همایش استانی سرگروه‌های آموزشی در گلستان: تأکید بر تحول نظام تعلیم و تربیت

همایش استانی سرگروه‌های آموزشی در گلستان: تأکید بر تحول نظام تعلیم و تربیت

  • 1404/1/24 یک‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش گلستان، 21 فروردین 1404، همایش استانی سرگروه‌های آموزشی دوره متوسطه و دبیرخانه‌های راهبری کشوری، با حضور قدرت‌اله نظری، مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان، حسین زارع، معاون آموزش متوسطه و سایر مسئولان آموزش و پرورش در سالن همایش‌های مرکز مرکاپ گرگان برگزار شد.

در این همایش، بیش از 90 سرگروه و دبیر دبیرخانه و کارشناسان تکنولوژی از شهرستان‌های مختلف استان حضور داشتند. همچنین، نمایشگاهی از توانمندی‌های هنرآموزان و دبیران متوسطه حول محور آموزش‌های مهارتی نیز برپا گردید.

قدرت‌اله نظری در سخنرانی خود وی با تقدیر از خدمات تمامی معلمان و مربیان که در راستای اعتلای نظام تعلیم و تربیت تلاش کرده‌اند، گفت: "معلمی تنها یک شغل نیست، بلکه عشق و رسالت است، معلمان باید به عنوان سرداران سپاه تعلیم و تربیت شناخته شوند."

مدیرکل آموزش و پرورش بر ضرورت تغییر نگرش‌ها نسبت به معلمی تأکید کرد و گفت: "باید به معلمی به عنوان یک مأموریت و رسالت نگاه کنیم، نه صرفاً یک شغل." وی افزود که ۹۵ درصد از معلمان استان گل ستان دارای مدارک فوق لیسانس و دکترا هستند و این خود از سرمایه‌های ارزشمند آموزش و پرورش به شمار می‌رود.

این مقام مسئول به اهمیت نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: “نظام تعلیم و تربیت به مثابه درخت توسعه است و باید به آن به‌عنوان اولویت اول نگاه شود.” وی همچنین بر لزوم تغییر نگرش‌ها و رویکردها در نظام آموزشی تأکید کرد و افزود: “تا مادامی که نگاه‌ها تغییر نکند، پیشرفت در این حوزه امکان‌پذیر نخواهد بود."

نظری با اشاره به نقش معلمان در توسعه، خاطرنشان کرد: “باید بوی علم از معلمان در جامعه استشمام شود و همبستگی میان معلمان و گروه‌های آموزشی تقویت گردد.” وی همچنین به چالش‌های موجود در نظام آموزش و پرورش اشاره کرد و خواستار تدوین نظام مسائل در مدارس و اولویت‌بندی آن‌ها شد.

مدیرکل آموزش و پرورش در ادامه به اهمیت ایجاد انگیزه در معلمان اشاره کرد و گفت: “معلمان باید از نظر اجتماعی و اقتصادی مورد حمایت قرار گیرند تا بتوانند به نحو مؤثری در امر آموزش فعالیت کنند.”

مدیرکل آموزش و پرورش با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی و همبستگی در نظام آموزشی، بیان کرد: «ما یک نظام هستیم و ویژگی‌های نظام شامل نظم، پیوستگی، همبستگی و هدف‌زایی است. نباید به صورت جزیره‌ای عمل کنیم.» وی همچنین بر لزوم اصلاح روش‌های سنتی تدریس و تحول در نظام آموزشی تأکید کرد.

وی در جمع سرگروهان آموزشی استان، تدوین نظام مسائل در مدارس و اولویت‌بندی آن‌ها، فعال‌سازی شورای دبیران در مدارس، تقویت نقش گروه‌های آموزشی به عنوان پیشران و راهبر آموزشی، اصلاح روش‌های سنتی تدریس و ترویج روش‌های نوین، استفاده از ظرفیت تمامی معلمان به عنوان امام جماعت در مدارس را به عنوان برنامه‌های آتی و مورد تأکید خود عنوان کرد.

گفتنی است این همایش با هدف ارتقای کیفیت آموزش و پرورش در استان گلستان برگزار شد و بر اهمیت رویکرد علمی، تحول در روش‌های تدریس، هم‌افزایی و همبستگی در نظام آموزشی تأکید کرد..

منبع