
اردوگاه ملی دانش آموزی در کرمانشاه ایجاد میشود
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به اینکه کرمانشاه مرکزیت غرب کشور را دارد، از وزیر آموزش و پرورش خواست حمایتهای لازم برای ایجاد یک اردوگاه ملی در این استان انجام شود.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه، سلیمان محبی در جلسه وزیر آموزش و پرورش با شورای معاونین و روسای ادارات آموزش و پرورش این استان که در سالن امفی تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: آموزش بنای نخست توسعه و پیشرفت هر کشوری است.
وی با اشاره به تمدن چند هزار ساله کرمانشاه، افزود: شاید کمتر استانی چنین تاریخی از لحاظ فرهنگ و تمدن داشته باشد، استانی که هشت سال در دفاع مقدس بهترین عزیزان خودش را فدای انقلاب و مهین کرد و علاوه بر اینکه این استان میدان جنگ و عرصه دفاع مقدس بود، میزبان رزمندگان اسلام از سایر استانهای کشور نیز بود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به اینکه در دوران دفاع مقدس بسیاری از زیرساختهای این استان خصوصا زیرساختهای آموزشی آسیب جدی دید، لذا این حوزه نیازمند توجه ویژه است.
محبی بیان کرد: انتظار میرفت که بعد از جنگ تحمیلی هر ساله درصدی از بودجه کشور برای مرمت و بازسازی زیرساختهای آموزشی به این استان اختصاص مییافت که متاسفانه تا کنون این امر صورت نگرفته است.
وی در ادامه سخنانش به وضعیت آموزشی کرمانشاه پرداخت و ادامه داد: در این استان
۲۶ هزار معلم کار آموزش ۳۶۰ هزار دانش آموز را در بیش از سه هزار و ۵۰۰ مدرسه با ۱۶ هزار کلاس درس بر عهده دارند.
محبی افزود: در حال حاضر در این استان به ازای هر ۲۰ دانش آموز یک معلم داریم که نسبت بسیار خوبی است.
به گفته وی، در این استان پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی ۹۸.۵ درصد است، در مقطع متوسطه دوم ۹۸ درصد و در مقطع متوسطه دوم ۸۶ درصد است که عوامل خاصی از جمله معلولیت ذهنی کودکان در روستاها بر پوشش صدرصدی تحصیلی تاثیرگذار است.
بالاترین مقام مسؤول در آموزشوپرورش استان با بیان اینکه در وضعیت توازن رشتهای براساس قانون برنامه هفتم مطلوب نیستیم، تصریح کرد: درصد این توازن در استان کرمانشاه ۶۰ به ۴۰ است که باید این درصد را تا پایان برنامه هفتم، با آگاه سازی و ترغیب دانش آموزان و والدین آنها به ۵۰ درصد برسانیم که وظیفه مدیران مدارس بهعنوان کلیدیترین عنصر تربیتی خطیر و موثر است.
محبی با اشاره به طرح نهضت عدالت آموزشی، خاطر نشان کرد: در دولت وفاق ملی یک طرح بسیار خوب و پسندیده از سال گذشته در جهت رفع کمبود فضاهای آموزشی خصوصاً از بُعد عدالت آموزشی آغاز شده است.
وی مهمترین معیار این نهضت حضور خود مردم و پای کار بودن آنها دانست و بیان کرد: برای آنکه به عدالت آموزشی نزدیک شویم این نهضت از روستاها و دورترین مناطق آغاز شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه نگاه دولت به آموزش و پرورش یک نگاه ویژه است، افزود: در همه ابعاد مختلف تلاشهای خوبی در آموزش و پرورش از جمله بحث پرداخت معوقات از سنوات گذشته و حق التدریسیها صورت گرفته است که یک گام رو به جلو در این حوزه است.
محبی به آسیبهای اجتماعی دانش آموزان اشاره کرد و افزود: در این حوزه مشکلاتی داریم که در راستای پیشگیری و آگاه سازی دانش آموز نسبت به آسیبهای اجتماعی طرح "نماد" به اجرا درامده است.
وی با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در یکی از نواحی کرمانشاه اجرا شده است، اضافه کرد: کارهای بسیار خوبی صورت گرفته تا با استفاده از همه ظرفیتهای موجود از جمله مشاوران مدارس بتونیم از آسیب به دانش آموزان پیشگیری کنیم.
محبی بحث هوشمندسازی مدارس را از جمله مطالبات جدی این استان دانست و گفت: هوشمندسازی یکی از ضروریات امروز مدارس است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر آن تاکید شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۳۴ درصد مدارس این استان هوشمند هستند، خاطرنشان کرد: بر اساس طرح نهضت عدالت آموزشی هر مدرسهای خصوصاً در روستاها ساخته میشود از امکانات و سیستم دیجیتال بهره من خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش سرانه فضای ورزشی نسبت به تعداد دانش آموزان در این استان را تا چند ماه پیش ۴۲ سانت اعلام کرد و گفت: هم اکنون این سرانه بیش از ۵۰ سانتیمتر رسیده که باید در پایان برنامه هفتم به یک متر برسد.
محبی با درخواست از وزیر محترم آموزش و پرورش برای حمایت از احداث اردوگاه ملی در استان کرمانشاه، بیان کرد: این استان به جهت اینکه مرکزیت غرب کشور را دارد و نیز محل عبور زائرین عتبات عالیات است و برنامههای بسیار معنوی و یادمانهای مختلفی از دفاع مقدس از جمله "بازی دراز و مرصاد" دارد و همچنین همجواری با کشور عراق، نیازمند ایجاد یک اردوگاه ملی است.
منبع