«نهادینه کردن الگوی سوم زن مسلمان» رسم الخط نظام تعلیم و تربیت

«نهادینه کردن الگوی سوم زن مسلمان» رسم الخط نظام تعلیم و تربیت

  • 1402/10/15 جمعه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران عاطفه سادات مدبرنژاد مشاور وزیر آموزش و پرورش در همایش الگوی سوم زن مسلمان که در سالن ولایت اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان‌های استان تهران برگزار شد، ضمن تبریک سالروز میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر عنوان کرد: همانطور که استحضار دارید زن ریشه و اساس تمام خوبی‌ها و نیکی‌هاست و این مسئله به خاطر نقش بی‌بدیلی است که زنان و مادران در تربیت و فرهنگ‌سازی در سطح جامعه و خانواده ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: در نظام تربیتی و حقوقی اسلام هم ارزشی بسیار بالا برای جایگاه زن و جایگاه مادر و از طرف دیگر سلامت جسمی روحی و روانی زن قائل شده است. به این خاطر که ما معتقدیم اگر خواهان یک جامعه سالم هستیم باید به سلامت خانواده توجه کنیم و پویایی نشاط و اقتدار خانواده هم وابسته به زن و وابسته به مادر است و مادر به عنوان رکن سلامت خانواده تعریف می‌شود.

این مقام مسئول گفت: در جوامع غیر الهی نگاه به زن برگرفته از یک معرفت صرفا مادی است و اصلا به بعد معنوی توجهی نشده لذا؛ اگر قرار باشد مسئله زن را در این جوامع مورد بررسی قرار دهیم، در واقع می‌توان گفت دو نگاه وجود دارد؛ یک نگاه کاسب گرایانه و ابزاری نسبت به زن در غرب و نگاهی دیگر در شرق که زن را موجودی ناتوان می‌بیند که توانایی حضور در عرصه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی را ندارد.

مشاور امور بانوان وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) اظهار داشت: اما مقام معظم رهبری هر دو نگاه را مورد نقد قرار می‌دهد و از یک نگاهی صحبت می‌کند که بارها در فرمایشات خود اشاره فرمودند که این نگاه نگاه اسلام به زن است و از الگوی سوم زن مسلمان صحبت می‌کنند. الگویی که در آن زن تاریخ.ساز است در متن و مرکز است و می‌فرمایند:"زن مسلمان ایرانی نشان داد که می‌توان زن بود، عفیف بود، محجبه و شریف بود و در عین حال در متن و در مرکز قرار داشت این نگاه اسلام نسبت به زن است."

وی ادامه داد: ما در چنین جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که نگاه ارزشمندی نسبت به زنان وجود دارد و بدون شک اگر بخواهیم یک مصداق از الگوی زن سوم مسلمان نام ببریم حضرت زهرا(س) نمونه بارز الگوی زن سوم مسلمان است.

مدبرنژاد اذعان داشت: ما به عنوان کسانی که در عرصه تعلیم و تربیت حضور داریم وظیفه‌ای بر عهده داریم مبنی بر اینکه بتوانیم این نگاه نسبت به زن را به یک گفتمان تبدیل کنیم. در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره شده که این سند سندی است مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و عرصه تعلیم و تربیت را به عنوان یک زیرساخت مهم و اساسی در تعالی همه جانبه کشور و همینطور رشد سرمایه انسانی شایسته در تمامی ساحت‌ها می‌بینیم و لذا شایسته و بایسته است که الگوی سوم زن مسلمان را به عنوان نگاه اسلام به زن، نهادینه کنیم. چرا که هر اتفاق خوبی که قرار است در جامعه رخ دهد بدون شک نقش مدرسه و نقش معلم در نهادینه‌سازی آن اتفاق بسیار اثرگذار است و اگر این اتفاق در مدرسه رخ دهد مسلماً اثری که خواهد داشت اثری پویا و ماندگار خواهد بود.

منبع