پژوهش در حوزه آموزش و پرورش به عنوان موتور محرکه برای بهبود و ارتقای کیفیت آموزشی

پژوهش در حوزه آموزش و پرورش به عنوان موتور محرکه برای بهبود و ارتقای کیفیت آموزشی

  • 1404/3/6 سه‌شنبه

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مصطفی آذرکیش نشست «بررسی راهکارهای ارتقای توانمندی‌های تخصصی و حرفه‌ای کارشناسان ستادی» بر اهمیت به‌کارگیری یافته‌های پژوهشی در ارتقای کیفیت فرآیندهای آموزشی و یاددهییادگیری تأکید کرد و گفت: دستاوردهای علمی همکاران باید به‌عنوان منابع ارزشمند در تصمیم‌سازی‌های آموزشی مورد استفاده قرار گیرند؛ چراکه تحول در شیوه‌ها و ساختارهای یادگیری، زمینه‌ساز تحولات مؤثر در نظام تعلیم و تربیت خواهد بود.

وی با اشاره به رویکرد تحولی معاونت آموزش متوسطه افزود: ارتقای توانمندی‌های تخصصی و حرفه‌ای کارشناسان، در کنار توانمندسازی معلمان و تقویت آگاهی آنان از نیازهای آموزشی نسل جدید، از اولویت‌های اساسی این معاونت است. توسعه حرفه‌ای مستمر، فرآیندی مادام‌العمر است که باید با نگاهی آینده‌نگر دنبال شود.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش همچنین بر ضرورت ارزیابی مداوم فعالیت‌های پژوهشی معلمان و کارشناسان بر اساس اقتضائات فرهنگی، اجتماعی و نسلی دانش‌آموزان تأکید کرد و گفت: پژوهش‌های کاربردی و مبتنی بر نیاز می‌تواند نقش مؤثری در بهبود سیاست‌ها و برنامه‌های آموزشی ایفا کند.

آذرکیش در پایان سخنان خود، پژوهش در حوزه آموزش را «موتور محرکه تحول برای بهبود و ارتقای کیفیت آموزشی » دانست و افزود: برای دستیابی به آموزش با کیفیت، لازم است پژوهش و پژوهشگر در قلب تصمیم‌گیری‌های آموزشی قرار گیرند؛ چراکه علم در بطن پژوهش متولد می‌شود.

در ادامه این نشست، محبی نیز با تأکید بر جایگاه کلیدی پژوهش در بهبود عملکرد نظام آموزشی، تصریح کرد: هیچ اقدامی در حوزه آموزش و پرورش مهم‌تر از پژوهش نیست و لازم است فرهنگ پژوهش‌محوری در تمامی سطوح آموزشی نهادینه شود.

 

منبع