تفکر برنامه‌محور و تعامل مؤثر؛ کلید حل مسائل نظام آموزشی است

تفکر برنامه‌محور و تعامل مؤثر؛ کلید حل مسائل نظام آموزشی است

  • 1404/2/6 شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران؛ پارسا با اشاره به ضرورت هدف‌گذاری روشن و مبتنی بر اسناد بالادستی، اظهار داشت: «برای دستیابی به اهداف سازمانی، نخستین گام، مکتوب‌سازی دقیق این اهداف است؛ لذا بدون تعریف شفاف و مستند از اهداف، برنامه‌ریزی مؤثر امکان‌پذیر نیست.

وی به ضرورت حل مسئله در نظام آموزشی اشاره کرد و با بیان اینکه حل مسئله نیازمند یک رویکرد علمی و نظام‌مند است؛ با تاکید بر شناسایی دقیق مسئله گفت: برای حل مسئله  ابتدا باید مسئله را با دقت شناخت، سپس متناسب با آن، با مجموعه‌ای از اقدامات اجرایی، با بهره‌گیری از ظرفیت کارشناسی و تجربیات میدانی، تدوین و اجرا شود.

مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت با بیان اینکه تدوین برنامه به تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده موفقیت باشد؛ عملیاتی‌سازی برنامه‌ها و نهادینه‌سازی تفکر برنامه‌ریزی در سطوح مختلف مدیریتی را حائز اهمیت دانست و با اشاره به اهمیت اجرایی‌سازی برنامه‌ها با لحاظ کردن اقتضائات محیطی گفت: تبدیل برنامه های مدون به اقدام عملی با در نظر گرفتن شرایط متغیر محیطی، کلید موفقیت است.

پارسا در بخش دیگری از سخنان خود، بر اهمیت تعیین چشم‌انداز و هدف‌گذاری هوشمندانه در فرآیند برنامه‌ریزی تأکید کرد و گفت: «شناخت موقعیت موجود، ارزیابی ظرفیت‌ها، و حرکت تدریجی و هدفمند به سوی موقعیت مطلوب، باید به عنوان اصول بنیادین در برنامه‌ریزی‌های آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد.

وی تعامل سازنده میان مدیران مناطق و مدارس را از ارکان تحقق برنامه‌های تحولی دانست و با بیان اینکه گفت‌وگوهای اثربخش، زمینه‌ساز ایجاد فهم مشترک و جلب مشارکت برای اجرای موفق طرح‌هاست گفت: مدیران مناطق و مدارس، به دلیل آشنایی مستقیم با شرایط واقعی میدانی، نقش بی‌بدیلی در شناخت دقیق مسائل و ارائه راهکارهای بومی دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران پرهیز از عملکردهای یکسان و حرکت به سمت نوآوری و خلاقیت در مدیریت آموزشی را ضروری دانست و گفت: در شرایط متغیر آموزشی امروز، توجه به طرح‌های خلاقانه و بومی‌سازی راهکارها، می‌تواند نتایجی اثربخش و ماندگار به دنبال داشته باشد.

پارسا با نزدیک شدن به هفته بزرگداشت مقام معلم، ضمن اشاره به اهمیت جایگاه معلمان، بر ضرورت بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های موجود برای تکریم و حفظ حرمت و کرامت فرهنگیان تأکید کرد و اظهار داشت: پاسداشت مقام والای معلمان و حفظ کرامت آنان باید به طور مستمر مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در خصوص اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، خواستار تشکیل و فعال سازی کارگروه‌های اجرایی‌سازی این سند در مناطق آموزش و پرورش شد و افزود: اجرای مؤثر این سند؛ نیازمند عزم جدی، برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت همه‌جانبه مدیران و فرهنگیان در سطوح مختلف است.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در پایان به برخی اقدامات و برنامه‌های راهبردی اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران اشاره کرد که از آن جمله می‌توان به تشکیل کارگروه نهضت مدرسه‌سازی، برنامه‌ریزی برای برگزاری جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در سطح مناطق، تشکیل کارگروه کیفیت‌بخشی به فرآیند آموزش، بازنگری در ساختار کلاس‌های درس، اصلاح شیوه‌های تدریس، نظارت بر فرآیند ثبت‌نام در مدارس، ساماندهی فضاهای آموزشی و نیروی انسانی، و برگزاری منظم و باکیفیت امتحانات نهایی اشاره کرد.

منبع