
لزوم تغییر رویکرد نهضت سوادآموزی متناسب با نیازهای روز؛ اولویت سواد آموزی شهر تهران می باشد
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران؛ پارسا در این نشست که معاون استاندار، معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی کشور و دیگر مسئولان دستگاه های اجرایی برگزار شد؛ با اشاره به تحولات اجتماعی و آموزشی، خواستار بازنگری در روشها و برنامههای سوادآموزی برای پاسخگویی به نیازهای جدید جامعه شد و افزود: امروزه نهضت سوادآموزی با توجه به تغییرات جامعه و ظهور نیازهای جدید، باید رویکرد خود را بهروزرسانی کند؛ از همین رو دور شدن از روش های سنتی و حرکت به سمت آموزش های مهارت محور و کاربردی در اهداف ترسیمی آموزش و پرورش شهر تهران لحاظ شده است.
وی به بروز سوادهای چندگانه در عصر جدید و لزوم توجه به آن اشاره کرد افزود: با نگاه جدید به سوادهای چندگانه همچون سواد دیجیتال، سواد مالی، سواد رسانهای و مهارتهای زندگی افراد می تواند در جامعه امروزی به خوبی ایفای نقش کنند.
پارسا بر لزوم استفاده از فن آوریهای نوین در فرآیند سوادآموزی تأکید کرد و افزود: با توجه به گسترش فناوریهای دیجیتال، باید از ظرفیتهای فضای مجازی و آموزشهای الکترونیکی برای جذب و آموزش بیسوادان و کمسوادان استفاده کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سواد، تنها یک مهارت پایه نیست، بلکه ابزاری قدرتمند برای توانمندسازی افراد و کاهش آسیبهای اجتماعی است گفت: افراد باسواد بهتر میتوانند با چالشهای زندگی مواجه شوند و از خود در برابر تهدیدات اجتماعی محافظت کنند.
پارسا از بیسوادی و کمسوادی به عنوان یکی از عوامل زمینهساز آسیب های اجتماعی یاد کرد و تصریح کرد: با افزایش سطح سواد در جامعه، میتوانیم گامهای بزرگی در جهت پیشگیری از این آسیبها برداریم.
پارسا با اشاره تقسیم شاخص بی سوادی در جامعه به چهار گروه بازماندگان از تحصیل، ترک تحصیلان نوجوان و جوانان، اولیای بیسواد و کمسواد و افراد بیسواد؛ به بیان نرخ ۹۹ درصدی با سوادی در سطح شهر تهران؛ ابراز امیدواری کرد با مشارکت دستگاه های متولی در این امر، بی سوادی در شهر تهران به طور کامل ریشه کن شود.
وی در پایان با اشاره به اهمیت مشارکت همهجانبه دستگاههای اجرایی و نهادهای فرهنگی، خواستار همکاری بیشتر سازمانها برای تحقق اهداف نهضت سوادآموزی شد و افزود: با همکاری همه نهادها و استفاده از ظرفیتهای موجود، می توان گامهای مؤثری در جهت ریشهکنی بیسوادی و ارتقای سطح سواد جامعه برداشت.
منبع