برگزاری جلسه هماهنگی و هم‌اندیشی کارشناسان تحقیق و پژوهش نواحی و مناطق ۱۴گانه استان زنجان

برگزاری جلسه هماهنگی و هم‌اندیشی کارشناسان تحقیق و پژوهش نواحی و مناطق ۱۴گانه استان زنجان

  • 1404/3/6 سه‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان زنجان، جلسه هماهنگی و هم‌اندیشی کارشناسان تحقیق و پژوهش نواحی و مناطق ۱۴گانه استان زنجان با حضور رئیس گروه تحقیق و پژوهش اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان، روز برگزار شد.

در این نشست، اسکندری‌پور رئیس گروه تحقیق و پژوهش اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان زنجان با تأکید بر اهمیت مسئله‌یابی و مسئله‌شناسی به عنوان دو رکن اساسی در مسیر نیازسنجی درست، برنامه‌ریزی منطقی، اصلاحات هدفمند و بهبود مستمر در نظام آموزش‌وپرورش، اظهار داشت: برای دستیابی به یک سازمان یادگیرنده، باید به سمت مدرسه پژوهنده حرکت کنیم و این امر با راهبری معلمان پژوهشگر و تربیت دانش‌آموزان پرسشگر و خلاق محقق می‌شود.

 وی با اشاره به راهبردهای کلان سند تحول بنیادین در زیرنظام پژوهش و ارزشیابی، افزود: گسترش و تعمیق فرهنگ پژوهش، خلاقیت و نوآوری، نظریه‌پردازی و مستندسازی تجربیات بومی-تربیتی از جمله محورهای مورد تأکید در مسیر تحول بنیادین است.

 اسکندری‌پور در ادامه، پژوهش را فرآیندی برای کشف حقیقت با در نظر گرفتن واقعیت‌های موجود دانست و افزود: پژوهشگران با نگاهی متفاوت نسبت به محیط، توان شناسایی عارضه‌های آموزشی و سازمانی را دارند و با بهره‌گیری از روش‌های علمی، برای این مسائل راهکارهایی کاربردی ارائه می‌کنند.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم ایجاد شبکه‌های پژوهشی در مدارس با همکاری مدیران، معلمان و دانش‌آموزان، تمرکز بر مدرسه‌محوری، ارتقای اثربخشی پژوهش‌ها در فرآیندهای آموزشی، کار تیمی، ایده‌پردازی، مستندسازی فعالیت‌ها و ارتباط نزدیک با مدیران مدارس تأکید نمود.

 در ادامه، کارشناسان گروه تحقیق و پژوهش اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان، طی نشست آموزشی و توجیهی، شیوه‌نامه‌های مربوط به جشنواره‌های "معلم پژوهنده"، "پژوهشگر و فناور برتر" ویژه معلمان و دانش‌آموزان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نشست‌های هم‌اندیشی، کرسی‌های آزاداندیشی، تفاهم‌نامه‌های همکاری، بازدیدهای علمی و نحوه ارزیابی فعالیت‌های پژوهشی مناطق را تشریح کردند.

 همچنین در بخش هم‌اندیشی جلسه، کارشناسان پژوهش مناطق مختلف استان ضمن بیان دیدگاه‌ها، محدودیت‌ها و پیشنهادات خود، بر ارتقای جایگاه پژوهش در نواحی و مناطق، تبادل تجربیات، تقویت نشست‌های علمی و برگزاری کارگاه‌ها و همایش‌ها به صورت حضوری و وبیناری در سطح استان تأکید کردند.

 شایان ذکر است در پایان این نشست، از تلاش‌ها و زحمات کارشناسان حوزه تحقیق و پژوهش با اهدای لوح تقدیر قدردانی به‌عمل آمد.

منبع