
شتاب در توسعه فضاهای آموزشی و محرومیتزدایی در مناطق کمتر توسعهیافته
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استانتهران در نهمین روز از اسفند ماه ۱۴۰۳،آیین افتتاحیه مدرسه ۱۲کلاسه مشارکتی خیر « احمد بهنام جو» در منطقه رباط کریم با حضور علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش،یوسف بهارلو مدیر کل آموزش و پرورش شهرستانهای استانتهران،حمیدرضا خانمحمدی رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور ،حجت الاسلام حسن ترابی امام جمعه رباط کریم ، حسن قشقاوی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان، جعفر شریعتی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستانهای استان تهران، اعضای هیئت مدیره مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان رباط کریم و خانواده خیر نیک اندیش، احمد بهنامجو برگزار شد.
علیرضا کاظمی در این مراسم، ضمن قدردانی از خیرین مدرسهساز، بر اهمیت توجه به حوزه تعلیم و تربیت تأکید کرد و اظهار داشت: «سفرهای استانی رئیسجمهور با هدف بررسی میدانی مشکلات مناطق مختلف کشور ادامه دارد ».
وی افزود: «طعم کار جهادی زمانی احساس میشود که خداوند مسیر را برای شما هموار کند. در این راه، آنچه ارزشمند است، نه تنها بخشیدن مال، بلکه نیت خالص و همت در مسیر خدمت است. خداوند در قرآن کریم مسیر غفران و رحمت الهی را به عنوان راهی برای رستگاری معرفی میکند و تأکید دارد که انفاق در راه خدا، موجب فقر نمیشود بلکه برکت به همراه دارد.»
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اولویت دولت در حوزه آموزش، اظهار داشت: «رئیسجمهور محترم برای نخستین بار در ۴۵ سال گذشته، توجه ویژهای به نظام تعلیم و تربیت داشته و تاکنون ۲۱ جلسه تخصصی در این حوزه برگزار کردهاند. بسیج تمام ظرفیتهای کشور برای تحول در آموزش و پرورش، یک اقدام راهبردی است که میتواند آینده کشور را متحول کند.»
وی تأکید کرد: «نظام آموزشی زمانی به تعادل مطلوب خواهد رسید که علم و دانش در جامعه گسترش یابد. غفلت از تعلیم و تربیت، مشکلات اقتصادی و فرهنگی بزرگی را در جامعه ایجاد میکند. از این رو، دولت بر سرمایهگذاری در آموزش و پرورش به عنوان راهحلی اساسی برای رفع چالشهای کشور تأکید دارد.»
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به چالشهای حوزه تعلیم و تربیت گفت: «در کنار توسعه فضاهای آموزشی، باید به کیفیت آموزش نیز توجه شود. به همین دلیل، شهرقدس بهعنوان پایلوت اجرای برنامههای توسعه فضای آموزشی و بهبود کیفیت آموزشی انتخاب شده است. تحول در نظام آموزشی باید از کلاس درس آغاز شود و مدیران مدارس نقش کلیدی در این فرایند دارند.»
وی ادامه داد: «مدیران باید الگوی مدارس تراز را به معلمان و دانشآموزان نشان دهند. اگر معلمان ما بدانند که چگونه با روشهای نوین تدریس، فضای کلاس را متحول کنند، نتیجه آن در سطح کلی جامعه نمایان خواهد شد. بنابراین، توجه به فضای آموزشی به معنای غفلت از کیفیت آموزش نیست، بلکه این دو مقوله در کنار هم معنا پیدا میکنند.»
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اقدامات دولت برای رفع مشکلات فضاهای آموزشی تصریح کرد: «دولت با طراحی الگوهای جدید در کنار روشهای سنتی، تلاش دارد تا با تقسیم کار دقیق و شبکهسازی ملی، از تمام ظرفیتهای موجود برای ساخت و تجهیز مدارس استفاده کند. استانداران و مدیران استانی موظف شدهاند که مدرسهسازی را در اولویت برنامههای توسعهای خود قرار دهند.»
وی با تأکید بر نقش مسئولان محلی و خیرین در توسعه فضاهای آموزشی، گفت: «جوشش و حرکت جهادی باید از محلهها آغاز شود. مدیران آموزش و پرورش مناطق باید مشکلات را شناسایی کرده و با دعوت از خیرین و انسانهای بلندهمت، میدان را برای مشارکت حداکثری در ساخت مدارس فراهم کنند.»
وزیر آموزش و پرورش در پایان سخنان خود، با دعوت از تمامی اقشار جامعه برای مشارکت در توسعه فضاهای آموزشی، اظهار داشت: «تمام ظرفیتهای یک منطقه باید برای بهبود فضای آموزشی به کار گرفته شود. باید از تمامی تریبونها و رسانهها برای جذب حمایتهای مردمی و جلب مشارکت خیرین بهره برد. هر اقدامی که در جهت ارتقای سطح آموزشی کشور برداشته شود، مورد تأیید خداوند است و ثمرات آن در آینده کشور نمایان خواهد شد.»
وی در پایان با تأکید بر نگاه تحولگرایانه دولت به حوزه آموزش، گفت: «سرمایهگذاری در آموزش و پرورش، کلید اصلی پیشرفت کشور است و هر گونه کوتاهی در این حوزه، آثار جبرانناپذیری بر آینده جامعه خواهد داشت. دولت مصمم است با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و حمایت مردم، تحول واقعی را در نظام آموزشی کشور رقم بزند.
منبع