سرمایه‌گذاری در فضای آموزش‌وپرورش شتاب می‌گیرد

سرمایه‌گذاری در فضای آموزش‌وپرورش شتاب می‌گیرد

  • 1404/2/27 شنبه

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه؛ وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه برنامه‌های خود در استان کرمانشاه و در جمع فرهنگیان این استان اظهار کرد: در شش‌ماهه نخست سال گذشته، ۷.۵ میلیارد تومان در فضای آموزش‌وپرورش سرمایه‌گذاری شد که این رقم در نیمه اول امسال به ۱۱.۷ میلیارد تومان رسیده است. همچنین رئیس‌جمهور اعلام کرده است که سرمایه‌گذاری‌های بزرگ‌تری در راه است.
وی با بیان اینکه سیاست‌ها و اولویت‌های کلان آموزش‌وپرورش بر تربیت صحیح دانش‌آموزان مبتنی بر سند تحول بنیادین متمرکز است، افزود: دوره پیش‌دبستانی به‌عنوان طلایی‌ترین دوره تربیتی باید پایه‌ای محکم برای تربیت انسان‌هایی سالم و مهربان باشد.
بالاترین مقام تعلیم و تربیت کشور با اشاره به موضوع نیروهای نهضتی، طرح امین و پیش‌دبستانی‌ها تأکید کرد: امتیازبندی و انتخاب این نیروها باید بر اساس نیاز استان‌ها و با هدف جذب افراد آموزش‌دیده و توانمند صورت گیرد.
وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: درگذشته از اهمیت تربیت در دوران کودکی غفلت شده است. توجه ویژه به پوشش گسترده و باکیفیت در دوره ابتدایی، بهبود فضاهای آموزشی و تأمین معلمان توانمند، لازمه ارتقای کیفیت آموزش است. هرگونه کم‌کاری در این دوره، در آینده مشکلات جدی به همراه دارد.
وی توسعه مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای را از اولویت‌های اصلی دانست و گفت: با وجود افتتاح هنرستان‌ها، هنوز با مشکلات بیکاری و بی‌مهارتی مواجه هستیم. باید مهارت‌آموزی به‌طور جدی در دستور کار قرار گیرد و از ظرفیت همکاری‌های بیرونی بهره گرفته شود.
کاظمی همچنین بر اهمیت فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی تأکید کرد و گفت: این فعالیت‌ها در کنار آموزش علمی و فنی باید نسل آینده را برای ایفای نقش مؤثر در جامعه آماده کند. مدیران آموزش‌وپرورش باید شاخص‌های کلیدی را مشخص کرده و با مسئولان ذی‌ربط برای اجرای اثربخش این سیاست‌ها پیمان ببندند.
وی نقش خانواده و جامعه را در تربیت نسل جدید حیاتی خواند و افزود: امروزه به دلیل کمرنگ شدن نقش خانواده و تسلط فضای مجازی، بخش عمده‌ای از تربیت به دوستان و فضای مجازی سپرده شده است که این روند منجر به آسیب‌های اجتماعی می‌شود. بازگشت به شیوه‌های آموزش حضوری، میدانی و کارگاهی می‌تواند اثرگذاری بیشتری در آموزش و تربیت داشته باشد.
کاظمی در پایان بر نقش کلیدی معلم در فرآیند تعلیم و تربیت تأکید کرد و گفت: باید تلاش کرد تا معلمان از صلاحیت و توانمندی لازم برخوردار باشند. در حوزه ابتدایی نیز تغییر روش‌های تدریس و مشارکت معلمان در تولید محتوا، کیفیت آموزش را بهبود می‌بخشد.

 

منبع