آموزش حضوری بدیل و جایگزینی ندارد

آموزش حضوری بدیل و جایگزینی ندارد

  • 1402/10/10 یک‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران، اولین همایش تخصصی و کارگاه آموزشی آموزش‌های مهارتی، با کیفیت و از راه دور با حضور محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، مسعود بهرامی مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران و اساتید و پژوهشگران برتر کشوری در سالن همایش مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی  آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران، محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در سومین میز تخصصی این همایش، ضمن اشاره به اهمیت مهارت آموزی به عنوان یکی از نیازهای اساسی در کشور گفت: ما تجربه موفقی در آموزش غیرحضوری نداشتیم ولی از محدودیتی که ایجاد شد به عنوان یک فرصت آموزشی بهره بردیم.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه گفت: پس از دوران کرونا چالشی ایجاد شد که همه دنیا را به سمت آموزش حضوری کشاند و پس از آن به دنبال افزایش ساعات آموزشی بدلیل عقب ماندگی از فرایند یادگیری، فناوری نقش پررنگی در زمان کرونا داشت فلذا به هیچ عنوان نباید این فناوری را در آموزش کنار گذاشت بلکه باید برای آموزش مطلوب‌تر به این ظرفیت بهای بیشتری بدهیم.

وی در خصوص شیوه استفاده از فناوری در امر آموزش ادامه داد: ما از فناوری می‌توانیم به عنوان آموزش ترکیبی بهره ببریم تا فرآیند یادگیری را بهبود بخشیم، هرچند در دنیای امروز لزوما بحث آموزش غیرحضوری مطرح نیست بلکه بدنبال هوش مصنوعی است.

محمد مهدی کاظمی در خصوص نقش هوش مصنوعی افزود: هوش مصنوعی خود تحلیلگر است و برنامه‌ریزی آموزشی مناسب‌تر و مطلوب‌تری را ارائه خواهد کرد که بتوانیم از آموزش حضوری و غیرحضوری به بهترین شکل در کنار یکدیگر بهره‌مند شویم. برنامه نویسی و کدنویسی دروازه ورود به هوش مصنوعی است که از این حوزه مهارتی به عنوان یک نیاز دانش‌آموزی استفاده می‌کنیم.

وی همچنین ضمن تاکید بر اهمیت جایگاه آموزش حضوری گفت: یادگیری از طریق کار عملی، تمرین و تکرار محقق می‌شود، آموزش‌های مهارتی در دوره دوم متوسطه به صورت نوآورانه‌تری پیش می‌رود مثل آموزش در محیط واقعی کار که در کنار آموزش عملی و کارگاهی، دانش‌آموز در محیط واقعی آموزش را دریافت می‌کند.

کاظمی در بحث آموزش مد نظر قرار دادن چند نکته را ضروری دانست؛ انعطاف‌پذیری حوزه آموزش، آموزش شایستگی‌های غیر فنی دنیای کار و حرکت به سوی مهارت‌گرایی به جای حافظه مداری که از نکات ضروری آموزش‌های مهارتی است.

منبع