کارگاه آموزشی ارزشیابی کیفی- توصیفی با حضور دانشجومعلمان فرهنگیان برگزار شد

کارگاه آموزشی ارزشیابی کیفی- توصیفی با حضور دانشجومعلمان فرهنگیان برگزار شد

  • 1404/1/24 یک‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان هرمزگان؛ کارگاه آموزشی «ارزشیابی کیفی- توصیفی» با حضور مقصود رزم‌آرا و جمعی از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان، در سالن کنفرانس اداره تکنولوژی و گروه‌های آموزشی ابتدایی برگزار شد. این کارگاه با هدف بررسی اصول، روش‌ها و اهمیت ارزشیابی کیفی- توصیفی در مقطع ابتدایی، به تشریح ابعاد مختلف این رویکرد پرداخت.

حوریه حاجی‌زاده معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان، از برگزاری موفق این نشست آموزشی خبر داد و خاطرنشان کرد: این برنامه فرصتی مغتنم برای دانشجومعلمان بود تا با روش‌های نوین ارزشیابی آشنا شوند.

وی افزود: «ارزشیابی کیفی- توصیفی به معلمان و دانش‌آموزان این امکان را می‌دهد که تغییرات مطلوبی در فعالیت‌های آموزشی خود ایجاد کرده و به تحقق بهتر اهداف و انتظارات آموزشی دست یابند.»

وی اشاره کرد: این رویکرد به‌عنوان جایگزینی برای نمرات سنتی، با انعطاف‌پذیری بیشتر همراه بوده و به کاهش رقابت‌های ناسالم میان دانش‌آموزان کمک می‌کند.

معاون آموزش ابتدایی استان هرمزگان تصریح کرد: «دانشجومعلمان علاوه بر تحصیل و تحقیق، نیازمند درونی‌سازی مفاهیم علمی برای آموزش مؤثر دانش‌آموزان هستند و ایجاد شبکه‌های یادگیری تعاملی خارج از چارچوب رسمی کارورزی، می‌تواند به تلفیق علم و عمل کمک کند.»

وی خاطرنشان کرد: راهبردهای طراحی شده در این کارگاه، می‌تواند خلأ میان دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و معلمان را پر کرده و زمینه را برای آمادگی عملی دانشجومعلمان پس از فراغت از تحصیل فراهم کند.

در ادامه، مقصود رزم‌آرا مدرس این کارگاه، هدف اصلی ارزشیابی توصیفی را ارتقای کیفیت فرآیند یاددهی-یادگیری و نیز افزایش بهداشت روانی دانش‌آموزان عنوان کرد.

وی گفت: «این رویکرد با جایگزینی مقیاس‌های فاصله‌ای با مقیاس‌های ترتیبی، بر ارائه گزارش‌های توصیفی پیشرفت تحصیلی تأکید دارد و تحولی اساسی در نظام ارزشیابی به وجود آورده است.»

وی با تأکید بر اهمیت بازخوردهای کیفی بیان کرد: «بازخوردهای توصیفی به معلمان این امکان را می‌دهد که استعدادها و توانایی‌های گوناگون دانش‌آموزان را به درستی شناسایی کرده و در فضایی بدون تنش، خلاقیت و مهارت‌های آنان را پرورش دهند.»

در بخش‌های پایانی کارگاه نیز مزایای ارزشیابی کیفی- توصیفی از جمله کاهش اضطراب، ایجاد آرامش، توجه به تلاش و تعامل مؤثر در فضای آموزشی مورد بررسی قرار گرفت.

این برنامه با استقبال گسترده دانشجومعلمان همراه شد و فضایی مناسب برای بازنگری نگرش‌ها نسبت به ارزشیابی تحصیلی و آشنایی با رویکردهای نوین فراهم آورد؛ رویکردی که نویدبخش ارتقاء کیفیت یادگیری در مدارس ابتدایی خواهد بود.

 

منبع