراجعه کنید، آسیبهایی را در پی دارد. رجوع به قرآن باید تحت هدایت مربی باشد.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: خداوند به پیامبر خود میفرماید «وَأَنزَلنَا إِلَیکَ ٱلذِّکرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیهِم» یعنی قرآن را بر تو نازل کردیم تا برای مردم آنچه برای آنها نازل شده است را تبیین کنی. لذا برای فهم قرآن ناگزیریم که به اهل بیت علیهم السلام مراجعه کنیم و آنچه در فهم آیات قرآن لازم است را فرابگیریم.
وی اضافه کرد: تفاوت قرآن و نماز در این است که ما در قرآن مخاطب خداوند هستیم و در نماز خداوند مخاطب ما قرار دارد و ما گوینده هستیم.
آیت الله حسینی بوشهری در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت شناسایی استعدادهای برتر در حوزه علمیه و دانشگاه تأکید کرد و خاطر نشان ساخت: هم ما باید در حوزه علمیه استعدادیابی کنیم، هم آموزش و پرورش و دانشگاهها باید در راستای اهداف انقلاب اسلامی استعدادهای برتر را شناسایی کنند و در گام بعد بر روی این استعدادها سرمایه گذاری مناسب انجام شود.
منبع