
آماده همکاری با مسئولان آموزشوپرورش برای طراحی الگو و شیوه تقویت همکاریها و تبادل دادهها میان آموزشوپرورش و دستگاه قضایی هستیم
به گزارش روابط عمومی معاونت حقوقی و امور مجلس به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی این مطلب را حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به مسائل مطرح شده از سوی معلمان نمونه کشوری و مسئولان آموزشوپرورش در دیدار با جمعی از معلمان نمونه کشوری به همراه وزیر و معاونان آموزشوپرورش، عنوان کرد و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره کلیهی شهدا و شهدای معلم، بویژه شهیدان مطهری و رجایی، با تبیین و تشریح اهمیت و جایگاه نظام آموزش و تعلیم و تربیت و نقش ارزنده معلم در این نظام، اظهار کرد: معلم، جایگاهی پرمنزلت دارد و به همان میزان دارای مسئولیت نیز میباشد. جایگاه معلمی آنقدر والاست که امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود: «مَن عَلَّمَنی حَرفاً فَقَد صَیرَنی عَبداً». من اعتقاد دارم که معلم خوب، معلمی است که علم را با هنر ممزوج میکند؛ معلم خوب یک هنرمند است که میداند با چه روش و منشی، دانشآموزان را از اقیانوس علم و کمالات سیراب کند.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: من همواره به زیرمجموعه خودمان در دستگاه قضایی و کلیهی قضات کشور تاکید میکنم که بعضاً نوع رفتار شما با طرفین دعوا، اثرات مهمتری از حُکم صادره از ناحیه شما دارد؛ درخصوص معلمین گرانقدر هم به نظرم این قاعده حکمفرماست و نوع رفتار و منش او در داخل و بیرون از مدرسه بسیار بر فرآیند تربیتی دانشآموزان اثرگذار است.
رئیس عدلیه در ادامه با تبیین و تشریح آن دسته از مسئولیتهای قوه قضاییه که معلمین نیز میتوانند در پیشبرد و تمشیّت آنها مؤثر باشند، گفت: ما در قوه قضاییه اهتمام ویژهای بر مقولهی پیشگیری از وقوع جرم داریم و مجدانه راهبردهای پیشگیرانه را برای جلوگیری از وقوع جرم و بزهدیدگی در دستور کار قرار دادهایم؛ در این عرصهی خطیر و مهم، معلمین و مسئولان آموزشوپرورش میتوانند کمککار ما باشند و ما دست یاری به سوی آنها دراز میکنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: ممکن است برای معلم یا اولیاء دانشآموزی، مسئلهای کیفری پیش آید و برای او وفق قانون، مجازات تجویز شود؛ در اینجا اعضای نظام آموزشوپرورش میتوانند بستر اِعمال ارفاقات قانونی برای آن عضو جامعه و قشر خود را فراهم آورند و با حضور در ندامتگاه، بهگونهای با آن عضوِ خاطی یا مجرم جامعه خود گفتگوی ارشادی کنند که زمینه تنبّه و ندامت او ایجاد شود و چنانچه واجدشرایط باشد، با ارفاقات قانونی مواجه شود.
رئیس قوه قضاییه گفت: در سال ۱۴۰۱ فضایی ایجاد شد که منجر به تشکیل حدود ۹۰ هزار پرونده گشت؛ متهمان و محکومان این پروندهها از اقشار مختلفی بودند؛ در میان آنها بعضاً معلم و دانشآموز و دانشجو نیز بود؛ چنانچه برای همه آنها حکم محکومیت صادر میشد، یا پرونده قضایی شکل میگرفت بستر سوءاستفاده دشمنان فراهم میآمد؛ در اینجا ما از حوزههای علمیه، بسیج، دانشگاهیان و معلمین کمک گرفتیم و با حضور آنها در ندامتگاهها، قاطبه محکومین سال ۱۴۰۱ متنبه و ارشاد شدند و بستر برای عفو آنها فراهم شد؛ حتی در آن سال، پروندههای کثیری که هنوز به مرحله صدور حکم نرسیده بودند، مختومه شدند؛ البته ما منکر نبودیم که ممکن است افرادی که اظهار تنبّه و توبه کردهاند، مجدداً به ارتکاب اقدام مجرمانه و خطای قبلی خود مباردت ورزند، اما نمیتوانستیم به صرف یک احتمال، از بستری که برای بازاجتماعی کردن افراد زیادی فراهم شده بود، چشمپوشی کنیم. قابل ذکر است که در آن جریانات، مجرمینی که جنایت کرده بودند و اقدامات تشکیلاتی انجام داده بودند، قضیه جداگانهای داشتند و با انها برخورد قانونی صورت گرفت و مشمول عفو و ارفاقات نشدند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه بیان داشت: معلمین و اعضای نظام آموزش و پرورش کشور میتوانند کمککار قوه قضاییه در امر بازاجتماعی کردن و اصلاح مجرمین و زندانیان باشند.
رئیس عدلیه خاطرنشان کرد: در سال گذشته بالغ بر ۷۷۷ نفر با بخشش اولیایدم، از قصاص رهایی یافتند؛ قطعاً، طبق نص صریح قرآن، در قصاص حیات است و قصاص، انتقام شخصى نیست بلکه تأمینکننده امنیت اجتماعى است؛ اما در موارد و مصادیقی نیز قصاص شدن افراد تبعاتی برای خانواده فردِ قصاصشده و حتی برای خانواده صاحبدم دارد؛ فلذا کمک به رهایی از قصاص، یک عمل خیر به حساب میآید. به هر ترتیب، با مشارکت فعالانه خیرین و انسانهای دارای نفوذ کلام که معلمین نیز در زمره همین افراد هستند، ۷۷۷ نفر که رقم قابل توجهی است فرصت حیات یافتند؛ ما در قوه قضاییه در این زمینه نیز هر چه بیشتر و وسیعتر نیازمند کمک و یاری شما معلمین فرهیخته و انسانساز هستیم.
وزیر آموزش و پرورش در این دیدار با تأکید بر این که شهادت میدهم حمایتهای بیشائبه رئیس قوه قضاییه در جلسات مهم کشوری و در شوراهای مختلف، پشتوانه بزرگی برای نظام تعلیم و تربیت بوده است، افزود: وظیفه خود میدانیم که از حمایتهای رئیس قوه قضاییه در دو حوزه تأمین نیروی انسانی و همچنین پاداش خدمت معلمان، قدردانی کنیم.
کاظمی در ادامه با بیان این که آموزش و پرورش، سنگ بنای توسعه کشور و اساس و منشأ هر تحولی در جامعه محسوب میشود، اظهار کرد: مدرسه، قلب نظام تعلیم و تربیت است و قلب این مدرسه را «معلمان» تشکیل میدهند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که باید بپذیریم که امنیت، اقتصاد، فرهنگ، هویت و انسجام ملی ما در گرو میزان توجه به نظام تعلیم و تربیت است، عنوان کرد: متأسفانه میزان توجه ما به نظام آموزش و پرورش به میزان انتظاراتمان از آن نیست.
کاظمی همچنین در ادامه به ارائه گزارشی از وضعیت آموزش وپرورش پرداخت و عنوان کرد: در سال تحصیلی جاری بیش از ۶۰۰ هزار دانشآموز در اعتکاف شرکت کردند و بیش از یک میلیون نفر نیز داوطلبانه عازم اردوهای راهیان نور در مناطق عملیاتی دفاع مقدس شدند.
وی گفت: در سال تحصیلی جاری توانستیم بزرگترین محفل انس با قرآن در جهان اسلام را با مشارکت ۳۰ هزار مدرسه در یک ساعت مشخص، برگزار کنیم.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در زمینه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در سطح مدارس، همکاریهای بسیار خوبی با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه داشتهایم و در آینده نیز آماده همکاری با دستگاه قضا در حوزههای مختلف هستیم.
منبع