
مشارکت همگانی در تحقق هدایت تحصیلی
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران؛ میرزاده با بیان اینکه نظام تعلیمی و تربیتی، باید دانشآموزان را به سطحی از تمایزیافتگی برساند که خود با آگاهی از استعدادها، تواناییها و رغبتهای خویش و همچنین ظرفیتها و محدودیتهای محیطی به انتخاب آزادانه و آگاهانه اقدام کند گفت: پس از استخراج نتایج کمی، تصمیمگیری نهایی به صورت کیفی و در تعامل سهجانبه میان مشاور، دانشآموز و خانواده با ملحوظ نمودن امکانات و محدودیتهای محیطی و نیازهای بازار کار باید انجام شود.
معاون آموزش متوسطه شهر تهران در ادامه خاطرنشان کرد: هدایت تحصیلی، فرایندی است که طی آن با ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره، به دانشآموز کمک میشود استعدادها، تواناییها، علایق و ویژگیهای شخصیتی خویش، شاخهها و رشتههای تحصیلی، حرفهها و شغلهای مورد نیاز جامعه را بشناسد و براساس آن به انتخاب و اولویتبندی رشتههای تحصیلی مورد نظر خود بپردازد.
وی با اشاره به اینکه دستیابی به هویت شغلی، موضوعی است که دانشآموزان بهویژه از دوره اول متوسطه درگیر آن میشوند و باید پایههای دانش و مهارت لازم را برای شغل آتی خود در این دوره به دست آورند گفت: انتظارات خانواده، دیدگاههای دوستان و همسالان، وضعیت اجتماعی- اقتصادی، بازار کار و شغلهای موجود، روحیات و جهتگیریهای نوجوانان عوامل اصلی در تعیین این تکلیف محسوب میشوند.
میرزاده افزود: از آنجا که دانشآموزان مستعد یادگیری هستند و آمادگی لازم را برای تغییر و تحول در زندگی دارند؛ هدایت تحصیلی ضرورتی اجتنابناپذیر است.
معاون آموزش متوسطه از نشست های تخصصی دوره تحصیلی متوسطه اول پیرامون اجرای مطلوب فرایند هدایت تحصیلی در سطح مناطق نوزده گانه و انعقاد تفاهم نامه ظرفیت با رویکرد افزایش تراکم کلاس های متوسطه اول خبر داد.
منبع