توسعه تفکر انتقادی، اصلاح فرهنگ سازمانی و همکاری های بین بخشی؛ کلید تحول در نظام اداری هستند

توسعه تفکر انتقادی، اصلاح فرهنگ سازمانی و همکاری های بین بخشی؛ کلید تحول در نظام اداری هستند

  • 1403/12/28 سه‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران؛ پارسا به ضرورت نگاه نو به مسائل آموزشی اشاره کرد و با بیان اینکه آموزش صرفاً انتقال اطلاعات نیست، بلکه پرورش ذهن های پرسشگر است، اظهار داشت: باید دانش آموزان را به تحلیل مسائل از زوایای مختلف ترغیب نماییم.

وی تفکر انتقادی را لازمه تربیت نسل آینده دانست و با اشاره به ضرورت نگاه نو به مسائل آموزشی گفت: ما باید تلاش کنیم تا در دانش‌آموزان خود، توانایی تفکر انتقادی را توسعه دهیم؛ این یعنی نگاه کردن به مسائل از زوایای مختلف و پرهیز از راه‌حل‌های تکراری که صرفاً بر اساس تجربیات گذشته استوار هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه راه حل های قدیمی همیشه پاسخگو نیستند و حل مسائل امروز نیازمند نگاهی نو و عبور از تجربه های تکراری است افزود: باید با الگوسازی، این تفکر در بدنه آموزشی نهادینه شود.

پارسا با رد نگاه‌های تک‌بعدی به مسائل، با اشاره به اینکه هیچ فردی به تنهایی نمی‌تواند مسائل پیچیده آموزشی را حل کند، ایجاد فضای همدلی در ادارات را گامی مؤثر در تقویت همکاری های بین بخشی برشمرد و بر لزوم توجه به همکاری های بین بخشی در جهت پیشبرد اهداف ترسیمی تاکید کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فرهنگ سازمانی در آموزش و پرورش اشاره کرد و با بیان ضرورت بهبود فرهنگ سازمانی در آموزش و پرورش، خواستار حرکت در جهت تعامل و گفتگو شد و بر عملگرایی در عمل و پرهیز از عملگرایی در کلام تاکید کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با انتقاد از برگزاری جلسات غیرعملیاتی، خواستار تحول در رویکردهای اداری شد و با تاکید بر لزوم توجه به پیوست های فرهنگی و مدیریتی در برنامه ها و جلسات افزود: فرهنگ سازمانی کنونی باید به سمت پاسخگویی، استفاده از فن آوریهای روز و کاهش بروکراسی سوق یابد. 

بنابراین گزارش؛ پیش از سخنان مجید پارسا، تعدادی از کارکنان اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران به بیان دیدگاه ها، اهم فعالیت های صورت گرفته و پیشنهادات حوزه معاونت مربوطه خود پرداختند.

منبع