معلمان فضیلت زندگی کردن را به نسل آینده می‌آموزند

معلمان فضیلت زندگی کردن را به نسل آینده می‌آموزند

  • 1404/2/20 شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش قم، حمیدرضا شیخ‌الاسلام روز پنجشنبه در آیین تجلیل از معلمان نمونه قم با اشاره به نقش محوری معلمان در توسعه کشور، افزود: شاخص نخست توسعه در جهان، آموزش و پرورش است و هرگونه تحول در حوزه‌های پزشکی، صنعت، کشاورزی و حتی اقتدار نظامی جمهوری اسلامی، مرهون تلاش‌های معلمان است.

وی با بیان این‌که زندگی یک فضیلت است و پاداش آن، خود زندگی است، اضافه‌ کرد: معلمان فضیلت زندگی کردن را به نسل آینده می‌آموزند و این رسالتی است که با هیچ قیمتی قابل جایگزین نیست.

شیخ‌الاسلام  مدیران مدارس را میدان‌داران اصلی نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش کشور دانست و خاطرنشان کرد: هر تصمیم و هر سیاست‌گذاری در سطح استان باید با مشورت مدیران اتخاذ شود تا بالاترین کارایی را در میدان یعنی مدرسه و کلاس داشته باشد.

وی، چهار دسته مدیران را برشمرد و گفت: آموزش و پرورش امروز نیازمند ۲ گروه نخست از این مدیران است؛ مدیرانی که تغییر را می‌سازند و آن‌هایی که تغییر را پیش‌بینی می‌کنند.

شیخ‌الاسلام افزود: برنامه درسی باید متناسب با نیازهای جامعه تغییر کند و صرفا حفظ ساختارهای گذشته پاسخگوی نسل امروز نیست.

وی با تاکید بر ضرورت تغییر مدل ذهنی دانش‌آموزان، تربیت را «شناخت ارزش‌ها» تعریف کرد و گفت: اگر دانش‌آموز ارزش‌ها را بفهمد، به آن‌ها عشق می‌ورزد، می‌پذیرد و در نهایت آن‌ها را در زندگی به‌کار می‌گیرد.

وی با اشاره به ارتقای جایگاه اجتماعی معلم در سال‌های اخیر، خاطرنشان کرد: سرمایه اجتماعی امروز مهم‌تر از سرمایه مادی و حتی منابع انسانی است. اگر بین اعضای یک جامعه اعتماد و مقبولیت وجود داشته باشد، آن جامعه برخوردار از سرمایه اجتماعی است و آموزش و پرورش نقش کلیدی در ساخت این سرمایه دارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین از پیگیری‌های مداوم دولت برای رفع مشکلات معیشتی معلمان خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم تاکنون ۲۷ جلسه درباره مسائل آموزش و پرورش و به ویژه معلمان برگزار شده‌است و در پرداخت حق‌التدریس‌ها و مسائل امتحانات خرداد دغدغه‌ای وجود ندارد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های استان قم، از استاندار خواست تا در موضوع مولدسازی و تخصیص زمین‌های آموزشی اهتمام ویژه داشته باشد و گفت: در مناطقی مانند بلوار غدیر با جمعیت بالا، حتی یک مدرسه وجود ندارد و این نشان‌دهنده ضعف در تخصیص زمین با کاربری آموزشی است.

وی همچنین از خیرین مدرسه‌ساز، مدیران نواحی، و مسوولان محلی قدردانی کرد و خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها برای تقویت زیرساخت‌های آموزشی استان شد.

منبع