
چالش اصلی امروز در استانهای جنوبی کشور مسئله بازماندگان از تحصیل است
معاون نهضت سواد آموزی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از چالشهای اساسی امروز در استانهای جنوبی کشور را مسئله بازماندگان از تحصیل و سواد آموزی دانست و گفت: فردی که از تحصیل بازمیماند، قطعاً با سایر مشکلات اجتماعی نیز روبهرو خواهد شد.
حمزه باقرینژاد، معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان، با اشاره به ویژگیهای خاص حوزه سوادآموزی، آموزش غیررسمی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی این حوزه معرفی کرد و گفت: این حوزه مکمل آموزش رسمی بهشمار میآید.
وی یکی از چالشهای اساسی امروز در استانهای جنوبی کشور را مسئله بازماندگان از تحصیل و سواد آموزی دانست و افزود: فردی که از تحصیل بازمیماند، قطعاً با سایر مشکلات اجتماعی نیز روبهرو خواهد شد. بنابراین، وظیفه ما این است که در کنار آموزش رسمی، به آموزش غیررسمی و سوادآموزی توجه ویژهای داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: آموزشهای غیررسمی، بهویژه در زمینه سوادآموزی، فرصتی دوباره برای یادگیری فراهم میآورد. در این راستا، باید در تمامی ابعاد آن، مطابق با ساختارهای مدون و برنامههای اجرایی پیش برویم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان با بیان اینکه تحولاتی که در سطح شهرستانها و مناطق ایجاد شده است، نشاندهنده تغییرات مثبت در فرآیند آموزشی است، تصریح کرد: این تغییرات نیازمند همکاری و هماهنگی بیشتر است تا اهداف در حوزه آموزش غیررسمی نیز محقق گردد.
باقرینژاد با بیان اینکه مشکل اصلی در حوزه سوادآموزی، همزمان بودن مسئولیتهای مختلف همکاران است، اظهار کرد: توجه به نظارت دقیق و برنامهریزی صحیح برای هر بخش ضروری است. در این راستا، لازم است کارشناسان و مسئولان در شهرستانها، گزارشهای هفتگی از عملکرد خود ارائه دهند تا روند کار بهدرستی نظارت شود.
وی شناسایی و جذب سوادآموزان را نیازمند برنامهریزی دقیق و نظارت مستمر دانست و گفت: باید دقت کنیم که موسسات طرف قرارداد با ادارهکل، از شرایط لازم برخوردار باشند تا کیفیت آموزش حفظ شود. در این زمینه، نظارت دقیق و بررسی شاخصها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان بر توجه به شرایط تشکیل شورای پشتیبانی سوادآموزی و آموزش و پرورش در شهرستانها و همکاری با فرمانداران بهعنوان رؤسای این شوراها، بهویژه در خصوص مسائل مالی و پرداخت مطالبات تأکید کرد و افزود: این شوراها باید بهطور مستمر از طریق گزارشگیری و پیگیریهای لازم، نظارت دقیقتری بر روند اجرایی داشته باشند.
باقرینژاد با تأکید بر همکاری در راستای شناسایی و آموزش سوادآموزان، تصریح کرد: سال جاری فرصت مهمی برای بهبود وضعیت آموزش در استان است و از تمامی همکاران میخواهم که نظارت مستمر و دقیق را در اولویت کار خود قرار دهند تا شاهد پیشرفت و تحولات مثبت در این حوزه باشیم.
فرشید کرمی معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش در جلسهی روسای آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق ۱۳ گانهی استان با تاکید بر اینکه بحث بهداشت و سلامت باید بهطور جدی پیگیری شود گفت: موضوعاتی مثل لزوم مجوز برای بوفهها و رعایت اصول بهداشت و سلامت مواد غذایی باید به دقت بررسی شود، اما متاسفانه خیلیها به این مسائل توجه نمیکنند.
کرمی تصریح کرد: مواد غذایی مانند سوسیس یا سایر مواد غذایی که در مدارس به فروش میرسد، میتواند سلامت دانشآموزان را به خطر بیندازند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان با درخواست از مدیران که به طور جدیتر به این موضوعات بپردازند، افزود: اگر مشکلی پیش آید، مدیر منطقه است که باید پاسخگو باشد چرا که بحث سلامت یک موضوع جدی است و نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت.
کرمی اظهار کرد: در خصوص تجهیزات مدارس، تعدادی میز و سایر لوازم از طرف اداره کل ارسال شده است که به تدریج در اختیار مدارس قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در زمینه چمنهای ورزشی مصنوعی، با توجه به اعتباراتی که در اختیار داریم، پروژههای مختلفی در شهرستانها در حال اجراست، گفت: در شهرستان بویراحمد ۲۵ چمن ورزشی بزرگ و کوچک ایجاد شده که بالغ بر دو میلیارد و هفتصد میلیون تومان برای چمنهای کوچک و سه میلیارد و ششصد میلیون تومان برای چمنهای بزرگ هزینه شده است.
کرمی افزود: با توجه به اقدامات انجام شده، همچنان نیاز به پیگیری و نظارت دقیقتری داریم تا پروژهها به درستی انجام شوند و سلامت دانشآموزان و سایر افراد در خطر نباشد.
منبع