استان کرمانشاه هماکنون ۲۵هزار بیسواد و کمسواد ۱۰ تا ۵۹ ساله دارد
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: این استان هم اکنون ۲۵ هزار بیسواد و کمسواد ۱۰ تا ۵۹ ساله دارد.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه یاسر کرمی، با اشاره به رشد جهشی سوادآموزی در کشور طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در مقایسه با سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۵۰ درصد رشد در حوزه سوادآموزی داشتهایم و میزان سوادآموزی در کشور ما در مقایسه با دیگر کشورها رشد دو برابری داشته است.
وی افزود: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۴۷ درصد از جمعیت ۳۵ میلیونی ایران اسلامی سواد داشتند و اختلاف با سوادی بین مردان و زنان ۲۳ درصد و بین جامعه شهری و روستایی بیش از ۳۴ درصد بود، در حالیکه هم اکنون حدود ۹۸ درصد ایرانیان باسواد هستند و اختلاف نرخ باسوادی بین مردان و زنان به ۶ درصد و این اختلاف در جوامع شهری و روستایی به ۱۱ درصد رسیده است که در همه این شاخصها استان کرمانشاه از میانگین کشوری جلوتر است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون حدود ۲۵ هزار بی سواد و کم سواد در رده سنی ۱۰ تا ۵۹ سال در استان کرمانشاه شناسایی شده، گفت: بیشترین برنامه های سوادآموزی برای با سواد کردن افراد بی سواد در رده سنی ۳۰ تا ۴۹ سال در استان در حال اجرا است.
وی در ادامه با اشاره به در برنامه بودن اجرای طرح شتاب بخشی سوادآموزی در استان در قالب یک برنامه چهار ساله، گفت: اجرای این طرح در شهرستانهایی که نرخ سواد در آنها پایینتر از میانگین استان است در برنامه قرار گرفته و تلاش میشود تا نرخ باسوادی در این شهرستانها بالا رفته و حداقل به میانگین استان برسد.
وی افزود: هم اکنون باسوادترین شهرستان استان کرمانشاه شهرستان "پاوه" بوده و کمترین باسوادی را در شهرستان "ثلاث باباجانی" داریم.
کرمی با اشاره به در دست اجرا بودن چند طرح خوب در استان در راستای ریشه کنی بیسوادی، گفت: در تلاشیم تا از طریق اجرای دو طرح پالایش مدرسه محور و اجرای طرح روستای باسواد در جهت اجرای برنامه های مقابله با بی سوادی در استان اقدام کنیم.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه توضیح داد: در اجرای طرح پالایش مدرسه محور با مراجعه حضوری به مدارس به ویژه مدارس حاشیه شهرها آمار والدین بی سواد دانش آموزان را احصاء کرده و در جهت سواددار کردن آنان با استفاده از ظرفیت آموزش دهندهها برنامه ریزی میکنیم.
کرمی افزود: در راستای اجرای طرح روستای با سواد هم تلاش شده تا با همکاری دهیاران نسبت به شناسایی افراد بی سواد روستاها اقدام کرده و بعد از شناسایی بی سوادان دوره های سوادآموزی را برای آنها در مدارس یا مساجد روستا برپا کنیم.
وی ادامه داد: اجرای طرح روستای باسواد را به صورت پایلوت از روستاهای حاشیه کرمانشاه و شهرستانهای هرسین و سرپلذهاب شروع کرده ایم.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون در استان کرمانشاه ۱۳۰۰ آموزش دهنده فعال پای کار هستند، گفت: حدود شش هزار آموزش دهنده غیرفعال نیز در استان داریم که اگر لازم باشد برای پای کار آمدن آنها در حوزه سوادآموزی فراخوان می دهیم. ضمن اینکه در صورت نیاز از ظرفیت گروه های جهادی و نیز ظرفیت دیگر ادارات هم میتوانیم برای اجرای برنامههای سوادآموزی در استان استفاده کنیم.
کرمی در ادامه با بیان اینکه مجموعه سوادآموزی به دنبال تغییر مفهوم سواد در جامعه است، گفت: دیگر آموزش سواد خواندن و نوشتن به تنهایی اولویت اصلی معاونت سوادآموزی نیست و به دنبال ورود به مباحث همچون سواد رسانهای، سواد زندگی و... هستیم.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به وجود ۱۸ مرکز یادگیری محلی در استان، گفت: هم اکنون ۱۶ مرکز فعال بوده و دو مرکز دیگر نیز در حال فعال سازی هستند.
وی در ادامه اشاره ای هم به سهمیه ابلاغی اختصاص داده شده به استان برای اجرای برنامه های سوادآموزی در سال جاری داشت و گفت: امسال سهمیه آموزش ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفری به استان ابلاغ شده که سهمیه هر کدام از دوره های سوادآموزی، تحکیم و انتقال به ترتیب آموزش ۴۰۰۰، ۳۵۰۰ و ۳۲۰۰ نفر در نظر گرفته شده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه یادآور شد: سهمیه سوادآموزی استان کرمانشاه در سال گذشته ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر بود.